Agronomiliitto ry

Tiedote //embargo 26.10.2018 klo 16.30// MMT, agronomi Sari Peltonen on Agronomiliiton Vuoden vaikuttaja 2018

Jaa

ProAgria Keskusten Liitto ry:n johtava asiantuntija Sari Peltonen on kasvinviljelyn vahva asiantuntija, joka on ollut vuodesta toiseen näkyvästi esillä valtakunnan mediassa kertomassa kasvinviljelyyn liittyvistä asioista. Nyt kahtena erittäin poikkeuksellisena kasvukautena 2017 ja 2018 hänen asiantuntemustaan on hyödynnetty mediassa erityisesti. Sari Peltosella on kyky kertoa selkeästi ja kansantajuisesti siitä, miten erilaiset sääolot ja olosuhteet vaikuttavat maatalouteen ja sitä kautta ruoantuotantoomme.

Peltonen on tehnyt pitkän ja ansiokkaan uran suomalaisen kasvinviljelyalan asiantuntijana, kehittäjänä ja viestijänä. Hän on rautainen ammattilainen, jonka asiantuntemus on haluttua, kun kasvinviljelyn kehittämistä ja tulevaisuutta mietitään ja kehitetään.

Hän on työskennellyt neuvontajärjestön kehittämis- ja asiantuntijatehtävissä vuodesta 2000. Työuransa aikana hän on toiminut kirjoittajana useissa ProAgria Keskusten Liiton sekä Luonnonvarakeskuksen julkaisemissa kirjoissa. Hänen toimittamansa, vuosittain julkaistavat oppaat ovat kasvinviljelyssä päivittäisen työn johtamisen aputyökaluja ja laajasti maatalousyrittäjien käytössä.

Asiantuntija- ja luottamustehtävät erilaisissa kasvinviljelyyn liittyvissä työryhmissä, hankkeissa ja järjestöissä ovat olleet vaikuttamistyötä, jonka merkitys maatalousyrittäjän ja alan kehittymiseen on suurta. Sari Peltonen on ollut aktiivisesti mukana mm. vilja-alan yhteistyöryhmä VYR:ssä, joka on tehnyt mittavaa työtä markkinatiedon ja jäljitettävyyden lisäämiseksi viljaketjussa.

Sari Peltonen on suorittanut maatalous- ja metsätieteiden kandidaatin tutkinnon Helsingin yliopistossa v. 1990 sekä lisensiaatin tutkinnon v. 1994, pääaineenaan kasvipatologia. Maatalous- ja metsätieteiden tohtoriksi Peltonen väitteli vuonna 1998 (kasvipatologia). Vuonna 2001 Peltonen nimitettiin Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan kasvipatologian dosentiksi.

Agronomiliiton Vuoden vaikuttaja on valittu vuodesta 1988 lähtien. Sari Peltoselle luovutetaan tunnustuksen lisäksi Agronomiliiton lahjoittama 1700 euron stipendi.

Liitteenä painokelpoinen kuva.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Agronomiliiton hallituksen puheenjohtaja
Ilmari Halinen, puh. 040 510 3556

Agronomiliiton toiminnanjohtaja
Jyrki Wallin, puh. 040 901 1640

Kuvat

Sari Peltonen
Sari Peltonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Agronomiliitto ry
Agronomiliitto ry
P. Makasiinikatu 6 A 8
00130 HELSINKI

09 251 160http://www.agronomiliitto.fi

Agronomiliitto ry

Agronomiliitto yhdistää koko ruokaketjun: siihen kuuluu noin 6 000 maatalous-, elintarvike-, ravitsemus-, kotitalous-, ympäristö-, bio- ja kuluttajatieteiden asiantuntijaa. Liitto on palvelu- ja etujärjestö, joka ajaa jäsentensä ammatillisia ja yhteiskunnallisia etuja. Vuonna 1897 perustettu Agronomiliitto on Akavan jäsenjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Agronomiliitto ry

Kannanotto: Ravitsemusterapeutteja saatava vihdoin riittävästi terveyspalveluihin21.5.2019 08:00:00 EESTTiedote

/EMBARGO 21.5.2019 klo 8.00/ Viisi potilasjärjestöä uutisoi 20.5.2019 teettämänsä tutkimuksen tuloksia: pitkäaikaissairaat saavat huonosti ravitsemusterapiapalveluita. Näin siitä huolimatta, että muun muassa keliakian, munuaissairauksien ja allergisten lasten Käypä hoito -suosituksissa mainitaan ravitsemusterapeutin suunnittelema ruokavalio. Yli 70 % ravitsemusohjausta vaille jääneistä kokee tarvitsevansa sitä.

Agronomiliitto jakoi ensimmäiset gradustipendit20.4.2018 19:00:00 EESTTiedote

Agronomiliitto jakoi historian ensimmäiset gradustipendit liiton vastavalmistuneiden juhlassa perjantaina 20.4. Agronomitalossa. Gradustipendit ovat osa Agronomiliiton ja sen yhteydessä toimivien säätiöiden keväällä 2017 julkistettua SUOMI KASVAA RUOASTA -tutkimusapurahat ja koulutusstipendit kokonaisuutta. Gradustipendi on samalla Agronomiliitto-yhteisön onnittelu ja valmistumislahja ruoka-alan tulevaisuuden tekijöille.

Agronomiliiton hallituksen puheenjohtajaksi Ilmari Halinen1.12.2017 09:52:07 EETTiedote

///TIEDOTE JULKAISUVAPAA HETI/// Agronomiliiton valtuusto valitsi kokouksessaan 30.11. hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi M.Sc. agronomi Ilmari Halisen kaudelle 2018–2020. Agronomiliitto on myös kutsunut 120-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi liitolle kolme uutta kunniajäsentä: professori emerita MMT Helinä Hartikaisen, ministeri MMT agronomi Kalevi Hemilän ja maanviljelysneuvos MMM agronomi Pekka Rinteen.

ELO-säätiön toimitusjohtaja MMM Seija Kurunmäki on Agronomiliiton Vuoden vaikuttaja28.10.2017 21:30:00 EESTTiedote

///Tiedote julkaisuvapaa 28.10.2017 klo 21.30/// ELO-säätiön eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön toimitusjohtaja Seija Kurunmäki on pitkän linjan viestijä ja visionääri suomalaisella ruoka-alalla. Kurunmäen vahvan näkemyksen ja sinnikkään työn ansiosta ruoka-ala nousi Suomi100 -juhlavuoden keskiöön. Hän oli avainasemassa rakentamassa ruoka-alalle koko Suomen kattavaa yhteistyöverkostoa ja innostamassa alan toimijoita yhteisen juhlavuoden ”Syödään yhdessä” -teeman löytämiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme