WSOY

Tiedote: Ilkka Remeksen uutuustrillerissä presidentti on kadoksissa

Jaa

Ilkka Remeksen Tornadossa Suomi valmistelee Yhdysvaltojen ja Venäjän sotilasjohdon pyynnöstä salaista tapaamista, jonka syy on Ukrainan sotaa kiireellisempi.

Venäjän sotilastiedustelu GRU on epäonnistunut Ukrainassa ja sen operaatioita on paljastunut lännessä. Ne ovat kuitenkin vain jäävuoren huippu valtavan organisaation aktiivisuudesta. Venäläisvakoojien ujuttamisessa maailmalle Suomi on ollut jo vuosikymmenten ajan perinteinen portti, jonka lopulta suomalaiset itse avasivat selälleen.

”Yli 30 000 inkeriläisen niin sanotun paluumuuton Suomeen mahdollistanut päätös tehtiin salamyhkäisesti, suomettuneesti ja KGB:n ohjaamana”, Ilkka Remes sanoo. ”Osa tätä reittiä tulleista vakoilijoista on aktiivisia ja osa nukkuvia, tarpeen vaatiessa aktivoituvia. Myös nyt, poikkeustapauksena koko Euroopassa, Suomen itäinen portti on rakosellaan ja viisumeita myönnetään henkilöille, joiden todellisista tarkoitusperistä ei ole mitään tietoa.”

Tornadon henkilöihin kuuluu inkerinsuomalainen illegaali agentti, joka päällepäin on tavallinen IT-konsultti, mutta joka todellisuudessa hoitaa Suomessa ja Ruotsissa GRU:n tieteellis-teknistä tiedustelua, yhtä Venäjän tärkeimmistä ja menestyksekkäimmistä osaamisalueista. Hänen tärkein kohteensa on Ruotsin huippunykyaikainen Blekinge-sukellusveneluokka, joka uhkaa Venäjän herkintä ja kehittyneintä vedenalaista sotilasteknologiaa. 

”Ruotsi on kummajainen”, Remes sanoo. ”Rauhanrakentajaksi itsensä profiloinut maa tuottaa suurvaltojen rinnalla uuden polven hävittäjiä ja sukellusveneitä tavalla, johon mikään muu Ruotsin kokoluokan valtio ei lähimainkaan pysty.”

Sukellusvene jää Tornadossa loukkuun Landsortin rotkoon Itämeren syvimmässä kohdassa samaan aikaan kun Königstedtissä Vantaalla on alkamassa huipputapaaminen, joka on ajanut Suomen valtiojohdon puun ja kuoren väliin.

25-vuotiskirjailijajuhlavuottaan viettävän Ilkka Remeksen maailmanluokan trillerit ovat nostaneet hänen Suomen luetuimmaksi kirjailijaksi sekä faktaa ja fiktiota yhdistelevän tyylilajin mestariksi. Hänen teostensa ajankohtaisuus ja osumatarkkuus häkellyttävät kirja toisensa jälkeen.

Ilkka Remes
Tornado
WSOY 2022, 446 sivua
Teos on saatavilla painettuna sekä e- ja äänikirjana.

Lisää kirjasta ja kirjailijasta:
www.wsoy.fi
www.ilkkaremes.com

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Tuuli Leppänen, tuuli.leppanen(at)wsoy.fi, puh. 040 5646 734

Arvostelukappalepyynnöt: tiedotus@wsoy.fi

Avainsanat

Kuvat

Ilkka Remes, Tornadi, kansikuva
Ilkka Remes, Tornadi, kansikuva
Lataa

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Soturikissat muuttavat uuteen kotiin – WSOY osti Art Housen lasten- ja nuortenkirjat1.9.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

WSOY on ostanut suomalaisen Art Housen lasten- ja nuortenkirjaoikeudet. Suurin kaupassa siirtyvä kokonaisuus on supersuosittu Soturikissat-fantasiasarja, jonka äänikirjaoikeudet kuuluvat WSOY:lle jo ennestään. Art House keskittyy jatkossa tietokirjojen kustantamiseen. Erin Hunterin Soturikissat-teoksia (Warriors tai Warrior Cats) koskevat luvut ovat huikaisevia: 42 miljoonaa myytyä kirjaa, 33 kielialuetta ja 14 vuotta New York Timesin bestseller-listalla. Tähän mennessä sarjan kirjoja on suomennettu jo yli 50. WSOY jatkaa Soturikissojen julkaisijana Suomessa vuoden 2023 alusta lähtien. ”Soturikissat on yksi aikamme suurimmista lastenkirjailmiöistä: fanilaumaan kuuluu miljoonia lukijoita ympäri maailman. On huikeaa päästä tekemään Soturikissoja kaikissa formaateissa ja tarjota nykyisille ja tuleville suomalaisfaneille sisältöä, josta riittää ammennettavaa jopa vuosiksi”, WSOY:n lasten- ja nuortenkirjojen kustantaja Paula Halkola iloitsee. Soturikissoja pitkään suomentanut ja toimittanut

Tiedote: WSOY julkaisee Jenni Haukion kirjan keväällä 202316.6.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Teoksessa Jenni Haukio kertoo työstään tasavallan presidentin puolisona kymmenen vuoden ajalta. Hän kirjoittaa teoksessaan kohtaamistaan ihmisistä, presidentin puolison roolista sekä niistä teemoista, joiden puolesta hän on puhunut ja joiden hyväksi työskennellyt. Keskeisinä sisällöllisinä aihealueina teoksessa nousevat esille muun muassa kirjallisuus, lasten ja nuorten hyvinvointi, luonto- ja ympäristökysymykset, kansallisen kulttuuriperinnön vaaliminen sekä veteraanisukupolven työn kunnioittaminen. Teos ilmestyy 26.4.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme