Johnny Kniga

Tiedote: Johnny Knigan kevään 2020 kirjat on julkistettu

Jaa

Johnny Knigan keväästä löytyy Knigan ensimmäinen lastenkirja, historiallista ruotsalaista pahuutta ja poika, jonka lapsuuden unelma-ammatti oli tulla pankkirosvoksi.

Johnny Kniga tuo keväällä 2020 lukijoille jotain ihan uutta: Metallican lastenkirjan! Howie Abramsin yhdessä bändin kanssa kirjoittama ja Michael ”Kaves” McLeerin kuvittama Metallica – Aapinen on kirjain kerrallaan Metallican historiaa läpikäyvä lastentietokirja. Sen on riimitellyt suomeksi Teflon Brothersistakin tunnettu räppäri Heikki Kuula.

Pahuus palaa Tukholmaan, kun kevään suuri historiallinen trilleri, Niklas Natt och Dagin 1794 – Elävien haudasta, ilmestyy. Kirja on jatkoa kiitetylle ja palkitulle 1793-kirjalle, jota on myyty Ruotsissa jo yli 300 000 kappaletta.

Kimmo Laakson ja Sakari Markkasen tietokirja Rikolliseksi kasvatettu – Volvo-Markkasen pojan tarina kertoo koskettavasti ja raadollisesti Sakari Markkasen kulkemasta tiestä tien isänsä, Pohjoismaiden kuuluisimman pankkirosvon, jalanjäljissä rikoksien maailmaan.

Johnny Knigan Shakespeare-sarja jatkuu Jeanette Wintersonin Aikakuilulla, joka on vuoden 2008 finanssikriisin jälkimaininkeihin sijoitettu uudelleentulkinta William Shakespearen traagisesta romanssista Talvinen tarina.

Historiaa valottaa myös Tapio Koivukari kirjassaan Pirtumiehet. Se on hilpeänvakava veijariromaani suomalaisista viinan salakuljettajista kieltolain aikana.

Liina Putkosen Palava poika jatkaa ylikomisario Linda Forsin tutkimuksia. Tällä kertaa rikos tapahtuu Turun saaristossa, missä vihan liekkejä on vaikea sammuttaa.

Jonas Hassen Khemirin Soitan veljelleni on yhden aikamme kirkkaimman kertojan romaani siitä, millaista on olla nuori maahanmuuttaja Ruotsissa.

Harri-Pekka Pietikäisen dokumenttiromaani Pinnan alla – Elämäni valkohain kanssa on rakkaudentunnustus valtamerten kauneimmalle ja ehkä kauhistelluimmalle pedolle. Kirja sukeltaa syvälle populaarikulttuurin ja lööppien taakse ja kertoo meille lajista, jolla on tärkeä tehtävä merten ekologiassa ja joka, ironista kyllä, ei tule selviämään ilman ihmisen suojelua.

Jukka Kittilän ja Jaakko Mikkolan Ruisrock 1970–2020 – Tarinat, totuudet ja myytit on tuhti tietokirja täynnä tarinoita maailman yhdeltä pitkäikäisimmältä rockfestivaalilta. Millainen oli esimerkiksi Ultra Bran Ruisrock-taival suurimman hitin ensiesityksestä tunteikkaaseen comebackiin? Entä kuinka mutkikas ja käryävä oli Snoop Doggin automatka hotellilta Ruissaloon? Kirja peilaa suomalaisen rockin ja yhteiskunnan muutosta sekä luo katseen myös festivaalien tulevaisuuteen.

Johnny Knigan katalogi kokonaisuudessaan luettavissa täältä
https://issuu.com/kirja/docs/johnny_kniga_kevat_2020

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Viestintäjohtaja Reetta Miettinen, reetta.miettinen@wsoy.fi, puh. 040 834 4340

Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi

Painokelpoiset kansi- ja kirjailijakuvat: www.johnnykniga.fi/medialle/kuvapankki

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Johnny Kniga
Johnny Kniga
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.johnnykniga.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Johnny Kniga

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme