Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

TIEDOTE: Jonna Järnefelt henkilökohtaisimmillaan elämän käännekohtia käsittelevässä musiikkiesityksessä Yli rajan. Ensi-ilta Kanneltalossa 27.9.2019.

Jaa

Jonna Järnefeltin ja Jukka Nylundin musiikkiesityksessä pohditaan, minkälaisissa hetkissä joudumme ylittämään itsemme. Paljaassa ja herkässä esityksessä Nylundin säveltämän musiikin rinnalla kulkee laulujen aiheista kumpuava dialogi. Kantaesitys nähdään Kanneltalossa syksyllä 2019.

Jonna Järnefelt. Kuva: Jouni Harala
Jonna Järnefelt. Kuva: Jouni Harala

Jonna Järnefeltin ja Jukka Nylundin yhteistyönä syntynyt Yli rajan -musiikkiesitys kertoo hetkistä, joina joudumme ylittämään itsemme. Esityksen laulut kertovat elämän käännekohdista: menettämisestä ja pelkojen kohtaamisesta sekä uuden oppimisesta ja rajoittavista rooleista irtautumisesta. Vaikeat mutta palkitsevat rajanylitykset paljastavat meistä yllättäviä voimia ja mahdollistavat uudet alut.

Järnefelt on kirjoittanut esityksessä kuultavien laulujen sanat viimeisen 15 vuoden aikana. Taustalla ovat Järnefeltin elämään osuneet pysähdyksen paikat: läheisen muistisairaus, oman terveyden pettäminen sekä muut kasvukivut. Yhtenä keskeisenä teemana on vanhemmuuden muuttuminen lasten aikuistuessa. Järnefelt kertoo lyriikoiden kirjoittamisen auttaneen kokemusten työstämisessä – laulun kautta voi tavoittaa jotain sellaista, mitä puhuen ei pysty. Viimeiset 20 vuotta Järnefelt on keikkaillut eri muusikoiden kanssa, mutta koskaan hän ei ole ollut lavalla näin henkilökohtaisen materiaalin kanssa.

Järnefeltin laulua säestävät lavalla Nylund (piano, laulu) sekä kaksi jousisoittajaa. Lisämausteen konserttiin tuo Järnefeltin ja Nylundin persoonallinen ja tilassa hengittävä dialogi. Yhtä lailla laulajana ja näyttelijänä Järnefeltin lähtökohtana on tarinan jakaminen. Intiimissä esityksessä Nylundin monipuolinen musiikki kehystää Järnefeltin tekstit yhtenäiseksi näyttämölliseksi kokonaisuudeksi, jossa sekä nauru että itku ovat jatkuvasti yhtä lähellä.

Jonna Järnefelt on esiintynyt näyttelijänä vuodesta 1988 lähtien mm. Lilla Teaternissa ja Helsingin kaupunginteatterissa sekä lukuisissa TV- ja elokuvatuotannoissa, kuten Suden hetki, Ex-Onnelliset, Pääministeri ja Ikitie. Vuonna 2003 Järnefelt julkaisi Jukka Leppilammen kanssa debyyttialbuminsa Aamukahviasetelma ja vuonna 2007 ilmestyi hänen sooloalbuminsa Ensimmäinen suudelma. Jukka Nylund on muusikko ja näyttelijä, joka on tullut tunnetuksi paitsi useista musikaalirooleistaan maamme suurimmissa teattereissa (mm. Helsingin ja Turun kaupunginteatterit, Tampereen Työväen Teatteri) myös laulajana mm. lauluyhtye Rajattoman riveistä.

Nylundin ja Järnefeltin yhteistyö alkoi muutama vuosi sitten Kaaoskabaree-esityksestä ja jatkuu nyt entistä syvempänä ja hioutuneena. Esityksessä näkyy ja kuuluu kahden eri sukupolven taiteilijan välinen luottamus, ystävyys ja yhteinen intohimo musiikkiin ja tarinankerrontaan.

Miten toivoin että valo minuun osuisi
ja että joskus rauha ylle laskeutuisi,
kuinka tuuli, joka silmiin puhaltaisi,
olis hetken hellempi ja hyväilisi.

Tekstit ja laulu: Jonna Järnefelt
Sävellykset, musiikki ja laulu: Jukka Nylund
Kuvat: Jouni Harala
Tuotanto: Kanneltalo

Jonna Järnefelt ja Jukka Nylund: Yli rajan
pe 27.9. klo 19, ensi-ilta
la 28.9. klo 19
ti 1.10. klo 19
ti 8.10. klo 14
ke 23.10. klo 19

Liput 15/12/6 €, lippu.fi

Haastattelupyynnöt
Jonna Järnefelt
jontttu@gmail.com
p. 0415354089

Milka Räisänen
Kanneltalon tuotantoassistentti
milka.raisanen@hel.fi
0405220363
20.6.2019 saakka

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kanneltalon kulttuurituottaja Tiina Laukkanen
tiina.laukkanen@hel.fi
040 176 9173, 09 310 37841, http://www.kanneltalo.fi/yhteystiedot

Viestintäsuunnittelija Irene Salama
irene.salama@hel.fi
0400 293376, 09 310 80825
Helsingin kaupunki, Kulttuuri ja vapaa-aika, Viestintä- ja markkinointi

Kuvat

Jonna Järnefelt. Kuva: Jouni Harala
Jonna Järnefelt. Kuva: Jouni Harala
Lataa
Jonna Järnefelt. Kuva: Jouni Harala
Jonna Järnefelt. Kuva: Jouni Harala
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kanneltalo on teatteri- ja konserttitalo, joka sijaitsee Kannelmäen juna-aseman kupeessa, 13 minuutin junamatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta. Kanneltalon painopiste on teatteri ja ensi-iltatuotannot.

kanneltalo.fi
Kanneltalo Facebookissa
Kanneltalo Instagramissa

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso. Kanneltalo kuuluu kulttuurin palvelukokonaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Vill du bli restaurang- eller serviceföretagare på Fagerö?13.9.2019 11:40:00 EESTTiedote

Helsingfors stad vill genomföra sin maritima strategi genom att öka Fagerös attraktionskraft. En stranddetaljplan är snart klar för Fagerö och därför är det nu dags att utveckla aktiviteterna på ön. Helsingfors stads idrottstjänster letar efter aktiva och entusiastiska restaurangföretagare till Fagerö som sina partners. Företagarna kan i mån av möjlighet ha intresse eller beredskap att utvidga sina tjänster till exempel för att ordna allmänna bastuturer i sin beställningsbastu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme