Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 14.4.2022

Jaa

Kasvun ja oppimisen lautakunta päättää, että Espoon kaupungin järjestämän esi- ja perusopetuksen koulutyö keskeytetään 19.4.-25.4.2022 mahdollisten työtaistelutoimenpiteiden aikana, koska opetusta ei voida järjestää turvallisesti henkilöstövajeen vuoksi. Lakolla on toteutuessaan merkittäviä vaikutuksia myös varhaiskasvatukseen. Myös ruoka- ja muissa tukipalveluissa voi olla häiriöitä lakon aikana.

Perusopetusta ei järjestetä mahdollisen lakon aikana

Neuvottelujärjestöt JUKO ja JAU (JHL ja Jyty) antoivat 21.3.2022 pääkaupunkiseudulle laajan lakkovaroitusilmoituksen ajalle 19.-25.4.2022, joka kohdentuu myös Espoon kaupunkiin. Mahdollinen lakko koskee laajasti opetushenkilöstöä.

Huoltajia pyydetään seuraamaan kaupungin verkkosivuja ja Wilmaa tiedottamisen osalta.

Koulutyön toteuttaminen ilman riittävää opetushenkilöstöä vaarantaa merkittävästi perusopetuslain 29 §:n mukaisen oppilaan oikeuden turvalliseen opiskeluympäristöön. Lakon aikana fyysisen ja psyykkisen turvallisuuden vaarantumisen lisäksi riskinä ovat opetussuunnitelman

toteutumattomuus, oppilaiden tuen tarpeiden toteutumattomuus, erityistä tukea vaativien oppilaiden opetuksen ja tuen järjestämisen haasteet, valvontavelvollisuuksien toteutumattomuus ja vaikutukset muiden tukipalvelujen toteutumiseen. Opetusta ei voida toteuttaa sijaisrekrytoinnin eikä ryhmien tai koulujen yhdistämisen avulla.

Iltapäivätoimintaa järjestetään mahdollisuuksien mukaan toisesta työtaistelupäivästä lähtien.

Varhaiskasvatuksen toimintaa joudutaan rajoittamaan mahdollisen lakon aikana

Varhaiskasvatuslain mukaista henkilöstön ja lasten välistä suhdelukua noudatetaan myös työtaistelun aikana. Päiväkoteihin otetaan lapsia vain suhdeluvun mahdollistama määrä, jolloin on mahdollista, että päiväkoteja joudutaan sulkemaan tai lapsimäärää rajaamaan. Samoin toiminta-aikoja voidaan joutua rajaamaan.

Henkilöstötilanteen salliessa varhaiskasvatusyksiköitä voidaan lakon aikana avata varhaiskasvatuksen aluepäälliköiden tekemän arvioinnin perusteella. Mikäli avoinna oleviin yksiköihin ei voida nimetä vastuuhenkilöä, vastuuhenkilöinä toimivat varhaiskasvatuksen aluepäälliköt.

Lisäksi kaupunginhallitukselle esitetään, että varhaiskasvatuksen asiakasmaksusta annetaan päiväkohtainen hyvitys niiltä päiviltä, joina varhaiskasvatusta ei ole pystytty järjestämään työtaistelutoimien aiheuttaman henkilöstövajeen vuoksi. Hyvitys annetaan kevään 2022 mahdollisten työtaistelujen ajalta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Räf, lautakunnan puheenjohtaja, p. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Harri Rinta-aho, kasvun ja oppimisen toimialajohtaja, p. 050 428 9440, harri.rinta-aho@espoo.fi
Tapio Erma, suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalvelujen johtaja, p. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Juha Nurmi, suomenkielisen perusopetuksen johtaja, p. 050 372 5852, juha.nurmi@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, p. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme