Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 15.2.2023

Jaa
Kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksessa 15.2. käsiteltiin hankeselvitystä liittyen Hösmärinpuiston päiväkotiin sekä hyväksyttiin Kurttilan koulu -hankkeen tarveselvitys. Olarin 2 päiväkotia -hanke poistettiin esittelijän toimesta listalta. Espoonlahden kouluun perustetaan 7. luokan kielikylpyryhmä lukuvuodelle 2023–2024. Lautakunta antoi lausunnon puiden istutuskampanjaan liittyen Espoon kouluissa ja varhaiskasvatuksessa. Kokouksessa käsiteltiin myös suomenkielisen varhaiskasvatuksen, suomenkielisen perusopetuksen ja suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalveluiden tulosyksiköiden vuoden 2022 talousarvio ja strategian osavuosikatsaus.

Hösmärinpuiston päiväkodin hankesuunnitelma

Varhaiskasvatuksen palveluverkkoa kehitetään siten, että se muodostuu kooltaan taloudellisista ja toimivista päiväkodeista hyvillä sijaintipaikoilla. Varhaiskasvatuksen nykyinen palveluverkko ei ole kysyntään nähden riittävä.

Lautakunta antoi lausunnon, että Hösmärinpuiston koulun tilat muutettaisiin varhaiskasvatuksen käyttöön kahdeksalle ryhmälle ja samassa yhteydessä tehdään rakennuksen elinkaarta jatkavat korjaukset. Hösmärinpuiston päiväkodissa on nykyisin neljälle lapsiryhmälle tilat ja kaksi ryhmää toimii koulun tiloissa. Muutoksen jälkeen päiväkodissa on tilat vähintään 12 ryhmälle. Laskennallisesti päiväkodissa on muutoksen myötä 252 rakenteellista varhaiskasvatuspaikkaa, joista noin 126 on uusia.

Kurttilan koulu -hankkeen tarveselvitys

Kasvun ja oppimisen lautakunta hyväksyi Kurttilan koulu -hankkeen tarveselvityksen. Oppilaspaikkamäärä on 510. Lautakunta esittää Kurttilan koulun suunnittelua aikaistettavan vuodesta 2025 vuoteen 2024.

Espoonlahden koulun kielikylpyryhmä

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti myös, että Espoonlahden kouluun perustetaan 7. luokan kielikylpyryhmä lukuvuodelle 2023–2024.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen tulorajojen nostaminen

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus hyväksyisi liitteen mukaisen lisäyksen päätökseen 6.2.2023 § 33 varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen tulorajojen nostamisesta. Lisäys tulee voimaan 1.3.2023 alkaen.

Puiden istutuskampanja osana poikkihallinnollisia kehitysohjelmia

Kasvun ja oppimisen lautakunta antoi lausunnon kokouksessaan 15.2.2023 ympäristökasvatusta ja ympäristön suojelua edistävän puiden istutuskampanjaan liittyen Espoon kouluissa ja varhaiskasvatuksessa muistuttaen tarjolla olevista mahdollisuuksista hankkia pihaan sopivia taimia ja nivoa istuttamiset osaksi yksiköissä toteutettavaa ympäristökasvatuksen opetusta.

Ympäristökasvatusta ja sen opetusta Espoossa ohjaavat valtakunnalliset ja kuntakohtaiset varhaiskasvatuksen suunnitelmat ja esi- ja perusopetuksen sekä lukiokoulutuksen opetussuunnitelmat. Ympäristön suojelemisen ja oman luontosuhteen merkitys sekä siihen liittyvä osaaminen on huomioitu kaikissa edellä mainituissa suunnitelmissa osana laaja-alaisen osaamisen taitoja. Kyseinen laaja-alaisen osaamisen kokonaisuus, Osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen, on myös yksi kolmesta Espoon Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan 10.6.2015 § 96 päättämistä laaja-alaisen osaamisen painotuksista Espoon suomenkielisessä perusopetuksessa.

Puiden istuttamista vapaaehtoisena toimintana osana kasvatus- ja opetuskokonaisuuksia tukee myös se, että kaksi Espoon poikkihallinnollista kehitysohjelmaa, Kestävä Espoo ja Tapahtumien yhteisöllinen Espoo, ovat yhdessä hakeneet ja saaneet merkittävän määrärahan puiden, pensaiden ja muiden kasvien istuttamiseen Espoossa. Kehitysohjelmat työstävät edellä mainittua toimintaa Kaupunkiympäristön toimialan kanssa. Esiopetuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen yksiköille tarjotaan mahdollisuutta osallistua istutukseen osana ympäristökasvatusta ja kestävän kehityksen opetusta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Räf, lautakunnan puheenjohtaja, p. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Harri Rinta-aho, kasvun ja oppimisen toimialajohtaja, p. 050 428 9440, harri.rinta-aho@espoo.fi
Tapio Erma, suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalvelujen johtaja, p. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Juha Nurmi, suomenkielisen perusopetuksen johtaja, p. 050 372 5852, juha.nurmi@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, p. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaun hakuaika on päättynyt22.3.2023 14:35:25 EET | Tiedote

Espoon kaupungin lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen sekä tutkintokoulutukseen valmentavaan TUVA-koulutukseen haettiin vilkkaasti kevään 2023 yhteishaussa. Erityisesti Matinkylän uusi lukio kiinnosti hakijoita tänä keväänä. Ammatillisessa koulutuksessa Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto sekä Laboratorioalan perustutkinto kiinnostivat eniten yhteishaussa. Kotikunnan vastuuna on varmistaa jokaiselle perusopetuksen päättävälle nuorelle opiskelupaikka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme