Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 24.5.2022

Jaa

Kasvun ja oppimisen lautakunta hyväksyi suomenkielisen varhaiskasvatuksen varhaiskasvatussuunnitelman ja päätti ottaa käyttöön lapsen tukemisen kuntalisät yksityisen hoidon tuella järjestetyssä varhaiskasvatuksessa. Lisäksi lautakunta päätti palauttaa valmisteluun esityksen Koulumäen erityiskoulun toiminnan päättymisestä.

Lapsen tukemisen kuntalisä otetaan käyttöön yksityisessä varhaiskasvatuksessa

Elokuussa muuttuvassa varhaiskasvatuslaissa määritellään aiempaa tarkemmin lapsen tukeminen varhaiskasvatuksessa. Lapsen on saatava tarvitsemansa tuki heti tuen tarpeen ilmettyä, ja uusi laki velvoittaa myös yksityistä varhaiskasvatusta. Lapselle annettava tuki jakautuu kolmeen tasoon: yleiseen, tehostettuun ja erityiseen tukeen.

Lautakunta päätti, että yksityisen hoidon tuella järjestetyssä varhaiskasvatuksessa otetaan käyttöön lapsen tukemisen kuntalisät 1.8.2022 alkaen. Tukemisen kuntalisän euromääristä päätettiin tasokohtaisesti.

Lisäksi lautakunta esitti toiveen, että yksityisen varhaiskasvatuksen tarjoamasta tuesta tehdään selvitys ensimmäisen vuoden jälkeen. Selvityksestä tulee ilmetä, kuinka paljon ja millaista tukea on järjestetty sekä tieto siitä, jos varhaiskasvatusyksikkö ei ole pystynyt järjestämään lapsen tarvitsemaa tukea.

Espoon suomenkielisen varhaiskasvatuksen varhaiskasvatussuunnitelma päivitettiin

Espoon suomenkielisen varhaiskasvatuksen varhaiskasvatussuunnitelma sisältää sekä valtakunnalliset perusteet että niitä täydentävät kuntakohtaiset osat.

Opetushallitus päätti alkuvuonna uusista varhaiskasvatussuunnitelman perusteista, jotka päivitettiin vastaamaan uuden varhaiskasvatuslain muutoksia. Samalla varhaiskasvatuksen järjestäjät velvoitettiin huomioimaan päivitetyt perusteet paikallisissa varhaiskasvatussuunnitelmissa.

Lautakunta hyväksyi Espoon suomenkielisen varhaiskasvatuksen varhaiskasvatussuunnitelman kuntakohtaiset osat. Uuden suunnitelman lähtökohtana on edellinen, vuonna 2019 hyväksytty varhaiskasvatussuunnitelma. Suunnitelman valmistelussa hyödynnettiin muun muassa espoolaisille huoltajille tehtyä Vaikuta vasuun -kyselyä sekä huoltajia ja lapsia osallistavia työpajoja ja tehtäviä. Uusi varhaiskasvatussuunnitelma otetaan käyttöön elokuusta alkaen.

Esitys Koulumäen erityiskoulun toiminnan päättymisestä palautettiin valmisteluun

Lautakunta päätti palauttaa Koulumäen erityiskoulun toiminnan päättymistä koskevan esityksen valmisteluun. Lautakunta toivoo, että uudelleenvalmistelun aikana tehdään laajennettu lapsivaikutusten arviointi sekä huomioidaan useampia vaihtoehtoja Koulumäen koulun jatkon osalta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Räf, lautakunnan puheenjohtaja, p. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Harri Rinta-aho, kasvun ja oppimisen toimialajohtaja, p. 050 428 9440, harri.rinta-aho@espoo.fi
Tapio Erma, suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalvelujen johtaja, p. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Juha Nurmi, suomenkielisen perusopetuksen johtaja, p. 050 372 5852, juha.nurmi@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, p. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme