Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 28.4.2022

Jaa

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti lukuvuoden 2022–2023 ensimmäisen vuosiluokan yleisopetuksen koulukohtaiset enimmäisoppilasmäärät Tapiolan oppilasalueella. Lisäksi kasvun ja oppimisen lautakunta päätti perustaa 16 ensimmäisen luokan erityisluokkaa vuosille 2022–2023. Erityisopetuksen osalta kouluilta on saatu palautetta erityisopetuksen toteuttamisen haasteista. Erityisopetusta lähdetään nyt uudistamaan hyvässä yhteistyössä koulujen kanssa. Lautakunnalle raportoidaan uudistuksen etenemisestä. Oppilaskohtaiset lähikoulupäätökset tehdään nyt päätettävien koulukohtaisten enimmäisoppilasmäärien puitteissa. Päätökset joko julkaistaan Wilmassa tai postitetaan huoltajan hakulomakkeessa valitsemalla tavalla.

Koulukohtaiset 1. vuosiluokan oppilasmäärät Tapiolan oppilasalueella

Lautakunta päätti ensimmäisen vuosiluokan yleisopetuksen koulukohtaiset enimmäisoppilasmäärät Tapiolan oppilasalueella:

  • Aarnivalkean koulu 36
  • Jousenkaaren koulu 66
  • Kivimiehen koulu 22
  • Laajalahden koulu 38
  • Mankkaanpuron koulu 61
  • Niittykummun koulu 45
  • Pohjois-Tapiolan koulu 50
  • Taavinkylän koulu 43
  • Toppelundin koulu 48
  • Westendinpuiston koulu 25

Lautakunta edellytti, että lautakunnalle tuodaan Kivimiehen koulun kehittämissuunnitelma esimerkiksi kielisuihkuopetuksen tai muun painotuksen käynnistämiseksi kevään 2022 aikana.

Lautakunta toivoi, että Kivimiehen koulua tuetaan konkreettisesti osana Otaniemen kampusaluetta, jotta painotuksen järjestäminen esimerkiksi tiede- ja teknologiakasvatuksen sekä kielten osalta toteutuu. Lautakunta toivoi lisäksi, että Kivimiehen koulussa tarjotaan oppilaille mahdollisimman monipuolinen kieliohjelma.

Lautakunta toivoi myös, että valmistellaan ja toteutetaan konkreettisia toimenpiteitä Kivimiehen koulun vetovoiman vahvistamiseksi ja Aarnivalkean koulun korjaus palautetaan investointiohjelmaan ja koulun tulevaisuus turvataan.

 

Erityisluokkien perustaminen vuosille 2022–2023

Erityisopetuksen osalta kouluilta on saatu palautetta erityisopetuksen toteuttamisen haasteista. Erityisopetusta lähdetään nyt uudistamaan hyvässä yhteistyössä koulujen kanssa. Lautakunnalle raportoidaan uudistuksen etenemisestä.

Lautakunta päätti perustaa 16 ensimmäisen vuoden erityisluokkaa vuosille 2022–2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Räf, lautakunnan puheenjohtaja, p. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Harri Rinta-aho, kasvun ja oppimisen toimialajohtaja, p. 050 428 9440, harri.rinta-aho@espoo.fi
Tapio Erma, suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalvelujen johtaja, p. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Juha Nurmi, suomenkielisen perusopetuksen johtaja, p. 050 372 5852, juha.nurmi@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, p. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan nuorisoasiainjaoston kokouksesta 12.5.202212.5.2022 20:02:31 EEST | Tiedote

Nuorisoasiainjaoston kokouksessa esiteltiin Espoon kaupungin koordinoimaa Future Mentors -ohjelmaa, joka on osa Espoon kesäkuussa järjestämää Eurocities-vuosikonferenssia. Ohjelman tavoitteena on saada nuorten ääni paremmin kuuluviin kestävän kehityksen kysymyksissä. Lisäksi kuultiin esittely Vamos Espoon monipuolisesta palvelukokonaisuudesta ja tavoitteellisesta toiminnasta.

Invitation to the media: Eurocities annual conference brings leaders of Europe’s major cities to Espoo on 8-10/06/2022 to tackle climate change6.5.2022 07:10:00 EEST | Press Invitation

Media representatives are warmly welcome to the annual conference of the Eurocities network organised by the City of Espoo on 8-10/06/2022. The conference is the network’s most important annual event, bringing hundreds of European urban actors, EU decision-makers and officials to Espoo. The meeting will be looking at particularly solutions for large and medium-sized cities to combat climate change. The conference is also a boost for Espoo’s business community.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme