Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 30.3.2022

Jaa

Lautakunta teki päätöksen seitsemännen vuosiluokan oppilaspaikoista sekä erityisluokkien perustamisesta seitsemännelle ja yhdeksännelle vuosiluokalle lukuvuodelle 2022-2023. Lisäksi päätettiin esiopetuksen hankinnassa käyttöön otettavasta dynaamisesta toimittajarekisteristä ja Sunakatin päiväkodin lakkauttamisesta. Kokouksessa päätettiin myös esittää kaupungin hallitukselle, että koululaisten iltapäivätoiminnan asiakasmaksujen tulorajoihin tehdään indeksikorotus. Lautakunta päätti lisäksi Matinkylän lukion nimestä.

Lukuvuoden 2022–2023 oppilaspaikat vuosiluokille 7–9

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti lukuvuoden 2022-2023 seitsemännen vuosiluokan yleisopetuksen koulukohtaiset enimmäisoppilasmäärät. Huoltajien esittämistä lähikoulutoiveista jää toteutumatta noin 8 %. Tämä johtuu pääosin siitä, että koulujen tilat ja opetuksen asianmukainen järjestäminen eivät mahdollista suurempaa oppilasmäärää.

Lisäksi päätettiin erityisluokkien perustamisesta seitsemännelle ja yhdeksännelle vuosiluokalle lukuvuodeksi 2022-2023.

Lautakunta päätti perustaa yhteensä 10 erityisluokkaa seitsemännelle vuosiluokalle. Oppilaille, joilla on oppimisen erityisvaikeuksia, perustetaan seitsemän erityisluokkaa. Oppilaille, joilla on laaja-alaisia oppimisvaikeuksia tai lievä kehitysvamma, perustetaan yksi erityisluokka ja oppilaille, joilla on tunne-elämän ja sosiaalisten taitojen säätelyn vaikeuksia, perustetaan kaksi erityisluokkaa.

Yhdeksännellä vuosiluokalla opiskeleville oppilaille, joilla on laaja-alaisia oppimisvaikeuksia, perustetaan kaksi erityisluokkaa. Perustettavat erityisluokat toimivat lukuvuonna 2021-2022 8. ja 9. vuosiluokkien yhdysluokkina.

Lautakunta päätti myös perustaa kahdeksan yläkoulun valmistavan opetuksen ryhmää maahanmuuttajaoppilaille. Lisäksi perustetaan kahdeksan ryhmämuotoisen maahanmuuttajien määräaikaisen opetuksen (RMMO) pienryhmää. Pienryhmät on suunnattu valmistavan opetuksen käyneille maahanmuuttajanuorille, joilla on puutteellinen koulunkäyntitausta. Muut valmistavan opetuksen käyneet oppilaat siirtyvät lähikouluun yleisopetuksen ryhmiin.

Lautakunta teki lisäysehdotuksen, että perustetaan oppilaiden ja koulujen tarpeita vastaava määrän erityisluokkia. Kuvaus lisäystarpeesta tuodaan oppimisen tuen selvityksen yhteydessä.

Lisäksi lautakunnalle tuodaan selvitys erityisopetuksen lisätarpeesta lautakunnan huhtikuun seminaariin, jossa käsitellään inkluusio-hanketta sekä erityistä ja tehostettua tukea.

Lautakunnalle annettiin tiedoksi, että Kuitinmäen koulun musiikkipainotetun opetuksen ryhmää ei perusteta, sillä sopivia hakijoita ei ollut riittävästi.

Esiopetuksen hankintaperiaatteet

Esiopetuspalveluiden hankintamenettelyä uudistetaan. Lautakunta päätti, että suomenkielisen varhaiskasvatuksen järjestämän esiopetuksen hankinta toteutetaan jatkossa ns. dynaamisena toimittajarekisterinä.

Rekisteriin otetaan palveluntuottajat, jotka täyttävät kaikki vähimmäis- ja soveltuvuusvaatimukset sekä palvelun kriteerit. Näiden palveluntuottajien kanssa tehdään toistaiseksi voimassa oleva sopimus esiopetuksen tuottamisesta. Vuosittain arvioidaan, täyttääkö palveluntuottaja asetetut vaatimukset. Kasvun ja oppimisen lautakunta päättää vuosittain yksiköt, joissa esiopetusta tuotetaan.

Sunakatin päiväkodin toiminta päättyy 31.7.2022

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti, että Sunakatin päiväkotiryhmän toiminta päättyy 31.7.2022 mennessä. Päiväkodin tilat ovat ahtaat, eivätkä enää täytä nykyvaatimuksia esimerkiksi ilmanvaihdon osalta. Päiväkodin lapset voivat siirtyä Tuomarilan päiväkotiin tai muuhun perheen toivomaan varhaiskasvatuspaikkaan.

Lautakunnalle annettiin tiedoksi myös muutamia muita muutoksia päiväkotiverkostoon. Mäkkylän päiväkodin toiminta siirtyy Vermon päiväkotiin sen valmistuttua 30.6.2022 mennessä. Nykyisten melu- ja ilmanlaatumääräysten vuoksi toiminta ei voi jatkua nykyisellä sijainnilla.

Espoonlahdessa Lehtikuusen ryhmäperhepäiväkodin vuokrasopimus on päättymässä 31.7.2022. Päiväkodin toiminta siirretään Latokasken päiväkodin esiopetukselta vapautuviin tiloihin. Latokasken päiväkodin tiloissa toimiva esiopetusryhmä siirtyy Latokasken koulun tiloihin.

Perusopetuksen iltapäivätoiminnan asiakasmaksut

Perusopetuksen iltapäivätoiminnan asiakasmaksujen huojennusrajoja päätettiin tarkistaa.

Lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle, että maksujen perimättä jättämisen tai alentamisen tulorajoja korotetaan 1.8.2022 alkaen. Korotukset tehdään ansiotasoindeksin mukaisesti. Lautakunta ehdottaa, että jatkossa huojennus voidaan pääsääntöisesti myöntää sen kuukauden alusta, kun hakemus on saapunut varhaiskasvatukseen. Takautuvasti huojennuksen voisi kuitenkin saada enintään edeltävältä kuukaudelta.

Matinkylän lukion nimestä päätös

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti, että Matinkylään sijoitettavan lukion ja sinne siirtyvän Kaitaan lukion nimeksi tulee Matinkylän lukio. Nimi tulee voimaan 1.8.2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Räf, lautakunnan puheenjohtaja, p. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Harri Rinta-aho, kasvun ja oppimisen toimialajohtaja, p. 050 428 9440, harri.rinta-aho@espoo.fi
Tapio Erma, suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalvelujen johtaja, p. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Juha Nurmi, suomenkielisen perusopetuksen johtaja, p. 050 372 5852, juha.nurmi@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, p. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan nuorisoasiainjaoston kokouksesta 12.5.202212.5.2022 20:02:31 EEST | Tiedote

Nuorisoasiainjaoston kokouksessa esiteltiin Espoon kaupungin koordinoimaa Future Mentors -ohjelmaa, joka on osa Espoon kesäkuussa järjestämää Eurocities-vuosikonferenssia. Ohjelman tavoitteena on saada nuorten ääni paremmin kuuluviin kestävän kehityksen kysymyksissä. Lisäksi kuultiin esittely Vamos Espoon monipuolisesta palvelukokonaisuudesta ja tavoitteellisesta toiminnasta.

Invitation to the media: Eurocities annual conference brings leaders of Europe’s major cities to Espoo on 8-10/06/2022 to tackle climate change6.5.2022 07:10:00 EEST | Press Invitation

Media representatives are warmly welcome to the annual conference of the Eurocities network organised by the City of Espoo on 8-10/06/2022. The conference is the network’s most important annual event, bringing hundreds of European urban actors, EU decision-makers and officials to Espoo. The meeting will be looking at particularly solutions for large and medium-sized cities to combat climate change. The conference is also a boost for Espoo’s business community.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme