Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote Kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 3.11.2021

Jaa

Perusopetuksen iltapäivätoiminnan järjestämisperiaatteet 1.8.2022 lukien (pöydälle 29.9.2021) (palautettu 13.10.2021)            

Kasvun ja oppimisen lautakunta hyväksyi perusopetuksen iltapäivätoiminnan järjestämisperiaatteet, jotka sisältävät iltapäivätoiminnan järjestämistä ja toteutusta koskevat toimintaperiaatteet ja lapsivalintakriteerit sekä hankintaperiaatteet, avustusten myöntämisen periaatteet sekä periaatteet omalle toiminnalle.

Lautakunta edellyttää, että palveluntuottajien valintojen laatukriteerit tuodaan lautakunnalle tiedoksi lautakunnan seuraavaan kokoukseen.

Periaatteet tulevat voimaan 1.8.2022 lukien kuitenkin siten, että periaatteita noudatetaan jo kevään 2022 aikana tehtävissä palveluntuottajien valinnoissa sekä lapsivalinnoissa.

Esiopetuksen järjestäminen lukuvuonna 2022–2023                  

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti, että esiopetusta järjestetään lukuvuonna 2022–2023 esityksen mukaisissa yksiköissä.

Lautakunta toivoo, että tehdään kokonaistarkastelu mahdollisuudesta yhdistää Nuuksion koulun esiopetus ja ensimmäisen luokan opetus.

Lukuvuonna 2022-2023 esiopetusta suunnitellaan järjestettävän 133 päiväkodin toimintana siten, että osa esiopetusryhmistä toimii päiväkodeissa, osa koulun tiloissa 20:lla koululla ja neljän päiväkodin esiopetus toimii sekä päiväkodilla että koulun tiloissa. Päiväkodeissa esiopetusta järjestetään kunnallisissa päiväkodeissa, ostopalvelu- ja palvelusetelipäiväkodeissa sekä yksityisen hoidon tuen päiväkodeissa. Lisäksi 11 koululla esiopetusta järjestetään koulun toimintana.

Sepon alakoulun ja Pohjois-Tapiolan yläkoulun yhdistäminen 1.8.2022 lukien

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti, että Sepon alakoulusta ja Pohjois-Tapiolan yläkouluista muodostetaan 1.8.2022 lukien yhtenäinen peruskoulu. Muodostettavan yhtenäisen koulun nimi on Pohjois-Tapiolan koulu.

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti, että kaikki Mankkaan ja Niittykummun koulujen autismin kirjon erityisluokat siirtyvät 1.8.2022 lukien muodostettavaan Pohjois-Tapiolan yhtenäiseen peruskouluun.

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti, että Sepon koulun ja Pohjois-Tapiolan koulun johtokunnan nimeksi muutetaan Pohjois- Tapiolan koulun johtokunta 1.8.2022 lukien.

Lautakunta edellyttää, että Sepon ja Pohjois-Tapiolan koulujen rehtorit ryhtyvät selostusosassa mainittuihin valmisteleviin toimenpiteisiin ennen koulujen yhdistymistä.

                        

Hösmärinpuiston koulun yleisopetuksen 2. luokan oppilaiden koulupolku 1.1.2022 lukien

Kasvun ja oppimisen lautakunta kumosi suomenkielisen opetuslautakunnan 21.10.2008 6 § päätöksen Hösmärinpuiston koulun yleisopetuksen 2. luokan oppilaiden koulupolusta.

Lautakunta päätti, että Hösmärinpuiston koulun yleisopetuksessa 2. luokalla opiskelevat oppilaat
siirtyvät 3. luokalle Tuomarilan kouluun ilman erillistä hakua. Muutos tulee voimaan 1.1.2022.

Lautakunta päätti, että Hösmärinpuiston koulun perusopetukseen valmistavassa opetuksessa ja erityisluokissa 2. luokalla opiskelevien tilanne ratkaistaan oppilaskohtaisesti, kuten ennenkin.     

 

Joustavan perusopetuksen oppilasvalintaperusteiden hyväksyminen
                     
Kasvun ja oppimisen lautakunta hyväksyi uudet joustavan perusopetuksen oppilasvalintaperusteet.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan päätöksellä 21.04.2021 § 84 Espoon perusopetuksen opetussuunnitelmaan on lisätty mahdollisuus toteuttaa joustavaa perusopetusta erillisessä ryhmässä toteutettavan JOPO-opetuksen lisäksi myös omassa koulussa tapahtuvana työelämäpainotteisena opetuksena (TEPPO-opetus). TEPPO-opetusta pilotoidaan lukuvuonna 2021-2022 neljässä espoolaisessa koulussa.
Joustava perusopetus toteutetaan lautakunnan hyväksymän Espoon perusopetuksen opetussuunnitelman mukaisesti.

Lautakunta päätti, että oppilasvalintaperusteet tulevat voimaan 1.1.2022 alkaen siten, että niitä noudatetaan kevään 2022 oppilasvalinnassa.

Muut asiat:
Kasvun ja oppimisen lautakunta merkitsee tiedoksi:
Peruskoulujen oppilaskuntien valinnat peruskoulujen johtokuntien oppilasedustajiksi
   lukuvuodeksi 2021-2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Räf, lautakunnan puheenjohtaja, p. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com

Harri Rinta-aho, Kasvun ja Oppimisen toimialan johtaja, p. 050 428 9440, harri.rinta-aho@espoo.fi

Tapio Erma, Suomenkielisen Toisen asteen koulutuksen ja Nuorisopalvelujen johtaja, p. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi

Juha Nurmi, Suomenkielisen Perusopetuksen johtaja, p. 050 372 5852, juha.nurmi@espoo.fi

Virpi Mattila, Varhaiskasvatuksen johtaja, p. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupunki edellyttää koronapassia laajasti yleisötilaisuuksissa ja osassa asiakastiloja3.12.2021 15:11:14 EET | Tiedote

Espoon kaupunki edellyttää asiakkailtaan koronapassia laajasti kulttuurin ja liikunnan palveluissa 4.12.2021 alkaen. Tarkistamme koronapassin kaikissa yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa sekä sisäänpääsyn edellytyksenä kaupunginmuseon toimipisteisiin, Näyttelykeskus WeeGeelle ja uimahalleihin. Myös ryhmäliikuntaan edellytämme koronapassia, jos ryhmäkoko on yli 20 henkilöä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme