Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote Kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 8.3.2023

Jaa
Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti hyväksyä Laurinlahden koulu ja uusi päiväkoti -hankkeen tarveselvityksen. Lautakunta hyväksyi myös yksityisen varhaiskasvatuksen palvelusetelisääntökirjan päivityksen. Lisäksi lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle, että palvelusetelin enimmäisarvoa ja alle 3-vuotiaiden palvelusetelin ikäkerrointa korotetaan.
Kuva: Taru Turpeinen
Kuva: Taru Turpeinen

Laurinlahden koulu ja uusi päiväkoti -hankkeen tarveselvitys

Kasvun ja oppimisen lautakunta hyväksyi Laurinlahden koulu ja uusi päiväkoti -hankkeen tarveselvityksen ja pyytää Tilapalvelut-liikelaitosta selvittämään hankkeen aikataulun, toteuttamismuodon ja kustannusarvion sekä laatimaan tontinkäyttöselvityksen. Sekä varhaiskasvatuksessa olevien että perusopetusikäisten lasten määrän ennustetaan kasvavan Espoonlahden alueella lähivuosina.

Laurinlahden koulun ja nykyisin tyhjillään olevan Merisaappaan koulun tontteja esitetään yhdistettäväksi. Paikalle (korttelit 34125 ja 34126, os. Merisaapas 2-6) on tarkoitus rakentaa kolmesarjainen alakoulu ja kuusi perusopetuksen pienryhmää sekä kymmenenryhmäinen päiväkoti. Laurinlahden koulussa on tällä hetkellä 280 oppilasta. Uuden koulun oppilaskapasiteetti nousee 510:een.

Espoonlahden alueelta puuttuvat nykyisin vaikeimmin kehitysvammaisten oppilaiden opetuksen tilat.Uuteen kouluun toteutetaan kolme erityisopetuksen ryhmätilaa vaikeasti kehitysvammaisten opetusta varten. 

Hanke korvaa myös Kipparin päiväkodin peruskorjauksen. Tarkoituksena on, että Kipparin päiväkoti voisi toimia nykyisissä tiloissaan hankkeen valmistumiseen saakka, jolloin väistöä ei tarvittaisi. Uusissa tiloissa olisi yhteensä 210 rakenteellista varhaiskasvatuspaikkaa, joten paikkamäärä nousisi noin 105 uudella paikalla.

Espoonlahdessa sijaitsee myös nykyisin Laurinlahden päiväkoti, joka ei kuitenkaan liity tähän hankkeeseen.

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti jättää pöydälle Jupperin koulun, päiväkodin ja kirjaston tarveselvityksen.

Palvelusetelisääntökirjan päivitys ja palvelusetelin enimmäisarvon tarkistus

Kasvun ja oppimisen lautakunta hyväksyi yksityisen varhaiskasvatuksen palvelusetelisääntökirjan yleisen osan päivitykset 1.8.2023 alkaen.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että palvelusetelin arvoa korotetaan 1.8.2023 alkaen 4 prosentilla. Palvelusetelin enimmäisarvo olisi korotuksen jälkeen 927 euroa/kk, korotus on 36 e/kk. Arvoa esitetään korotettavan talousarvioon sisältynyttä varausta enemmän, sillä yleinen kustannustaso on noussut merkittävästi ja alun perin suunnitellun 2 prosentin korotuksen arvioidaan olevan riittämätön.

Lisäksi lautakunta esittää, että alle kolmevuotiaiden lasten palvelusetelin ikäkerrointa korotetaan 1,55:stä 1,6:een. Uudella kertoimella alle kolmevuotiaan lapsen palvelusetelin arvo nousee 1381 eurosta 1483 euroon, korotus on 102 euroa/kk. Lapsen varhaiskasvatusaikaan ja tukeen liittyviin kertoimiin ei esitetä muutoksia. Niiden euromäärät kuitenkin nousevat, sillä niiden laskennassa pohjana käytetään palvelusetelin enimmäisarvoa. Myöskään hintakattoon ei esitetä muutoksia.

Päätöksiä Kilonpuiston koulun, Pohjois-Tapiolan koulun ja Espoo International Schoolin kielten opetuksesta

Lautakunta päätti, että Kilonpuiston kouluun perustetaan 1. luokan kaksikielisen opetuksen ryhmä lukuvuodelle 2023-2024. Lautakunta päätti myös muuttaa suomenkielisen perusopetuksen Pohjois-Tapiolan koulun kieliohjelmaa siten, että 1-6 luokille A2-kieleksi lisätään saksa. Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti lisäksi, että Espoo International Schoolin Kivimiehen toimipisteeseen perustetaan 1. luokan englanninkielinen ryhmä lukuvuodelle 2023-2024.

Lautakunta teki tarkennuksia lukuvuonna 2023-2024 esiopetusta järjestäviin yksiköihin. Esittelijä veti pois esityksensä koskien Rastaalan ja Kilonpuiston koulujen esiopetusta. Lautakunta kokoontuu käsittelemään asiaa tältä osin viikon kuluttua ylimääräisessä kokouksessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Räf, lautakunnan puheenjohtaja, p. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Harri Rinta-aho, kasvun ja oppimisen toimialajohtaja, p. 050 428 9440, harri.rinta-aho@espoo.fi
Tapio Erma, suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalvelujen johtaja, p. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Juha Nurmi, suomenkielisen perusopetuksen johtaja, p. 050 372 5852, juha.nurmi@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, p. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Kuvat

Kuva: Taru Turpeinen
Kuva: Taru Turpeinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 29.3.202329.3.2023 20:43:27 EEST | Tiedote

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti hyväksyä tarveselvityksen Jupperin koulu, päiväkoti ja kirjaston toimipiste -hankkeesta koulun ja päiväkodin osalta sekä tarveselvityksen Postipuun koulu ja päiväkoti -hankkeesta. Lautakunta antoi lausunnon ruotsinkielisen kielikylpytoiminnan koulupolun turvaamiseksi. Lisäksi lautakunta antoi lausunnon Sunan koulun hankesuunnitelmasta. Lautakunta päätti lisäksi lukuvuoden 2023–2024 oppilaspaikoista vuosiluokille 7–9.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme