Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan nuorisoasiainjaoston kokouksesta 6.10.2022

Jaa

Nuorisoasiainjaoston kokouksessa esiteltiin nuorisopalvelujen talousarvioesitys vuodelle 2023. Lisäksi kuultiin esitykset toteutuneista kesätoiminnoista 2022, nuorisopalveluiden Espoo 50 -juhlavuoden Nuori Espoo tapahtumista sekä sähköisestä Nuori Espoo jäsenkortista.

Nuori Espoo -palvelut ja toiminnan kehittäminen 2023

Nuori Espoo -toiminnan pohjana toimivat nuorten osallisuus, kiva tekeminen yhdessä kavereiden kanssa, aikuisten aika arjessa, sekä tuki nuorille pulmatilanteissa. Nuorisopalveluiden toiminnan pääasiallisena kohderyhmänä ovat 12–17-vuotiaat nuoret. Kesätoiminnassa kohderyhmä on 9–17-vuotiaat, ja Ohjaamotalon palvelut kohdentuvat alle 30-vuotiaisiin nuoriin.

Nuorisopalvelut edistää Nuori Espoo Suuntaamo 1.2:n mukaisesti vuonna 2023 kaikessa toiminnassaan erityisesti seuraavia tavoitteita: digitaalinen nuorisotyö, kansainvälinen nuorisotyö, kestävä nuorisotyö, nuorten mielen hyvinvointi, nuorten osallisuus- ja vaikuttamistoiminta sekä yhdenvertaisuustyö. Lisäksi nuorisopalvelut osallistuu aktiivisesti espoolaiseen, suomalaiseen sekä eurooppalaiseen nuorisopoliittiseen keskusteluun ja palvelujen kehittämiseen.

Nuorisopalvelut hakee yhteistyössä tulosyksikön koulutuspalvelujen, suomenkielisen perusopetuksen sekä ruotsinkielisten sivistyspalvelujen kanssa valtionavustusta koulunuorisotyön kehittämiseen vuodelle 2023. Mikäli avustusta saadaan, toiminta kohdistuu yläkouluille ja lukioihin. Koulunuorisotyön kokonaisuus johdetaan nuorisopalveluista käsin.

Nuorisopalvelut kehittää vuonna 2023 kansainvälistä nuorisotyötä akkreditoitumalla syksyn 2022 aikana. Vuoden 2023 keskeisimmät tavoitteet kansainvälisen toiminnan osalta ovat: vahvistaa henkilöstön osaamista, tarjota mahdollisuus tutustua kansainväliseen toimintaan ja käynnistää kestävän nuorisotyön kehittämishanke yhteistyössä eurooppalaisten kumppaneiden kanssa.

Nuorisopalveluiden kesätoiminnoissa oli ennätysmäärä leiri- ja kurssipaikkoja lapsille ja nuorille

Kesän aikana järjestettiin 32 päiväleiriä, 5 yöleiriä, 11 kurssia sekä niin sanottua popup-toimintaa. Kaiken kaikkiaan nuorisopalvelut mahdollistivat 6.6.–5.8.2022 välisenä aikana yhteensä 830 leiri- ja kurssipaikkaa lapsille ja nuorille. 

Pääpaino kesän leireillä oli alakouluikäisissä. Päiväleireillä oli monipuolisesti erilaisia teemoja; digitaalista pelaamista, liikuntaa, teatteria, kädentaitoja ja luontoelämyksiä. Kurssien tarjontaan sisältyi muun muassa pienoismallien rakentamista, kädentaitoja ekologisesta näkökulmasta sekä snookeria. Yöleirejä järjestettiin esimerkiksi Repoveden kansallismaisemissa ja Nuuksion kansallispuistossa telttaillen.

Kesän toimintoja toteutettiin myös paljon kumppanuuksilla; asiantuntijoita oli muun muassa pelileireillä ja teatterileirillä. Snooker-kurssi sekä eläinpäiväleiri toteutettiin niin ikään kumppanuuksilla. Nuorisojärjestöille tarjottiin tiloja leirien järjestämiselle. 

Nuori Espoo mukana Espoo 50-juhlavuoden juhlinnassa viidellä alueellisella tapahtumalla

”Nuorisopalvelut osallistuu Espoo 50 -juhlavuoteen järjestämällä syyskaudella 2022 viisi alueellista Nuori Espoo -tapahtumaa. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia ja päihteettömiä. Tapahtumat ovat teemoiltaan erilaisia ja jokaisesta yksittäisestäkin tapahtumasta löytyy tekemistä moneen makuun”, kertoo nuorisopalvelupäällikkö Merja Nordling.

Ensimmäinen tapahtuma oli 20.8.2022 Leppävaaran uimahallin maauimalan alueella järjestetty nuorten maauimalabileet. Tapahtuma oli suunnattu 13–17-vuotiaille nuorille. Kävijämäärä tapahtumassa oli 350 nuorta.

Toinen, Ohjaamotalon tapahtuma järjestettiin 12.9.2022 Kauppakeskus Sellon kirjaston aulatilassa. Tapahtuman nimi oli "Maailman ympäri 80 minuutissa" ja tapahtuman teemana oli kansainvälisyys. Arvioitu kävijämäärä tapahtumassa oli noin 150 henkeä.

Kolmas, Espoon keskuksen alueen CenttiFest -niminen tapahtuma tullaan järjestämään Kauppakeskus Entressen kattoterassilla 8.10.2022. Ohjelmasisältö on monimuotoista ja tapahtuma-alueena toimii kattoterassin lisäksi myös kirjaston tilat.

Neljäntenä tapahtumana järjestetään 19.11.2022 Espoon kulttuurikeskuksessa Matinkylä-Olari-Tapiola alueen kaikille avoin koko perheen pelitapahtuma Assembly Gaming Day Espoo.

Viidentenä Espoo 50 -tapahtumana järjestetään Espoonlahden alueen Saunakarnevaalit 10.12.2022 Saunalahden koulun tiloissa. Tapahtumasta on tarkoitus tehdä toiminnallinen, paljon kaikkea kivaa tekemistä nuorille tarjoava kokonaisuus.

Nuori Espoo jäsenkortti nyt saatavilla sähköisenä

Nuori Espoo jäsenkortti on nuorille suunnattu sähköinen jäsenkortti nuorisotilojen käyttöön. Nuori Espoo jäsenkortilla nuori kirjautuu sisään nuorisotilalle näyttämällä kortinlukijaan henkilökohtaista QR-koodiaan. Jäsenkortti ei ole kuitenkaan pakollinen ja nuorisotiloille saa tulla vapaasti, vaikka jäsenkorttia ei olisikaan. Sähköinen nuorisotilakortti on kestävän kehityksen ratkaisu, joka poistaa suurimmaksi osaksi vanhat paperiset lomakkeet ja kortit käytöstä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kasvun ja oppimisen lautakunnan nuorisoasiainjaoston puheenjohtaja, Oscar Smith, p.044 231 5545, oscar.smith2212@gmail.com
Nuorisopalvelupäällikkö Merja Nordling, p. 043 824 7060, merja.nordling@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme