Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnasta 18.1.2023

Jaa

Tammikuun lautakunnassa hyväksyttiin varhaiskasvatuksen uudet tulorajat sekä nuorisopalvelujen kesätoiminnan linjausten muutokset.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen tulorajojen nostaminen (kh-asia)

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksun määräytymisen bruttotulorajat nousevat 1.3.2023 lukien. Vähimmäisbruttotulojen nostaminen 33 prosentilla nostaa korkeimman maksun bruttotulorajaa keskimäärin 20 prosenttia. Muilta osin varhaiskasvatuksen määräytymisperusteet pysyvät ennallaan.

1.3.2023 alkaen varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista annetun lain 5 §:n 2 momentissa säädetyt varhaiskasvatuksen asiakasmaksun määräämisessä käytettävät tulorajat ovat seuraavat:

Perhe-   koko

Vähimmäis-bruttotulo €/kk

Maksu prosentti

Korkeimman maksun bruttotuloraja €/kk

2

3 874

10,7

6 627

3

4 998

10,7

7 751

4

5 675

10,7

8 428

5

6 353

10,7

9 106

6

7 028

10,7

9 781

Hallitus on päättänyt budjettiriihessä syyskuussa 2022, että varhaiskasvatuksen asiakasmaksuja alennetaan nostamalla tulorajoja 33 prosentilla. Varhaiskasvatusmaksujen alentamisen tavoitteena on parantaa lapsiperheiden ostovoimaa ja tukea pieni- ja keskituloisia lapsiperheitä elinkustannusten ja sähkön voimakkaan hinnannousun vuoksi.

Myös palvelusetelin ja yksityisen hoidon tuen nostamista on tarkoitus käsitellä myöhemmin keväällä.

 

Suomenkielisen perusopetuksen tulosyksikön viranhaltijoiden opetuslainsäädäntöön perustuva ratkaisuvalta 1.2.2023 lukien

Kasvun ja oppimisen lautakunta hyväksyi suomenkielisen perusopetuksen tulosyksikön viranhaltijoiden opetuslainsäädäntöön perustuvan ratkaisuvallan esityksen mukaisesti.

Delegointipäätökseen tehdyt muutokset tulevat voimaan 1.2.2023. Suomenkielisen perusopetuksen tulosyksikön viranhaltijoiden opetuslainsäädäntöön perustuvaan ratkaisuvaltaan on tarpeen tehdä muutoksia, jotka vastaavat palvelualueiden tehtäväkokonaisuuksiin ja vastuisiin tehtyjä muutoksia.

Lautakunta teki myös lisäysesityksen: seuraavan osavuosikatsauksen yhteydessä lautakunnalle tuodaan selvitys koulukohtaisten budjettien riittävyydestä erityisluokkien perustamiseksi. Lautakunta esitti lisäksi toivomuksen, että koulukuljetusten delegointipäätöksen osalta kehittämispäällikkö tekisi aina tarvittaessa yhteistyötä oppimisen tuen yksikön päällikön kanssa koulukuljetusasioissa.

 

Nuorisopalvelujen kesätoiminnan linjausten muutokset

Nuorisopalveluiden kesätoiminnassa päiväleirejä on pidetty maanantaista perjantaihin klo 9-17. Palautteiden perusteella aikaväli ei tavoita esimerkiksi yläkouluikäisiä ja on erityisteemojen päiväleireissä joustamaton.

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti, että nuorisopalvelut voi järjestää päiväleirejä myös iltapainotteisesti ja viikonloppuisin, klo 9–21 välillä. Yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille nuorille nuorisopalvelut järjestää päiväleirejä jatkossa myös loppuviikkopainotteisesti, esimerkiksi keskiviikosta tai perjantaista sunnuntaihin.

Jotta mahdollisimman moni nuori pääsee leireille, perumiset tulee tehdä 14 vuorokautta ennen toiminnan alkua. Viime hetken peruutukset ovat aiheuttaneet turhia kustannuksia muun muassa ennakkoon tilattujen ruokailujen ja retkien osalta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Räf, lautakunnan puheenjohtaja, p. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Harri Rinta-aho, kasvun ja oppimisen toimialajohtaja, p. 050 428 9440, harri.rinta-aho@espoo.fi
Tapio Erma, suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalvelujen johtaja, p. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Juha Nurmi, suomenkielisen perusopetuksen johtaja, p. 050 372 5852, juha.nurmi@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, p. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme