Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Tiedote: Kehitysvammaisten ja autististen koululaisten iltapäivätoimintaan oikeus 9-luokan päättymiseen asti

Jaa

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti tiistaina 28.marraskuuta, että kehitysvammaisten ja autististen koululaisten iltapäivätoiminnan päätökset tullaan keväästä 2018 lähtien myöntämään toistaiseksi voimassa oleviksi vuosiluokan 9. päättymiseen asti. Aiemmin päätös on tehty lukuvuosittain.

Tammikuussa alkaa haku iltapäivätoimintaan

Kehitysvammaisten ja autististen koululaisten iltapäivätoiminnan hakuprosessi käynnistyy vuosittain tammikuussa. Samalla jaosto päätti, että mainitun päätöksen perusteella koululainen voi osallistua tarpeen mukaan osa- tai kokopäiväisesti myös koulujen loma-aikojen ja kesäloma-ajan toimintaan.

Mikäli oppilas käy 10-luokan ja tarvitsee iltapäivätoimintaa perusopetuslain mukaisesti toteutettuna, tehdään toimintaan ottamisesta erillinen päätös. Huoltajan velvollisuus on irtisanoa paikka, mikäli se on tarpeeton.

”Lapsen näkökulmasta lapsen iltapäivätoiminnan ja loma-ajan palvelutaso pysyy samana. Myös henkilöstömitoitukset ja toiminta-ajat pysyvät samoina. Muutoksella päästään yhteen hakuprosessiin ja pois vuosittain toistuvasta erillisestä hausta. Muutoksella parannamme asiakaspalvelua ja vastaamme saatuihin asiakaspalautteisiin”, kertoo aamu- ja iltapäivätoiminan palveluvastaava Leena Palve-Kaunisto Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta.

Helsingin kasvatus ja koulutus lautakunnan suomenkielisen jaoston päätöstiedote: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutuslautakunnan-suomenkielinen-jaosto-paatostiedotteet

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Satu Järvenkallas, Helsingin kasvatus ja koulutus, varhaiskasvatusjohtaja, puh. 09 310 43368, satu.jarvenkallas@hel.fi

Leena Palve-Kaunisto, Helsingin kasvatus ja koulutus, palveluvastaava, puh. 09 310 86809, leena.palve@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme