Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Tiedote: Kehitysvammaisten ja autististen koululaisten iltapäivätoimintaan oikeus 9-luokan päättymiseen asti

Jaa

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti tiistaina 28.marraskuuta, että kehitysvammaisten ja autististen koululaisten iltapäivätoiminnan päätökset tullaan keväästä 2018 lähtien myöntämään toistaiseksi voimassa oleviksi vuosiluokan 9. päättymiseen asti. Aiemmin päätös on tehty lukuvuosittain.

Tammikuussa alkaa haku iltapäivätoimintaan

Kehitysvammaisten ja autististen koululaisten iltapäivätoiminnan hakuprosessi käynnistyy vuosittain tammikuussa. Samalla jaosto päätti, että mainitun päätöksen perusteella koululainen voi osallistua tarpeen mukaan osa- tai kokopäiväisesti myös koulujen loma-aikojen ja kesäloma-ajan toimintaan.

Mikäli oppilas käy 10-luokan ja tarvitsee iltapäivätoimintaa perusopetuslain mukaisesti toteutettuna, tehdään toimintaan ottamisesta erillinen päätös. Huoltajan velvollisuus on irtisanoa paikka, mikäli se on tarpeeton.

”Lapsen näkökulmasta lapsen iltapäivätoiminnan ja loma-ajan palvelutaso pysyy samana. Myös henkilöstömitoitukset ja toiminta-ajat pysyvät samoina. Muutoksella päästään yhteen hakuprosessiin ja pois vuosittain toistuvasta erillisestä hausta. Muutoksella parannamme asiakaspalvelua ja vastaamme saatuihin asiakaspalautteisiin”, kertoo aamu- ja iltapäivätoiminan palveluvastaava Leena Palve-Kaunisto Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta.

Helsingin kasvatus ja koulutus lautakunnan suomenkielisen jaoston päätöstiedote: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutuslautakunnan-suomenkielinen-jaosto-paatostiedotteet

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Satu Järvenkallas, Helsingin kasvatus ja koulutus, varhaiskasvatusjohtaja, puh. 09 310 43368, satu.jarvenkallas@hel.fi

Leena Palve-Kaunisto, Helsingin kasvatus ja koulutus, palveluvastaava, puh. 09 310 86809, leena.palve@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 8.5.20184.5.2018 16:16Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu ensi viikon tiistaina 8. toukokuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutus-poytakirjat Esityslistalla on muun muassa alla olevat esitykset: Asia 4 Suomen- ja ruotsinkielisen perusopetuksen 1.–2.-luokkalaisten aamupäivätoiminnan järjestäminen 9.8.2018 alkaen Asia 6 Maahanmuuttajien kasvatuksen ja koulutuksen kehittämissuunnitelma 2018-2021 Asia 18 Kallion lukion perusparannuksen ja laajennuksen tarveselvityksen hyväksyminen ja lausunto hankesuunnitelmasta Asia 19 Vuosaaren lukion tarveselvityksen hyväksyminen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme