Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Tiedote: Kehitysvammaisten ja autististen koululaisten iltapäivätoimintaan oikeus 9-luokan päättymiseen asti

Jaa

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti tiistaina 28.marraskuuta, että kehitysvammaisten ja autististen koululaisten iltapäivätoiminnan päätökset tullaan keväästä 2018 lähtien myöntämään toistaiseksi voimassa oleviksi vuosiluokan 9. päättymiseen asti. Aiemmin päätös on tehty lukuvuosittain.

Tammikuussa alkaa haku iltapäivätoimintaan

Kehitysvammaisten ja autististen koululaisten iltapäivätoiminnan hakuprosessi käynnistyy vuosittain tammikuussa. Samalla jaosto päätti, että mainitun päätöksen perusteella koululainen voi osallistua tarpeen mukaan osa- tai kokopäiväisesti myös koulujen loma-aikojen ja kesäloma-ajan toimintaan.

Mikäli oppilas käy 10-luokan ja tarvitsee iltapäivätoimintaa perusopetuslain mukaisesti toteutettuna, tehdään toimintaan ottamisesta erillinen päätös. Huoltajan velvollisuus on irtisanoa paikka, mikäli se on tarpeeton.

”Lapsen näkökulmasta lapsen iltapäivätoiminnan ja loma-ajan palvelutaso pysyy samana. Myös henkilöstömitoitukset ja toiminta-ajat pysyvät samoina. Muutoksella päästään yhteen hakuprosessiin ja pois vuosittain toistuvasta erillisestä hausta. Muutoksella parannamme asiakaspalvelua ja vastaamme saatuihin asiakaspalautteisiin”, kertoo aamu- ja iltapäivätoiminan palveluvastaava Leena Palve-Kaunisto Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta.

Helsingin kasvatus ja koulutus lautakunnan suomenkielisen jaoston päätöstiedote: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutuslautakunnan-suomenkielinen-jaosto-paatostiedotteet

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Satu Järvenkallas, Helsingin kasvatus ja koulutus, varhaiskasvatusjohtaja, puh. 09 310 43368, satu.jarvenkallas@hel.fi

Leena Palve-Kaunisto, Helsingin kasvatus ja koulutus, palveluvastaava, puh. 09 310 86809, leena.palve@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan päätöstiedote 14.8.14.8.2018 18:45Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontui tänään 14.8. syyskauden ensimmäiseen kokoukseensa. Lautakunnan päätöstiedote on julkaistu verkossa:https://www.hel.fi/static/public/hela/Kasvatus-_ja_koulutuslautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kasko_2018-08-14_Kklku_9_Pt/index.html Lisätietoja kasvatus- ja koulutuslautakunnasta: https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi/paatoksenteko/kasvatus-ja-koulutuslautakunta/kasvatus-ja-koulutuslautakunta

Läsåret börjar: Främjande av avgiftsfri småbarnspedagogik, främmande språk för förstaklassister, fortlöpande ansökan till Stadin ammatti- ja aikuisopisto8.8.2018 12:25Tiedote

Läsåret börjar i Helsingfors stads finskspråkiga grundskolor och gymnasier torsdagen den 9 augusti. I de svenskspråkiga grundskolorna och gymnasierna börjar läsåret tisdagen den 14 augusti. Helsingfors vuxengymnasium börjar sin verksamhet tisdagen den 28 augusti. För småbarnspedagogiken börjar det nya läsåret också, och alla daghem har öppnat sina dörrar efter sommarpausen senast från och med den 6.8. Ungefär 5 500 barn börjar förskoleundervisningen och ungefär 6 000 nya förstaklassister börjar skolan. I stadens gymnasier och i Stadin ammattiopisto börjar ungefär 5 000 nya studeranden.

Lukuvuosi alkaa: Varhaiskasvatuksen maksuttomuutta edistetään, vieraita kieliä ekaluokkalaisille, jatkuva haku Stadin ammatti- ja aikuisopistoon8.8.2018 12:17Tiedote

Lukuvuosi alkaa Helsingin kaupungin suomenkielisissä peruskouluissa ja lukioissa torstaina 9. elokuuta. Ruotsinkielisissä peruskouluissa ja lukioissa lukuvuosi alkaa puolestaan tiistaina 14. elokuuta. Helsingin aikuislukio aloittaa tiistaina 28. elokuuta. Varhaiskasvatuksessa uusi lukuvuosi alkaa myös ja kaikki päiväkodit ovat aukaisseet ovensa kesätauon jälkeen viimeistään 6.8. alkaen. Esiopetuksessa aloittavia lapsia on noin 5 500 ja ekaluokkalaisia noin 6 000. Kaupungin lukioissa ja Stadin ammattiopistossa aloittaa yhteensä noin 5 000 uutta opiskelijaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme