Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Tiedote: Koululaisten aamutoiminta jatkuu

Jaa

Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala aloitti aamutoiminnan kokeilun suomen- ja ruotsinkielisissä kaupungin kouluissa elokuussa 2017. Kasvatus ja koulutuslautakunta päätti 21.11., että hyväksi havaittu kokeilu saa jatkoa kevätlukukaudeksi 2018. Aamutoimintaa kehitetään muun muassa huoltajille julkaistun sähköisen kyselyn vastausten pohjalta.

Aamutoiminta tukee perheiden arkea
Aamutoiminta on tärkeä osa lapsen kokonaista turvallista koulupäivää ja tällä toiminnalla tuetaan lapsiperheen arkea.  Palvelu on tarkoitettu 1.–2.-vuosiluokan oppilaiden aamutoiminnan tarpeeseen, mutta myös 3.–4.-luokkien erityisen tuen oppilailla on mahdollisuus osallistua toimintaan. Noin 95 prosenttia kaikista Helsingin kaupungin peruskouluista on järjestänyt aamutoimintaa syyslukukauden aikana, johon on osallistunut noin 2000 lasta. Tämä kokonaismäärä on noin 16 prosenttia 1.–2.-luokkalaisten kohderyhmästä ja keskimäärin osallistujia on ollut noin 10–15 oppilasta per koulu.

Monipuolista toimintaa, sisällä ja ulkona
Toiminnassa painottuu vapaa leikki, pelaaminen, askartelu, lukeminen, rauhallinen yhdessäolo ja ulkoilu. Tiloina ovat toimineet luontevasti koulujen sisätilat ja pihat. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla selvitetään mahdollisuuksia järjestää toimintaa, peruskoulujen lisäksi, myös muissa toimialan toimitiloissa. Tavoitteena onkin löytää mahdollisimman joustavia koulukohtaisia ja jatkossa myös alueellisia tilaratkaisuja toiminnan järjestämiseksi. Myös toimintaan ilmoittautumista kehitetään ja selvitetään koulun ulkopuolisen toimijan mahdollisuuksia vastata aamutoiminnan järjestämisestä.

Aamutoiminnan ohjaamisesta vastaavat koulunkäyntiavustajat, opettajat ja yksityiset palvelun tuottajat kuten iltapäivätoiminnan ohjaajat. Maksuttomassa aamutoiminnassa ei tarjota aamupalaa, mutta lapset ovat voineet halutessaan syödä omia eväitä. Suurimmassa osassa kouluja toiminta on alkanut joko klo 8.00 tai 8.15 ja päättynyt klo 9.00. Kaikissa kouluissa ei ole ollut aamutoimintaa tarjolla, koska koulu on alkanut alkuopetuksen luokilla viimeistään klo 8.30

Toimintaa kehitetään asiakaskyselyn avulla
Huoltajille suunnatun sähköisen kyselyn avulla kerätään 3.12.2017 asti kokemuksia tämän syksyn toiminnan osalta ja kehittämisideoita tulevaisuutta varten. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 5 minuuttia ja vastauksia käsitellään anonyymisti eli niistä ei voida tunnistaa vastaajaa. Suomen- ja ruotsinkielisen kyselyn linkki löytyy osoitteesta
www.hel.fi/iltapaivatoiminta ja www.hel.fi/eftisverksamhet

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Leena Palve-Kaunisto, palveluvastaava, Helsingin kasvatus ja koulutus toimiala
puh. 050 3369271, s-posti: leena.palve@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan päätöstiedote 14.8.14.8.2018 18:45Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontui tänään 14.8. syyskauden ensimmäiseen kokoukseensa. Lautakunnan päätöstiedote on julkaistu verkossa:https://www.hel.fi/static/public/hela/Kasvatus-_ja_koulutuslautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kasko_2018-08-14_Kklku_9_Pt/index.html Lisätietoja kasvatus- ja koulutuslautakunnasta: https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi/paatoksenteko/kasvatus-ja-koulutuslautakunta/kasvatus-ja-koulutuslautakunta

Läsåret börjar: Främjande av avgiftsfri småbarnspedagogik, främmande språk för förstaklassister, fortlöpande ansökan till Stadin ammatti- ja aikuisopisto8.8.2018 12:25Tiedote

Läsåret börjar i Helsingfors stads finskspråkiga grundskolor och gymnasier torsdagen den 9 augusti. I de svenskspråkiga grundskolorna och gymnasierna börjar läsåret tisdagen den 14 augusti. Helsingfors vuxengymnasium börjar sin verksamhet tisdagen den 28 augusti. För småbarnspedagogiken börjar det nya läsåret också, och alla daghem har öppnat sina dörrar efter sommarpausen senast från och med den 6.8. Ungefär 5 500 barn börjar förskoleundervisningen och ungefär 6 000 nya förstaklassister börjar skolan. I stadens gymnasier och i Stadin ammattiopisto börjar ungefär 5 000 nya studeranden.

Lukuvuosi alkaa: Varhaiskasvatuksen maksuttomuutta edistetään, vieraita kieliä ekaluokkalaisille, jatkuva haku Stadin ammatti- ja aikuisopistoon8.8.2018 12:17Tiedote

Lukuvuosi alkaa Helsingin kaupungin suomenkielisissä peruskouluissa ja lukioissa torstaina 9. elokuuta. Ruotsinkielisissä peruskouluissa ja lukioissa lukuvuosi alkaa puolestaan tiistaina 14. elokuuta. Helsingin aikuislukio aloittaa tiistaina 28. elokuuta. Varhaiskasvatuksessa uusi lukuvuosi alkaa myös ja kaikki päiväkodit ovat aukaisseet ovensa kesätauon jälkeen viimeistään 6.8. alkaen. Esiopetuksessa aloittavia lapsia on noin 5 500 ja ekaluokkalaisia noin 6 000. Kaupungin lukioissa ja Stadin ammattiopistossa aloittaa yhteensä noin 5 000 uutta opiskelijaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme