Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Tiedote: Koululaisten aamutoiminta jatkuu

Jaa

Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala aloitti aamutoiminnan kokeilun suomen- ja ruotsinkielisissä kaupungin kouluissa elokuussa 2017. Kasvatus ja koulutuslautakunta päätti 21.11., että hyväksi havaittu kokeilu saa jatkoa kevätlukukaudeksi 2018. Aamutoimintaa kehitetään muun muassa huoltajille julkaistun sähköisen kyselyn vastausten pohjalta.

Aamutoiminta tukee perheiden arkea
Aamutoiminta on tärkeä osa lapsen kokonaista turvallista koulupäivää ja tällä toiminnalla tuetaan lapsiperheen arkea.  Palvelu on tarkoitettu 1.–2.-vuosiluokan oppilaiden aamutoiminnan tarpeeseen, mutta myös 3.–4.-luokkien erityisen tuen oppilailla on mahdollisuus osallistua toimintaan. Noin 95 prosenttia kaikista Helsingin kaupungin peruskouluista on järjestänyt aamutoimintaa syyslukukauden aikana, johon on osallistunut noin 2000 lasta. Tämä kokonaismäärä on noin 16 prosenttia 1.–2.-luokkalaisten kohderyhmästä ja keskimäärin osallistujia on ollut noin 10–15 oppilasta per koulu.

Monipuolista toimintaa, sisällä ja ulkona
Toiminnassa painottuu vapaa leikki, pelaaminen, askartelu, lukeminen, rauhallinen yhdessäolo ja ulkoilu. Tiloina ovat toimineet luontevasti koulujen sisätilat ja pihat. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla selvitetään mahdollisuuksia järjestää toimintaa, peruskoulujen lisäksi, myös muissa toimialan toimitiloissa. Tavoitteena onkin löytää mahdollisimman joustavia koulukohtaisia ja jatkossa myös alueellisia tilaratkaisuja toiminnan järjestämiseksi. Myös toimintaan ilmoittautumista kehitetään ja selvitetään koulun ulkopuolisen toimijan mahdollisuuksia vastata aamutoiminnan järjestämisestä.

Aamutoiminnan ohjaamisesta vastaavat koulunkäyntiavustajat, opettajat ja yksityiset palvelun tuottajat kuten iltapäivätoiminnan ohjaajat. Maksuttomassa aamutoiminnassa ei tarjota aamupalaa, mutta lapset ovat voineet halutessaan syödä omia eväitä. Suurimmassa osassa kouluja toiminta on alkanut joko klo 8.00 tai 8.15 ja päättynyt klo 9.00. Kaikissa kouluissa ei ole ollut aamutoimintaa tarjolla, koska koulu on alkanut alkuopetuksen luokilla viimeistään klo 8.30

Toimintaa kehitetään asiakaskyselyn avulla
Huoltajille suunnatun sähköisen kyselyn avulla kerätään 3.12.2017 asti kokemuksia tämän syksyn toiminnan osalta ja kehittämisideoita tulevaisuutta varten. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 5 minuuttia ja vastauksia käsitellään anonyymisti eli niistä ei voida tunnistaa vastaajaa. Suomen- ja ruotsinkielisen kyselyn linkki löytyy osoitteesta
www.hel.fi/iltapaivatoiminta ja www.hel.fi/eftisverksamhet

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Leena Palve-Kaunisto, palveluvastaava, Helsingin kasvatus ja koulutus toimiala
puh. 050 3369271, s-posti: leena.palve@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 8.5.20184.5.2018 16:16Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu ensi viikon tiistaina 8. toukokuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutus-poytakirjat Esityslistalla on muun muassa alla olevat esitykset: Asia 4 Suomen- ja ruotsinkielisen perusopetuksen 1.–2.-luokkalaisten aamupäivätoiminnan järjestäminen 9.8.2018 alkaen Asia 6 Maahanmuuttajien kasvatuksen ja koulutuksen kehittämissuunnitelma 2018-2021 Asia 18 Kallion lukion perusparannuksen ja laajennuksen tarveselvityksen hyväksyminen ja lausunto hankesuunnitelmasta Asia 19 Vuosaaren lukion tarveselvityksen hyväksyminen

Lastentarhanopettajien palkankorotuspyynnöt25.4.2018 16:58Tiedote

Saamamme tiedon mukaan lastentarhanopettajia on kehotettu tuomaan palkankorotuspyyntöjä varhaiskasvatuksen esimiehille. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan varhaiskasvatusyksiköt ottavat vastaan lastentarhanopettajien palkankorotuspyynnöt. Toimialalla kootaan esitykset toimialan palkankorotustarpeista ja välitetään näkemys niistä kaupunginkansliaan palkkaneuvotteluja varten. Kaupunki työnantajana neuvottelee palkkaratkaisuista. Palkankorotuksissa on lähtökohtana tehtävän vaativuus. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla tullaan tarkastelemaan lastentarhanopettajan tehtäväkuva vuoden 2018 aikana. Lisätietoja: Tiina Harju-Kukkula henkilöstöpalvelut, henkilöstöpäällikkö tiina.harju-kukkula@hel.fi, puh. 09 310 33939 Satu Järvenkallas varhaiskasvatusjohtaja satu.jarvenkallas@hel.fi, puh. 09 310 43368 Niclas Grönholm ruotsinkielisten palveluiden johtaja niclas.gronholm@hel.fi, puh. 09 310 86225 Liisa Pohjolainen kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja liisa.pohjolainen@hel.fi, puh. 09 31

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme