Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tiedote: Kuka kirjoitti sanat – itähelsinkiläiset nuoret laulujen sanoittajina

Jaa

Sata itähelsinkiläistä nuorta viidestä eri yläkoulusta perehtyi laulutekstien kirjoittamiseen Stoan tuottamalla Kuka kirjoitti sanat -kulttuurikurssilla kevään 2019 aikana. Prosessin tuloksena syntyi sanoitukset luokkien omiin lauluihin, jotka sävellettiin, äänitettiin, miksattiin ja tuotettiin ammattilaisten voimin. Laulut on nyt julkaistu suoratoistopalvelu Spotifyssa.

Kolme levynkantta: Suojelija, Tuntematon ja Paperilaiva.
Kolme levynkantta: Suojelija, Tuntematon ja Paperilaiva.

Sanoitustyöpajoissa lähdettiin rakentamaan laulujen sanoituksia matalalla kynnyksellä, ”revi sanat” -tekniikalla, tietokirjailija, kouluttaja Susanna Ruuhilahden ohjauksessa. Syntyi tekstiaihioita, joista hiottiin kunkin luokan yhteinen sanoitusteksti. Laulut sävelsi joensuulainen Mika Vanhanen ja Itäkeskuksen nuorisotalo Kipinän studion Mikko Röman vastasi äänitys- ja miksaustyöstä. Laulajana neljässä kuudesta kappaleesta toimi vuoden 2018 X-Factorista tuttu Fanny Falk. Naulakallion koulun ja Porolahden peruskoulun kappaleiden osalta levyllä äänessä ovat luokan omat oppilaat.

Kurssin aikana nuoret pääsivät kuulemaan ja tapaamaan ammattilaisia lauluntekijöitä kuten Paleface, Emilianne ja Tommi Läntinen, ja osallistumaan Palefacen nuorille räätälöimään konserttiin Stoassa. Sanoituspajojen lisäksi osa nuorista tutustui studiotyöskentelyyn. Valmiiden laulujen julkistustilaisuus oli Vuotalossa 6.5.2019. Palautetta lauluista saatiin tunnetuilta artisteilta videotervehdyksen muodossa.

Kuka kirjoitti sanat -kurssin laulut on tuotettu Stoa Recordsilla. Laulut löytyvät suoratoistopalvelu Spotifysta, ks. linkit alla. Laulut ovat myös kuunneltavissa Stoan ja Vuotalon galleriatiloissa kuulokkeilla kesäkuun loppuun saakka. Tilaisuus kuulla osa lauluista livenä Fanny Falkin esittäminä on Stoan Taiteiden yön tapahtumassa 15.8.2019.

Helsingin kaupungin yleiset kulttuuripalvelut tuottavat kausittain opetukseen integroitavia, teemallisia ja maksuttomia kurssikokonaisuuksia yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille. Kurssi toteutettiin yhteistyönä Stoan, Vuotalon ja Itäkeskuksen nuorisotalo Kipinän kanssa.

Stoa

Käyntiosoite:
Turunlinnantie 1
00900 Helsinki
(Itäkeskus)

Postiosoite:
PL 90402
00099 Helsingin kaupunki

www.stoa.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteyshenkilöt:

Hanna Westerholm
Kulttuurituottaja
Stoa
050 464 9536
hanna.westerholm@hel.fi

Anne Malmström
Viestintäsuunnittelija
Kulttuuri- ja vapaa-aika
040 334 1089
anne.malmstrom@hel.fi

Kuvat

Kolme levynkantta: Suojelija, Tuntematon ja Paperilaiva.
Kolme levynkantta: Suojelija, Tuntematon ja Paperilaiva.
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa
2018 X-Factorista tuttu Fanny Falk laulaa neljällä levyllä kuudesta.
2018 X-Factorista tuttu Fanny Falk laulaa neljällä levyllä kuudesta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Vuotalo

Helsingin itäisin kulttuurikeskus metron päätepisteessä, urbaanin kaupunkiluonnon keskellä.

www.vuotalo.fi

Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki
00980 Helsinki

Vuotalo Facebookissa
Vuotalo Instagramissa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin maauimaloiden sekä Itäkeskuksen ja Pirkkolan uimahallien saunat avataan18.6.2020 14:00:00 EESTTiedote

Kumpulan ja Uimastadionin maauimaloiden sekä Itäkeskuksen ja Pirkkolan uimahallien saunat avataan yleisön käyttöön maanantaina 22.6. alkaen, pois lukien Itäkeskuksen uimahallin höyrysauna, joka pidetään vielä toistaiseksi suljettuna. Saunat ovat olleet suljettuina koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Saunoissa asiakkaiden tulee pitää turvaväliä muihin saunojiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme