Helsingin DiakonissalaitosHelsingin DiakonissalaitosHelsingin Diakonissalaitos

Tiedote / kutsu: Toisenlaiset joulukortit valottavat unelmia

Jaa

1.11.2017. Itä-Euroopan romanisiirtolaisten ja taiteilijoiden yhteistyönä tekemät toisenlaiset joulukortit saavat jatkoa. Joulukorttisarja köyhyyttä vastaan valmistetaan jo neljännen kerran. Joulukorttimyynnin tarkoituksena on antaa katutyötä tekeville romanisiirtolaisille mahdollisuus lisätienestiin, jotta he voivat esimerkiksi matkustaa joulunviettoon kotimaahan lastensa ja perheidensä luokse.

Ihmisarvoista Joulua, taiteilija Kikka Rytkönen.
Ihmisarvoista Joulua, taiteilija Kikka Rytkönen.

”Tänä vuonna teemana on satu pienestä tulitikkutytöstä. Aina kun tyttö sytyttää tulitikun, niin hän valaisee jonkun unelman”, hankkeen taiteellinen koordinaattori Elviira Davidow kertoo.

Romanisiirtolaisten unelmista syntyy taiteilijoiden käsissä viiden joulukortin sarja. Korttitalkoissa ovat Elviira Davidowin lisäksi mukana taiteilijat Satu Kalliokuusi, Anna Korhonen, Matti Pekonen ja Iida Vanttaja.

Joulukorttitalkoot pidetään torstaina 2.11.2017 klo 17-20 Naisasialiitto Unionin tiloissa, os. Bulevardi 11, Helsinki.

Toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan työskentelyä sekä haastattelemaan projektissa mukana olevia romaneja ja taiteilijoita. Tulkkaus on järjestetty.

Toisenlaiset joulukortit tulevat katumyyntiin marraskuun viimeisellä viikolla. Viiden kortin sarja maksaa viisi euroa. Myyjä saa tuotosta itsellensä neljä euroa.

Kuva: taiteilija Kikka Rytkösen kortti vuodelta 2015. Kortin tekijän nimi mainittava.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Elviira Davidow
puh. 040 524 6484

Kuvat

Ihmisarvoista Joulua, taiteilija Kikka Rytkönen.
Ihmisarvoista Joulua, taiteilija Kikka Rytkönen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Diakonissalaitos
Helsingin Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Toisenlaiset joulukortit -projekti toteutetaan yhteistyössä Helsingin Diakonissalaitoksen Päiväkeskus Hirundon, Yhteiset Lapsemme ry:n Käsiin kirjottu -hankkeen ja Vapaa liikkuvuus -verkoston kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Diakonissalaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme