Tiedote: Lukusankarit-sivusto innostaa lapsia lukemaan

Jaa

WSOY ja Tammi lanseeraavat uuden lastenkirjasivuston alakouluikäisille lapsille. Lukusankarit.fi kerää yhteen osoitteeseen kirjailijavideoita, lasten tekemiä haastatteluja, trailereita, lukuvinkkejä ja kirjoihin liittyviä puuhatehtäviä lapsille, vanhemmille ja opettajille.

Sivuston ensimmäiset videot ja kirjavinkit on suunnattu alakouluikäisille lapsille, mutta ikäryhmää laajennetaan yläkouluun ja nuortenkirjoihin ensi vuonna.

”Tänä vuonna lapset ovat olleet entistä enemmän digisisältöjen äärellä jo ihan kevään kotikoulunkin takia. Opettajilta on kuulunut viestiä, että hyvää, lapsia lukemaan innostavaa ja kannustavaa sisältöä löytyy kuitenkin suhteellisen vähän. Tähän halusimme tarttua. On myös tärkeää, että lastenkirjailijat pääsevät itse kertomaan kirjoistaan ja lapset saavat kuulla heidän itsensä kertomana kirjoista, tutuista lastenkirjojen sankareista ja kirjoittamisesta. Sivustoa voi käyttää yhdessä vanhemman kanssa, äidinkielen tunneilla tai lapsi voi tutustua siihen turvallisesti myös omin päin”, kertoo Werner Söderström Osakeyhtiön markkinointi- ja viestintäjohtaja Reetta Miettinen.

Sivustolta löytyy mm. jo Cristal Snown satumainen lukuhetki, Miina Supisen kokkailuvideo, Elina Hirvosen pehmoeläinten tiedotustilaisuus ja Timo Parvelan lukuvideohetkiä. Mukana on myös lasten tekemiä haastatteluja, joita löytyy sivustolta jatkossa yhä laajemmalle ikäryhmälle. Lukusankareilla on myös oma Facebook-ryhmä, jossa jaetaan lukuvinkkejä ja uutisia sekä järjestetään kisoja.

Sivusto löytyy osoitteesta www.lukusankarit.fi, Facebookista ja Instasta:

www.facebook.com/Lukusankarit

www.instagram.com/lukusankarit

Lisätietoja:

Markkinointi- ja viestintäjohtaja Reetta Miettinen, reetta.miettinen(at)wsoy.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Werner Söderström Osakeyhtiö
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 300

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Werner Söderström Osakeyhtiö

Lankisen lukupiiri ja Werner Söderström Osakeyhtiö lahjoittavat 5000 euroa ja lahjakirjat kaikille Iceheartsin junnuille25.11.2020 13:02:21 EETTiedote

Jääkiekkomaalivahti Kevin Lankisen luotsaama Lankisen lukupiiri ja kirjankustantaja Werner Söderström Osakeyhtiö haluavat auttaa lapsia kehittämään maailmankuvaansa lukemisen avulla ja tuoda jouluiloa kaikille lapsille. Lukupiirin toiminnalla ja kirjamyynnillä on alusta asti tuettu Icehearts ry:n toimintaa. Kirjamyynnistä kertyneestä tulosta WSOY ja Kevin Lankinen lahjoittavat 5000 euroa Icehearts ry:lle ja samalla kaikille Iceheartsin junioripelaajille lahjoitetaan joululahjakirjat.

Tiedote: Lukeminen on monipuolisempaa kuin koskaan ennen – Werner Söderström Osakeyhtiön 5000:s digikirja ilmestyy11.6.2020 09:00:00 EESTTiedote

Kirjoilla on silmä- ja korvapareja enemmän kuin koskaan. Erityisesti äänikirjat ovat kasvattaneet suosiotaan tasaisesti viime vuosina. Kirjallisuutta kulutetaan nyt monissa formaateissa, ääni- ja e-kirjoina sekä painetussa muodossa. Kirjallisuuden ystävät voivat löytää uutta luettavaa kirjakaupoista, marketeista, verkkokaupoista ja lukuaikapalveluista. Formaattien laajuus ja saatavuus on korkeammalla kuin koskaan.

Dekkarifestivaali 19.9.2020 Paasitornissa joudutaan peruuttamaan koronaviruksen vuoksi2.6.2020 13:52:16 EESTTiedote

Dekkarifestivaalia ei järjestetä tänä vuonna, sillä yleisön, esiintyjien ja työntekijöiden turvallista kohtaamista ei voida taata. Yleisön suosiman festivaalin kävijämäärä nousi viime vuonna jo 450:een ja tavoite tälle vuodelle oli ylittää 500 kävijän raja. Koronaviruksen aikaansaama terveys- ja turvallisuusriski estää juuri sen, mikä on Dekkarifestivaalilla kaikkein tärkeintä: lukijoiden ja kirjailijoiden sekä dekkariharrastajien keskinäiset kohtaamiset. ”Festivaaliohjelma oli jo laadittu ja kansainväliset ja kotimaiset kirjailijavieraat vahvistaneet osallistumisensa, mutta tilanteen epävarmuus estää meitä toteuttamasta jo suunniteltua tapahtumaa sellaisenaan. Olemme tietenkin erittäin pahoillamme, että suosittu tapahtuma jää vuodeksi tauolle, mutta lupaamme varmasti järjestää Dekkarifestivaalin ensi vuonna”, sanoo Dekkarifestivaalin ohjelmajohtaja Outi Mäkinen. Dekkarifestivaali tutkii parhaillaan mahdollisuutta järjestää dekkariohjelmaa verkon välityksellä. Mahdollisesta korvaavasta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme