Johnny Kniga Kustannus

Tiedote: Olavi Virran elämästä kirja ja elokuva syksyllä 2018

Jaa

Ilse Hammarin Isäni Olavi Virta. Perhe-elämää Kuninkaan varjossa on tarina Olavi ja Irene Virran rakkauden kyllästämässä avioliitosta lapsen silmin. Olavi Virran elämästä kertova Timo Koivusalon ohjaama Olavi Virta -elokuva saa ensi-iltansa lokakuussa.

Isäni Olavi Virta -teos perustuu perheen lapsista vanhimman, Ilsen, päiväkirjamerkintöihin sekä muun muassa Irene-äidin kanssa käytyihin keskusteluihin.

Kirjassa piirtyy varsin rakkaudellinen – vaikka ei aina ruusuinen – kuva perheen elämästä, sen eri vaiheista 1940-luvulta vuoteen 1961 ja lopulliseen eroon.

Lapselle isä on ensisijaisesti isä, ei iskelmätähti. Toki julkistakin puolta sivutaan: Miltä tuntuu mennä kouluun, kun kansakunta kohisee skandaalista, johon isä on taas kerran ajautunut. Millainen on lapsen tuska?

Kirjassa kerrotaan perhettä kohdanneista ikävyyksistä, mutta ensisijaisesti Isäni Olavi Virta on kuvaus uskosta, toivosta ja rakkaudesta.

Ilse Hammar (s. 1942) asuu Öregrundissa, Ruotsissa. Hän on Irene Virran tytär, jonka Olavi Virta kasvatti omanaan ja myös adoptoi. Hammar on eläkkeellä opettajan virastaan.

Ilse Hammar
Isäni Olavi Virta. Perhe-elämä Kuninkaan varjossa
Johnny Kniga 2018, 250 sivua
Suomentanut Tarja Lipponen.
Kirja ilmestyy 28.8.2018.

Olavi Virta on elokuva Suomen kaikkien aikojen suosituimmasta laulajasta, miehestä joka nousi köyhyydestä huipulle ja Suomen kansan rakastamaksi esiintyjäksi, ja joka menetti lopulta kaiken muun, paitsi ainutlaatuisen äänensä. Olavi Virta -elokuvan ensi-ilta on 5.10.2018.

Lisätiedot kirjasta:
Viestintäpäällikkö Tuuli Leppänen, puh. 040 5646 734, tuuli.leppanen@wsoy.fi
Lehdistökappaleet: tiedotus@wsoy.fi

Lisätiedot elokuvasta:
Tiedottaja Mikko Peltola, puh. 0500 820 057, mikko.peltola@tommix.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuvassa Lauri Tilkanen, pääroolissa Timo Koivusalon elokuvassa OLAVI VIRTA
Kuvassa Lauri Tilkanen, pääroolissa Timo Koivusalon elokuvassa OLAVI VIRTA
Lataa
Ilse Hammar: Isäni Olavi Virta, kansi
Ilse Hammar: Isäni Olavi Virta, kansi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Johnny Kniga Kustannus
Johnny Kniga Kustannus
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.johnnykniga.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Johnny Kniga Kustannus

Rikos-Kniga-kilpailun voittaja on kansainvälisen tason jännitysromaani24.1.2017 09:56Tiedote

Johnny Knigan järjestämän Rikos-Kniga-kilpailun voittajaksi on valittu Liina Putkonen romaanillaan Jäätynyt tyttö. Vuonna 2015 käynnistetyssä kilpailussa haettiin rikoskirjallisuuden uutta kotimaista kärkinimeä. Valmiiden käsikirjoitusten sijaan kilpailussa etsittiin kirjaideoita, joita työstettiin kilpailun aikana kohti valmista teosta. Johnny Kniga julkaisee voittajaromaanin vuoden 2018 aikana. Lisäksi voittaja saa palkinnoksi 8 000 euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme