Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 19.5.2021

Jaa

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti Tiistilän koulun väistötiloista sekä Vanttilan koulun 6.-luokkalaisten väliaikaisesta siirtymisestä Kauklahden koulun tiloihin syyslukukauden alussa.

Lautakunta päätti Tiistilän koulun väistötiloista

Tiistilän koulun nykyinen rakennus puretaan ja tilalle rakennetaan uusi koulu. Samalla koulua laajennetaan, ja luokkien määrää lisätään sekä ala- että yläkoulun osalta. Hanke alkaa vuoden 2022 alusta ja uudisrakennus on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2024 kesällä.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti kokouksessaan 5.5.2021 jättää pöydälle esityksen Tiistilän koulun väistötiloista. Lautakunta pitää tärkeänä, että Tiistilän koulun väistö toteutetaan siten, että mahdollisimman suuri osa oppilaista sijoitetaan alueelle ja että koulumatkat ovat turvalliset.

Lautakunnalle tuotiin kokoukseen vaihtoehtoistarkastelu kustannusvaikutuksineen. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti, että Tiistilän koulun perusopetus järjestetään 1.1.2022 alkaen tilapäisissä opetuksen järjestämiseen soveltuvissa tiloissa Tuomarilan koulussa, Kivimiehen koulussa ja Kutojantiellä.

Vuosiluokilla 1–3 opiskelevat oppilaat kulkevat väistötiloihin Tuomarilan koululle Tiistilän koulun läheisyydestä lähtevällä tilausbussikuljetuksella. Lautakunta esittää, että Tiistilän koulun yläkoululaisille järjestetään Kutojantien väistötilojen yhteyteen liikkumiseen innostava ja mahdollisimman viihtyisä piha.

Vanttilan koulun 6.-luokkalaiset aloittavat syyslukukauden Kauklahden koulun tiloissa

Koska Vanttilan nykyinen koulurakennus on täynnä, on osan Vanttilan koulun oppilaista siirryttävä käymään koulua muualla. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti Vanttilan ja Kauklahden koulujen kanssa yhteistyössä valmistellun ehdotuksen mukaisesti, että Vanttilan koulun 6. luokan oppilaat käyvät koulua Kauklahden koulun tiloissa syyslukukauden 2021 alusta siihen asti, kunnes Vanttilan siirtokelpoiset tilat voidaan ottaa käyttöön.

Arvioitu valmistumisajankohta on koulujen syysloma. Lautakunta pyytää Tilapalvelut-liikelaitosta kiirehtimään siirtokelpoisen rakennuksen sijoittamista Vanttilan koulun tontille.

Muutos päätökseen koskien taiteen perusopetuksen toiminta-avustushakemuksia

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti kokouksessaan 21.4.2021, että vuoden 2022 toiminta-avustusten liitteet on mahdollista toimittaa ilman vuosikokouksen tai vastaavan päättävän elimen vahvistusta. Päätöksen jälkeen on ilmennyt, että määräaikaa on tarpeen muuttaa 8.5.2021 voimaan tulleen väliaikaisen lain vuoksi. Lautakunta päätti muutoksesta, jossa ei ole määräpäivää vahvistuksen toimittamiselle. Vahvistukset tulee toimittaa mahdollisimman pian ja päätöstä toiminta-avustuksesta ei tehdä ilman vahvistettuja asiakirjoja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Niemi, lautakunnan puheenjohtaja, puh. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Kaisu Toivonen, opetustoimen johtaja, puh. 050 511 3398, kaisu.m.toivonen@espoo.fi
Tapio Erma, lukiolinjan päällikkö, puh. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Ilpo Salonen, perusopetuslinjan päällikkö, puh.050 354 6840, ilpo.salonen@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, puh. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 9.6.20219.6.2021 22:28:12 EEST | Tiedote

Oppimateriaali maksuttomaksi syksyllä 2021 Espoon lukioissa aloittaville opiskelijoille Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti, että oppivelvollisuuslain soveltamisalaan kuuluvien opiskelijoiden lisäksi lukion tarjoamat oppimateriaalit ovat maksuttomia seuraaville, lukuvuonna 2021-2022 lukiokoulutuksen aloittavilla opiskelijoille: Opiskelija on opiskellut lukuvuonna 2020-2021 lukiokoulutukseen valmentavassa koulutuksessa, ammatilliseen koulutukseen valmentavassa koulutuksessa tai perusopetuksen lisäopetuksessa. Opiskelija on suorittanut perusopetusta lukuvuoden 2020-2021 aikana ja ollut sen jälkeen ilman opiskelupaikkaa. Opiskelija on opiskellut perusopetukseen valmistavassa opetuksessa lukuvuonna 2020-2021 Oppimateriaalin maksuttomuus on voimassa sen kalenterivuoden loppuun saakka, jolloin opiskelija täyttää 20 vuotta tai sitä ennen saa toisen asteen tutkinnon valmiiksi. Opintojen tulee edetä henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti. Maksuttomuusaikaa ei voi pidentää. Åbe

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme