Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 20.1.2021

Jaa

Lautakunta päätti kokouksessaan iltapäivätoiminnan järjestämisestä lukuvuonna 2021-2022.

Espoon kaupungin lausunto valtioneuvoston koulutuspoliittisesta selonteosta

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle, että opetus- ja kulttuuriministeriölle annetaan lausunto luonnoksesta valtioneuvoston koulutuspoliittiseksi selonteoksi.

Perusopetuksen iltapäivätoiminnan järjestäminen lukuvuonna 2021-2022

Iltapäivätoiminnan järjestämisestä tullaan tekemään kattava kokonaistarkastelu. Tämä edellyttää huolellista nykytilanteen kartoitusta sekä tulevan toiminnan suunnittelua ja valmistelua, joka tulee toteuttaa suomenkielisen opetuksen ja ruotsinkielisten sivistyspalvelujen sekä hankintakeskuksen yhteistyönä.

Valmistelu voidaan aloittaa kevään 2021 aikana, jolloin iltapäivätoiminnan järjestämisen periaatteet voidaan tuoda lautakuntien hyväksyttäväksi syksyn 2021 aikana. Tällöin lautakunnan päättämien toimintamuotojen edellyttämät toimenpiteet ja ratkaisut voidaan tehdä kevään 2022 aikana ja ne tulisivat voimaan lukukauden 2022-2023 alusta.

Nyt opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti, että iltapäivätoiminnan avustusta saavien palveluntuottajien kanssa voidaan jatkaa voimassa olevaa sopimuskautta lukuvuoden 2021-2022 loppuun nykyisten sopimusten ehdoin. Avustusta saavilta palveluntuottajilta tiedustellaan, haluavatko he jatkaa nykyisissä kouluissa lukuvuonna 2021-2022. Mikäli palveluntuottaja ei halua jatkaa, kohteen iltapäivätoiminta toteutetaan joko omana toimintana tai kohteeseen haetaan uusi avustusta saava palveluntuottaja.

Lautakunta merkitsi tiedoksi, että selostusosassa mainittujen kilpailutettujen kohteiden osalta otetaan käyttöön hankintasopimusten mukainen optio lukuvuodelle 2021-2022 ja, että iltapäivätoiminta toteutetaan kaupungin omana toimintana selostusosassa mainituissa, tiedossa olevissa, kouluissa lukuvuonna 2021-2022.

Kilon koulun perusopetuksen järjestäminen 1.8.2021 lukien

Lautakunta esittää huolen siitä, että esityksen mukaan osalla oppilaista koulun sijainti muuttuisi useamman kerran väistön aikana. Lautakunta päätti palauttaa Kilon koulun väistösuunnitelman uudelleen valmisteluun ja pyytää esityksen, jossa on mahdollisimman vähän koulujen vaihtoja väistön aikana.

Ylimääräinen asia

Lautakunnalle tuodaan selvitys läntisen Espoon lukio- ja koulutilatarpeesta lautakunnan seuraavaan kokoukseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Niemi, lautakunnan puheenjohtaja, puh. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Kaisu Toivonen, opetustoimen johtaja, puh. 050 511 3398, kaisu.m.toivonen@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, puh. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi
Ilpo Salonen, perusopetuslinjan päällikkö, puh.050 354 6840, ilpo.salonen@espoo.fi
Tapio Erma, toisen asteen ja aikuiskoulutuksen päällikkö, puh. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Esboborna berättade aktivt om sina önskemål för stadens framtid4.3.2021 17:33:43 EETTiedote

I fjol höstas utfördes flera enkäter under rubriken Mitt Esbo. Med hjälp av dem samlade staden in information om vad invånarna tänker om Esbo – vad som är bra och vad staden borde satsa på i framtiden. Enkäterna samlade in över 10 000 svar och speciellt aktivt svarade unga skolelever och studerande. Svaren utnyttjas för att uppdatera stadens strategi, Berättelsen om Esbo, och för att utveckla stadsmiljön.

Espoolaiset kertoivat ahkerasti toiveitaan kaupungin tulevaisuudesta4.3.2021 17:33:00 EETTiedote

Viime syksynä toteutetuilla Mun Espoo -kyselyillä kerättiin asukkaiden ajatuksia Espoosta: mitkä asiat ovat hyvin ja mihin tulisi panostaa tulevaisuudessa. Kyselyt keräsivät yhteensä yli 10 000 vastausta ja erityisesti nuoret koululaiset ja opiskelijat ovat päässeet laajasti kertomaan ajatuksistaan. Vastauksia hyödynnetään kaupungin strategian, Espoo-tarinan, päivityksessä ja kaupunkiympäristön kehittämisessä.

Yrittäjien ja yritysten tapahtumat kokoava kalenteri saa jatkoa 3.3.2021 08:43:07 EETTiedote

Espoossa on testattu uutta digitaalista tapahtumakalenteria, joka kokoaa yhteen yrityksille, yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville suunnattujen tapahtumien ja koulutusten tiedot. Kokeilu on onnistunut niin hyvin, että kalenterin käyttö jatkuu ainakin kesäkuun 2021 loppuun saakka. Tavoitteena on, että laajenee pysyväksi, koko pääkaupunkiseudun yrittäjätapahtumat kattavaksi kalenteriksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme