Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 7.10.2020

Jaa

Espoon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta käsitteli kokouksessaan yksityisen varhaiskasvatuksen palvelusetelin enimmäisarvoa sekä ruotsin kielikylpyopetuksen oppilasvalintaperusteiden muuttamista. Lautakunta kokoontui etäyhteyksien avulla.

Yksityisen varhaiskasvatuksen palvelusetelin enimmäisarvo, kertoimet ja hintakatto (3)

Yksi nykyisen valtuustokauden tavoitteista on entistä useamman lapsen osallistuminen laadukkaaseen varhaiskasvatukseen. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta on aiemmin päättänyt, että varhaiskasvatuksen järjestämistapojen kehittämisessä tavoitteena on ostopalvelupäiväkodeista luopuminen ja varhaiskasvatuksen palvelusetelin käyttöönottaminen.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti jättää esityksen pöydälle.

Esiopetuksen ryhmien minimikoko vaihtoehtopedagogisissa yksiköissä (4, pöydälle 16.9.2020)

Vaihtoehtopedagoginen varhaiskasvatus ja esiopetus, kuten steiner- ja montessoriopetus, ovat varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen normien mukaista toimintaa, jonka järjestämisen lähtökohdat tulee kuntalaisten tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta olla keskenään yhtäläiset.

Lautakunta päätti muuttaa 28.10.2010 § 6 tehtyä päätöstä esiopetusryhmien muodostamisessa käytettävästä minimiryhmäkoosta selostusosassa mainituin perustein siten, että jatkossa myös steinerpedagogisille varhaiskasvatusyksiköille esiopetuksen minimiryhmäkoko on viisi lasta.

Muutos huomioidaan esiopetuksen oppilaaksioton valmistelussa ja esiopetusyksiköiden kuuluttamisessa syksyllä 2020.

Ruotsin kielikylpyopetuksen oppilasvalintaperusteiden muuttaminen (6, pöydälle 16.9.2020)

Ruotsin kielikylpyopetukseen hakevat lapset ovat osallistuneet aiemmin valintakokeeseen, joka kartoittaa lapsen suomen kielen valmiuksia.

Lautakunnalle esitettiin, että jatkossa ruotsin kielikylpyopetukseen hakevat koulutulokkaat suorittaisivat valintakokeen, jossa kartoitetaan sekä suomen kielen valmiuksia että ruotsin kielen peruskäsitteiden hallintaa. Muutos huomioisi ruotsin kielikylpyvarhaiskasvatuksessa olevien lasten kielikylpypolun jatkumisen. Se ei kuitenkaan muuttaisi lapsen mahdollisuutta tulla valituksi kielikylpyopetukseen, vaikkei hänellä olisi kielikylpytaustaa.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti yksimielisesti jättää esityksen pöydälle. Pöydällä oloaikana pyydetään kielikylpykouluilta lausunnot oppilasvalintaperusteista.

 

Muut asiat

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi Espoon kaupungin kieliohjelman esitetyt muutokset (7). Lautakunta päätti palauttaa selvityksen Espoon musiikkiopiston tiloista uudessa Kulttuurikeskuksessa (5) uudelleen valmisteltavaksi. Muut asiat lautakunta päätti esityslistan mukaisesti.


Kokouksen aluksi lautakunta kuuli esityksen suomenkielisen varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukioiden kiusaamisen vastaisesta suunnitelmasta, jota on päivitetty tänä vuonna. Moni suunnitelmassa esitetyistä toimenpiteistä on jo kouluilla käytössä. Loput otetaan vaiheittain käyttöön tämän ja ensi lukuvuoden aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Niemi, lautakunnan puheenjohtaja, puh. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Kaisu Toivonen, opetustoimen johtaja, puh. 050 511 3398, kaisu.m.toivonen@espoo.fi
Tapio Erma, toisen asteen ja aikuiskoulutuksen päällikkö, puh. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Ilpo Salonen, perusopetuslinjan päällikkö, puh.050 354 6840, ilpo.salonen@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, puh. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Iso Omena maternity and child health clinic and mental health services join forces to help parents21.10.2020 12:59:57 EESTPress release

The Iso Omena Service Centre’s maternity and child health clinic and mental health and substance abuse services have created a joint service model. The new model makes it easier for a public health nurse at the maternity and child health clinic to consult a psychologist if the nurse is especially concerned about the well-being of a new parent or a parent-to-be. The service model was selected as the winner in the innovation competition of the Iso Omena Service Centre.

Mödra- och barnrådgivningen i Iso Omena och mentalvården hjälper föräldrar tillsammans21.10.2020 12:56:43 EESTTiedote

Mödra- och barnrådgivningen samt mental- och missbruksvården som finns på servicetorget i Iso Omena har tillsammans utvecklat en ny tjänstemodell. Tack vare modellen kan rådgivningsbyråns hälsovårdare nu lättare konsultera en psykolog om hen känner speciell oro över en förälder i en familj som väntar barn eller nyss fått barn. Tjänstemodellen utsågs till vinnare i den innovationstävling som servicetorget i Iso Omena ordnade.

Keskisuomalaisen Kino Metson toiminta kiinnostaa valtakunnallisesti – Kulttuuria yhteistuumin -kehittämistehtävä tutustuu elokuvatoimintaan Petäjävedellä20.10.2020 09:21:00 EESTTiedote

Keski-Suomen elokuvakeskuksen ylläpitämä kiertävä elokuvateatteri Kino Metso tuo elokuvia niihin kuntiin, joissa ei ole omaa elokuvateatteria. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Kulttuuria yhteistuumin -kehittämistehtävä ja kuntien edustajat eri puolilta Suomea tutustuvat Petäjävedellä Kino Metson toimintaan keskiviikkona 21.10.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme