Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta

Jaa

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti vuosiluokkien 7-9 oppilaspaikoista ja antoi lausuntonsa Viherkallion päiväkodin hankesuunnitelmasta. Lautakunta esitti kaupunginhallitukselle, että varhaiskasvatuksen asiakasmaksua ei peritä ajalla 18.3.2020 -13.4.2020 niiltä päiviltä, joina lapsi on ollut pois varhaiskasvatuksesta ja jolloin huoltaja on ajoissa ilmoittanut lapsen poissaolosta. Lautakunta kokoontui etäyhteyksien avulla.

Lausunto Viherkallion päiväkodin hankesuunnitelmasta (3)

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta totesi lausuntona Viherkallion päiväkodin hankesuunnitelmasta, että hankesuunnitelmassa otetaan huomioon näkemys hyvästä varhaiskasvatusympäristöstä ja jatkosuunnittelun lähtökohdat ovat hyvät.

Viherkallion päiväkodin käyttöönoton tulee tapahtua kesällä 2023 alueen varhaiskasvatuspaikkojen vähyyden vuoksi. Lautakunta pyytää jatkosuunnittelussa kiinnittämään erityistä huomiota henkilökunnan ja lapsiryhmien yhteistilojen saavutettavuuteen sekä kallioisen leikkipihan turvallisuuteen.

Lukuvuoden 2020-2021 oppilaspaikat vuosiluokille 7-9 (4) ja lisäryhmien perustaminen (5)

Lautakunta päätti yleisopetuksen koulukohtaiset enimmäisoppilasmäärät, erityisluokat, valmistavan opetuksen luokat, lisäopetuksen ryhmät sekä merkitsi tiedoksi painotettuun opetukseen valittujen oppilaiden määrät esityslistan mukaisesti.

Lisäopetuksen tavoitteena on tukea nuoren kasvua, selkeyttää hänen jatko-opintosuunnitelmiaan sekä parantaa hänen edellytyksiä päästä jatkokoulutukseen. Lisäopetus on tarkoitettu sellaisille nuorille, jotka jäävät yhteishaussa ilman toisen asteen koulutuspaikkaa.

Englanninkielisen opetuksen oppilasvalinnat ja valintakokeet vuosiluokkien 2-6 ja 8-9 osalta vuonna 2020 (6)

Englanninkieliselle luokalle päästäkseen oppilaan on suoritettava valintakoe. Valintakokeet järjestetään keväisin tai kesken lukuvuoden Espooseen muuttaville oppilaille rehtorin määräämänä ajankohtana.

Lukuvuodeksi 2020-2021 vuosiluokkien 2-6 ja 8-9 valintakoepäiväksi oli päätetty 15.4.2020. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi esityksen, jonka mukaan valintakoepäivä siirretään myöhempään ajankohtaan.

Valintakokeen uusi päivänmäärä tarkentuu koronavirustilanteen myötä. Mahdollisesti koe voisi olla elokuussa ennen koulujen alkamista.

Muut asiat

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta esitti kaupunginhallitukselle, että varhaiskasvatuksen asiakasmaksua ei peritä ajalla 18.3.2020 -13.4.2020 niiltä päiviltä, joina lapsi on ollut pois varhaiskasvatuksesta ja jolloin huoltaja on ajoissa ilmoittanut lapsen poissaolosta (15). Lautakunta päätti muut asiat esityslistan mukaisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Niemi, lautakunnan puheenjohtaja, puh. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Kaisu Toivonen, opetustoimen johtaja, puh. 050 511 3398, kaisu.m.toivonen@espoo.fi
Tapio Erma, toisen asteen ja aikuiskoulutuksen päällikkö, puh. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Ilpo Salonen, perusopetuslinjan päällikkö, puh.050 354 6840, ilpo.salonen@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, puh. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme