Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnasta 21.4.2021

Jaa

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnalta lausunto Niipperin koulun hankesuunnitelmasta

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti antaa lausunnon 12.3.2021 päivätystä Niipperin koulun siirtokelpoisen liikuntasalin hankesuunnitelmasta: Hankkeen tulee toteutua tilaohjelman mukaisena. Tilaohjelman mukainen liikuntasalirakennus tekee opetussuunnitelman toteuttamisen mahdolliseksi, turvaa alueellisen asukas- ja harrastustoiminnan ja vastaa Espoon koulujen ja sisäliikuntatilojen tilasuunnittelutavoitteisiin.

Toiminta-avustuksia ei peritä takaisin koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti, ettei taiteen perusopetuksen oppilaitoksille ja muille taiteen perusopetuksen oppilaitoksille vuodelle 2022 myönnettyjä toiminta-avustuksia peritä takaisin, mikäli avustusperiaatteiden noudattamatta jättäminen johtuu koronaviruksen vuoksi opetus- ja harrastustoiminnalle asetetuista virallisista rajoituksista. Lautakunta myös päätti, että vuoden 2022 toiminta-avustusten liitteet on mahdollista toimittaa ilman vuosikokouksen tai vastaavan päättävän elimen vahvistusta. 

Aarnivalkean kouluun syksyllä 2021 kaksi ensimmäistä luokkaa

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti lukuvuoden 2021-2022 yleisopetuksen ensimmäisen vuosiluokan enimmäisoppilasmäärät kouluittain sekä vuosiluokille 1-6 perustettavat erityisluokat ja perusopetukseen valmistavat luokat.

Opetusryhmät pyritään pitämään mahdollisimman tasaisen kokoisina, koulujen tilat tasaisella täyttöasteella ja muodostamaan ryhmät taloudellisesti. Koulujen sijainti, alueilla asuvien oppilaiden koulumatkat ja huoltajien esittämät lähikoulutoiveet vaikuttavat ryhmien muodostamiseen.

Lautakunnassa käydyn keskustelun päätteeksi esittelijä muutti ehdotustaan Tapiolan oppilasalueen osalta. Lautakunta hyväksyi ehdotuksen, jonka mukaan Aarnivalkean koulun ensimmäisen vuosiluokan enimmäisoppilasmäärä on 38 ja Kivimiehen koulun 11. Lautakunnan päätöksen myötä Aarnivalkean kouluun perustetaan syksyllä 2021 kaksi ensimmäistä luokkaa. Lautakunta edellyttää, että jatkossa oppilaspaikoista päätettäessä lautakunnalle tuodaan tieto lähikoulutoiveista. Lautakunta pitää tärkeänä, että perheiden toiveet huomioidaan koulupaikkaa osoitettaessa.

Lautakunta päätti, että yleisopetuksessa toisella vuosiluokalla opetusryhmät muodostetaan pääsääntöisesti korkeintaan 25 oppilaasta, vuosiluokilla 3-6 korkeintaan 32 oppilaasta. Lautakunta päätti myös lukuvuoden 2021-2022 vuosiluokille 1-6 perustettavat erityisryhmät sekä perusopetukseen valmistavat ryhmät.

Tiistilän koulun perusopetuksen siirto väistötiloihin jätettiin pöydälle

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti jättää pöydälle 5.5.2021 pidettävään kokoukseen esityksen Tiistilän koulun väistötiloista. Tiistilän koulun nykyinen rakennus puretaan ja tilalle rakennetaan uusi koulu. Koulu laajennetaan alakoulun 1-6 luokkien osalta 3-sarjaiseksi ja yläkoulun osalta 6-sarjaiseksi. Hanke alkaa vuoden 2022 alusta ja uudisrakennus on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2024 kesällä.

Espoon kaupungin suomenkielisen perusopetuksen opetussuunnitelmaan muutoksia

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi suomenkielisen perusopetuksen opetussuunnitelman muutokset. Uudistuksen myötä päättöarvioinnin arvosanoille 5, 7, 8 ja 9 on määritelty osaamiskriteerit. Kriteerien mukaiset päättöarvosanat annetaan kaikissa oppiaineissa vuosiluokille 7-9 ensimmäisen kerran keväällä 2022. Lautakunta hyväksyi myös Espoon suomenkielisen perusopetuksen opetussuunnitelman joustavaa perusopetusta koskevat muutokset. Opetus toteutetaan lähiopetuksena koulussa sekä ohjattuna opiskeluna työpaikoilla ja muissa oppimisympäristöissä. Opiskelu koulun ulkopuolella on oleellinen osa joustavaa perusopetusta.

Muutoksia suomenkielisen varhaiskasvatuksen palveluverkkoon

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti Suomenkielisen varhaiskasvatuksen palveluverkon muutoksista. Kartanonvintin, Rullavuoren, Raiteen ja Siuntionportin ryhmäperhepäiväkotien toiminta päättyy 31.7.2021 mennessä. Meritähdet-päiväkotiryhmän toiminta päättyy 31.7.2021 mennessä.
Espoon kaupungin valtuustokauden tavoitteena on, että kouluilla ja varhaiskasvatuksella on terveet ja toimivat tilat. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnassa on hyväksytty alkuvuodesta 2018 Sivistystoimen yleiset palveluverkkoperiaatteet vuosille 2020-2030. Periaatteiden mukaan pienistä, ensisijaisesti vuokratiloissa toimivista, epätarkoituksenmukaisista päiväkodeista ja suurimmasta osasta ryhmäperhepäiväkoteja luovutaan vuoteen 2030 mennessä.

Muut asiat:

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta on esittänyt lisätalousarviota opetukseen sekä 2-luokkalaisten iltapäivätoimintaan. Koska valtuusto ei ole vielä asiaa käsitellyt, lautakunta esittää 2-luokkalaisten iltapäivätoimintaan hakuajan siirtämistä päivämäärälle 10.6.2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Niemi, lautakunnan puheenjohtaja, puh. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Kaisu Toivonen, opetustoimen johtaja, puh. 050 511 3398, kaisu.m.toivonen@espoo.fi
Tapio Erma, lukiolinjan päällikkö, puh. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Ilpo Salonen, perusopetuslinjan päällikkö, puh.050 354 6840, ilpo.salonen@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, puh. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 5.5.20215.5.2021 20:19:25 EEST | Tiedote

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 5.5.2021 Tiistilän koulun perusopetuksen siirto väistötiloihin jätettiin pöydälle Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti jättää pöydälle 19.5.2021 pidettävään kokoukseen esityksen Tiistilän koulun väistötiloista. Lautakunta pitää tärkeänä, että Tiistilän koulun väistö toteutetaan siten, että mahdollisimman suuri osa oppilaista sijoitetaan alueelle ja että koulumatkat ovat turvalliset. Lautakunnalle tuodaan vaihtoehtoistarkastelu kustannusvaikutuksineen. Selvitys mahdollisuudesta käyttää Espoon kristillisen koulun nykyisiä tiloja Kilon koulun väistötiloina Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti kokouksessaan 3.3.2021 Kilon koulun perusopetuksen järjestämisestä 1.8.2021 alkaen, kun vanha koulurakennus puretaan ja tilalle rakennetaan uusi. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta merkitsee tiedoksi selostusosan mukaisen selvityksen mahdollisuudesta käyttää Espoon Kristillisen koulun nykyisiä tiloja Kilon koulun väistötiloina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme