Kustantamo S&S

Tiedote: Riittämättömyys ei ole vain yksilön ongelma

Jaa

Miten työyhteisössä ruokitaan riittävyyttä? Miten riität itse itsellesi? Riittävän hyvä – selviytymisopas työelämään etsii ratkaisua työelämän viheliäiseen käskyttäjään, riittämättömyyden tunteeseen.

Kesällä 2016 Aurora Airaskorpi tajusi olevansa uupunut töistä. Ja se ei ollut ensimmäinen kerta kun puurtaminen uuvutti. Jo pitkään hän oli painanut eteenpäin sata lasissa: täydellisyyttä tavoitellen oli hoidettu muun muassa gradu, uusi työ ja ensiasunnon remontti.

”Pysähtymisen jälkeen päällimmäiseksi kysymykseksi nousi: onko menestystä ilman riittämättömyyden tunnetta vai onko työelämässä etenemisen edellytyksenä se, että mikään ei koskaan riitä?” kertoo Airaskorpi kirjassaan Riittävän hyvä – selviytymisopas työelämään.

Kirja on syntynyt yhden naisen kapinaksi työkulttuurissamme vallitsevaa riittämättömyyttä kohtaan. Airaskorpea kiinnostaa, mikä asenteissamme, kulttuurissamme ja tavassamme luoda ja määritellä menestystä johtaa siihen, että ihmiset kokevat riittämättömyyttä?

Kirjaa varten on haastateltu sekä tavallisia työntekijöitä, yrittäjiä että tunnettuja suomalaisia menestyjiä, muun muassa Aira Samulinia ja Minna Parikkaa.

Kirjassa annetaan myös konkreettisia neuvoja siihen, miten jokainen voi osallistua terveemmän työkulttuurin luomiseen ja asettaa rajoja sekä itselleen että muille.
Riittävyyden tunnetta voi ruokkia muun muassa seuraavilla ohjeilla:

1) Määritä menestys

2) Sulje silmät

3) Myönnä että sinäkin olet urpo ja vajavainen

4) Vedä rajoja ennen kuin menee huonosti

5) Rakastu realismiin

6) Anna palautetta itsellesi

Aurora Airaskorpi (s. 1986) on millenniaali ylisuorittaja, viestinnän asiantuntija ja sivutoiminen joogaopettaja, jota alkoi sapettaa joka suunnasta tulviva riittämättömyys.

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet: johanna.forss@sets.fi

Kirjan kansi ja kirjailijakuvat: https://kustantamo.sets.fi/kirja/riittavan-hyva/

(Kuvaaja Terhi Korhonen)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Tiedote: Kustantamo S&S aikaistaa kirjailijoidensa ja kuvittajiensa tekijänpalkkioiden tilitystä24.3.2020 14:21:02 EETTiedote

Käynnissä olevan koronaepidemian vuoksi ohjelmajärjestäjät ovat joutuneet peruuttamaan kirjallisuustapahtumia ja kirjailijoiden kouluvierailuja. Tämä vaikuttaa suoraan kirjailijoiden ja kuvittajien tuloihin. Helpottaakseen yhteistyökumppaneidensa tilannetta S&S maksaa vuoden 2019 tekijänpalkkiot viimeistään toukokuun alussa, kun tavallisesti korvaukset tilitetään kesäkuun lopussa. Lisätiedot: Toimitusjohtaja Mari Koli, puh. 045 657 9808

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme