WSOY

Tiedote: Seikkailusarjakuvan klassikko Thorgal alkaa ilmestyä suomeksi albumisarjana

Jaa

WSOY ryhtyy julkaisemaan suomeksi Grzegorz Rosinskin ja Jean Van Hammen eeppistä sarjakuvasaaga Thorgalia.

Tintin-lehdessä 1977 syntynyt, sivusarjoineen jo 50-osaiseksi kasvanut Thorgal on Belgian suosituin sarjakuva Tintin jälkeen. Sarja kertoo ulkoavaruudesta viikinkien kasvatettavaksi tupsahtaneen mestarijousimies Thorgalin vaiheista.

Thorgal on suomalaislukijoille tuttu 1990- ja 2000-luvun Mustanaamio-lehdistä. Sarjan ensimmäinen albumi Lumoojattaren kosto on juuri ilmestynyt Saara Pääkkösen uutena suomennoksena kirjakauppohin, Lehtipisteisiin ja e-kirjana. Osat 2 (Jäämerten saari) ja 3 (Aranin maan kolme vanhusta) julkaistaan helmi- ja toukokuussa 2019.

”Thorgal on viihdyttävä keitos viikinkimytologiaa, scifiä ja seikkailua niin nuorten kuin aikuistenkin makuun – kepeästi pilke silmäkulmassa kerrottuna. On käsittämätöntä, ettei tätä klassikkosarjaa ole saanut suomeksi albumeina ennen kuin nyt”, toteaa WSOY:n sarjakuvien toimituspäällikkö Mikael Ahlström.

Thorgalin puolalaissyntyinen piirtäjä Rosinski (s. 1941) on asunut vuodesta 1982 Belgiassa. Brysseliläinen käsikirjoittajalegenda Van Hamme (s. 1939) tunnetaan myös XIII- ja Largo Winch -bestsellersarjojen kirjoittajana. Muiden elämä -elokuvastaan Oscar-palkittu saksalaisohjaaja Florian Henckel von Donnersmarck valmistelee paraikaa Thorgalista versiota valkokankaille.

Grzegorz Rosinski – Jean Van Hamme

Thorgal 1: Lumoojattaren kosto

Suom. Saara Pääkkönen

WSOY 2018

Nidottu/e-kirja, 48 s.

Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Leena Balme WSOY:n suomennetun kaunokirjallisuuden kustantajaksi1.4.2019 09:00:00 EESTTiedote

Kustantajana 1.4. aloittava Leena Balme vastaa WSOY:n suomennetun kaunokirjallisuuden kustannusohjelmasta. Balme on toiminut suomennetun kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkönä elokuusta 2017 lähtien. Aiemmin Balme on työskennellyt kustannustoimittajana muun muassa Gummeruksessa ja Teoksessa sekä kustannuspäällikkönä Isossa-Britanniassa. ”Maailma pienenee vauhdilla ja kaikki tieto leviää hetkessä ympäri maailman. Toisaalta kuilut eri ihmisryhmien välillä kasvavat, ja ymmärrys toista kohtaan on joskus vähäistä. Kirjallisuus on hieno keino kurkottaa toiseen maahan ja mieleen. Me tarvitsemme hyvin suomennettua kirjallisuutta, tärkeitä puheenvuoroja ja viihdyttäviä tarinoita. On ilo ja kunnia olla jatkamassa tätä työtä juuri WSOY:ssä”, sanoo Leena Balme. WSOY:n kotimaisen ja suomennetun kaunokirjallisuuden toimitukset jatkavat tiivistä yhteistyötään. WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden kustantajana ja monissa kirja-alan luottamustehtävissä toimiva Anna-Riikka Carlson toivoo kaunokirjall

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme