Avain

TIEDOTE: Supersuosittua nuorten Bert-kirjasarjaa julkaistaan taas suomeksi

Jaa

Ruotsalaisten serkusten Anders Jacobssonin ja Sören Olssonin nuortenromaanisarjan uutuus, Bertin epätoivopäiväkirja, ilmestyy tauon jälkeen Avaimen kustantamana 15.9.2022. Bert ystävineen on tuttu usealle sukupolvelle: Nuorten humoristista romaanisarjaa on julkaistu jo 1980-luvulta saakka. Kirjailijat vierailevat Suomessa lokakuussa 2022.

kansi: Anders Jacobsson & Sören Olsson, Bertin epätoivopäiväkirja
kansi: Anders Jacobsson & Sören Olsson, Bertin epätoivopäiväkirja

Bertin epätoivopäiväkirjassa Bert Ljung on alkanut seurustella unelmiensa tytön Alvan kanssa. Huomenna he tapaavat, eikä mikään voi pitää Bertiä poissa koulusta. Vai voiko? Pikkuruinen aivastus vain, ja yhtäkkiä Bert on karanteenissa koronan takia. Eikä Bertillä edes ole koronaa. Hänet on teljetty asuntoon täysin turhaan! Tilanne on epätoivoinen, mutta Bertillä, Pikku-Erikillä ja Åkella on suunnitelma. Jaksaako Alva odottaa häntä? 

Serkukset Anders Jacobsson (s. 1963) ja Sören Olsson (s. 1964) ovat lasten- ja nuortenkirjailijoita. Heidän kirjoja on myyty 25 maassa yhteensä jo yli 12 miljoonaa kappaletta. Bertin päiväkirjoja he ovat kirjoittaneet yhdessä jo vuodesta 1987 lähtien. Kirjojen pohjalta on tehty elokuva Bert – Viimeinen viaton (1995 ja 2020) ja televisiosarja Bert (1994 ja 2021).  

Storytel on julkaissut romaanin äänikirjana.


Aikaisemmin ilmestyneistä Bert-romaaneista sanottua

“Päiväkirjamuotoisista Bert-kirjoista saa vahvan todellisuuden tunteen, sillä Bert listaa niin yksityiskohtaisesti urheilutuntien jalkahien lemun, peiton alla piereskelyn kuin tytöistä unelmoinnin ja suuret haaveetkin, että kirjoja lukiessa on helppo kuvitella tirkistelevänsä oikean pojan elämään. Toinen tärkeä syy suosioon on vitsien karnevalistisuus: niissä varhaisnuoret saavat revitellä juuri niillä alueilla, jotka aikuiset haluaisivat siistiä lapsistaan.” 
Paula Havaste, HS, 20.12.1996 (kirjasta Bertin tunnustukset)  

“29-vuotias (Riku) Nieminen ja 33-vuotias (Antti) Holma kertovat kuluttaneensa lapsuudessaan paljon aikaa kirjojen parissa. Molemmat innostuivat etenkin pojille suunnatusta ruotsalaisesta kirjasarjasta Bertin päiväkirjat.” 
Miia Hiiri, Ilta-Sanomat, 10.12.2015

teos: Bertin epätoivopäiväkirja
alkuteos: Berts desperata dagbok
kirjailijat: Anders Jacobsson & Sören Olsson
suomentaja: Mirka Maukonen
kuvitus: Rebecka Neumann
ISBN: 9789523043985
sivuja: 132
kustantaja: Avain
ilmestymispäivä: 15.9.2022

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet

Avain, Suomen kirjastopalvelu Oy, viestintäjohtaja Vilja Kujanpää, vilja.kujanpaa@avain.net, puh. 040 755 3319

arvostelukappaleet: info@avain.net

Kuvat

kansi: Anders Jacobsson & Sören Olsson, Bertin epätoivopäiväkirja
kansi: Anders Jacobsson & Sören Olsson, Bertin epätoivopäiväkirja
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Avain
Avain
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

09 5840 440https://avain.net/

Avain on suomalainen kirjakustantamo, joka kustantaa laadukasta kotimaista kirjallisuutta. Kustantamo on palkittu Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä.

Avain on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä ja Booky Groupia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme