Tammi

Tiedote: Tammi julkaisee presidentti Barack Obaman ja Bruce Springsteenin teoksen Renegades – Born in the USA

Jaa

Tammi julkaisee huhtikuussa 2022 New York Times -bestselleriksi nousseen presidentti Barack Obaman ja Bruce Springsteenin teoksen Renegades – Born in the USA. Teoksen suomentaa Ilkka Rekiaro.

Teoksessa pitkäaikaiset ystävykset keskustelevat välittömästi ja vakavasti elämästä, musiikista ja siitä, miten rakas Amerikka on heille kaikkine haasteineen ja ristiriitoineen.

Renegades: Born in the USA on vilpitön, paljastava ja viihdyttävä presidentti Barack Obaman ja legendaarisen muusikko Bruce Springsteenin vuoropuhelu. Kirjassa kolutaan kaikkea heidän alkuperätarinoistaan ja uraa määrittävistä hetkistään Yhdysvaltojen polarisoituneeseen politiikkaan ja siihen, miten amerikkalainen unelma ja amerikkalaisen todellisuus etääntyvät yhä kauemmaksi toisistaan. Runsaan kuvituksen ja harvinaisen arkistoaineiston täydentämä teos on vangitseva ja silmää hivelevä muotokuva kahdesta epäsovinnaisesta Yhdysvaltain lähihistorian merkkihenkilöstä, jotka miettivät keinoa yhdistää omakohtaiset merkityksen, identiteetin ja yhteisöllisyyden etsintänsä itse Amerikan tarinaan.

Obama ja Springsteen tapaavat äänitysstudiossa, jossa on kymmeniä kitaroita, ja käyvät ainakin kerran kruisailemassa avo-Corvettella. He keskustelevat avioliitosta ja isyydestä, rotukysymyksestä ja maskuliinisuudesta, houkutuksesta lähteä tien päälle ja vastaavasti kotiinpaluun vetovoimasta. He vertailevat mieluisimpia protestilaulujaan, kaikkien aikojen inspiroivimpia amerikkalaisia sankareitaan ja paljon muuta. Keskusteluissa he paljastavat myös kautta uransa kokemansa voimakkaan halun – ja sen ajoittain vaatiman hinnan – kertoa isompaa ja todempaa Amerikan tarinaa ja tutkailevat sitä, miten heidän pirstoutunut maansa voisi löytää tiensä takaisin yhtenäisyyteen ja globaaliin johtajuuteen.

Presidentti Obama kirjoittaa: ”Niin paljon muutoksia kuin olemmekin kansana ja omassa elämässämme kokeneet sen jälkeen, kun Bruce ja minä äänitimme ensimmäisen keskustelumme, sen ja myöhempien keskustelujen pohjalla olleet olosuhteet eivät ole kadonneet. Amerikka on edelleen jakautuneempi kuin milloinkaan meidän muistamanamme aikana – poliittisten linjausten, ilmastonmuutoksen, verotuksen ja maahanmuuton kaltaisissa asioissa ja lisäksi aivan perusasioissa, siinä miten määritellä usko ja perhe, oikeudenmukaisuus ja se keiden äänet ansaitsevat tulla kuulluksi. … Siksi Brucen ja minun keskustelut vuodelta 2020 tuntuvat tänään yhtä päivänpolttavilta kuin silloin.”

Bruce Springsteen kirjoittaa: ”Elämme valppautta vaativaa aikaa, jolloin koetellaan tosimielessä sitä, keitä me olemme. Vaikeat keskustelut siitä, keitä olemme ja millaisiksi haluamme tulla, saattavat palvella joitakin maanmiehiämme pienenä ohjenuorana. … Nyt on aika miettiä tosissaan, keitä haluamme olla ja millaisen maan jätämme lapsillemme. Sallimmeko käydä niin, että se, mikä meissä on parasta, karkaa käsistämme, vai käännymmekö yhdessä kohtaamaan roihun? Tästä kirjasta ei löydy vastauksia noihin kysymyksiin, vaan löytyy kaksi etsijää, jotka tekevät parhaansa saadakseen meidät esittämään parempia kysymyksiä.”

Barack Obama oli Yhdysvaltojen 44. presidentti. Hänet valittiin vuonna 2008 ja hän palveli kaksi virkakautta. Hän on kirjoittanut kolme New York Times -bestselleriä, Unelmia isältäni, Rohkeus toivoa ja Luvattu maa. Presidentti Obamalle myönnettiin Nobelin rauhanpalkinto vuonna 2009. Hän asuu Washingtonissa vaimonsa Michellen kanssa. Heillä on kaksi tytärtä, Malia ja Sasha.

 

Bruce Springsteen on nimetty Rock and Roll Hall of Fameen ja Songwriters Hall of Fameen. Hän on voittanut 20 Grammya, parhaan laulun Oscarin, Tony-palkinnon ja Kennedy Center Honorin. Springsteen on kirjoittanut New York Times -bestsellerin Born to Run ja sai 2016 Presidential Medal of Freedomin. Hän asuu perheensä kanssa New Jerseyssä.

Lisätietoja:
kustantaja Markku Aalto, markku.aalto(at)tammi.fi

Arvostelukappalepyynnöt:
viestintäpäällikkö Ina Westman, ina.westman(at)wsoy.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Ragnar Jónasson (IS) ja Kristina Ohlsson (SE) saapuvat syyskuussa Dekkarifestivaalille – Suomen suurin rikoskirjallisuustapahtuma järjestetään jälleen Helsingin Paasitornissa24.5.2022 11:00:00 EEST | Tiedote

Dekkarifestivaali kokoaa yhteen dekkarifanit ja kiinnostavimmat rikoskirjailijat jo kahdeksannen kerran. Paasitornissa 17. syyskuuta järjestettävään festivaaliin voi osallistua myös verkon välityksellä. Kotimaisen rikoskirjallisuuden kovimpien nimien ja uusien tulokkaiden lisäksi festivaalin vieraiksi saapuvat mm. islantilainen maailmantähti Ragnar Jónasson sekä ruotsalainen Kristina Ohlsson.

Kirjailija Timo Parvela ja Tammi lahjoittavat Ukrainasta saapuneille pakolaislapsille ukrainaksi käännetyt Ella-kirjat20.5.2022 10:19:12 EEST | Tiedote

Kirjailija Timo Parvela lahjoittaa rakastetun Ella ja kaverit -sarjansa kirjan Ukrainasta Suomeen paenneille lapsille. Parvelan kustantaja Tammi painattaa 1500 kirjaa, joista 500 menee kirjastoille ympäri Suomen ja 1000 Ukraina-keskuksille. Kirjat jaetaan lukijoille toukokuun lopussa. Hanke toteutetaan yhteistyössä ukrainalaisen laitoksen alun perin julkaisseen harkovalaisen School Book -kustantamon kanssa.

Tiedote: Bonon muistelmateos julkaistaan maailmanlaajuisesti marraskuussa10.5.2022 16:10:31 EEST | Tiedote

Artisti-aktivisti Bono, irlantilaisbändi U2:n laulaja, on kirjoittanut muistelmateoksen SURRENDER: 40 Songs, One Story, jonka Alfred A. Knopf julkaisee 1.11. 2022. Kirjan kustannusoikeudet Knopfille myi Curtis Brown, Ltd:n Jonny Geller, ja se julkaistaan kaikkialla maailmassa samaan aikaan. Suomessa kirjan kustantaa Tammi nimellä SURRENDER: 40 laulua, yksi elämä, ja se ilmestyy sekä painettuna, e-kirjana että äänikirjana. Kirjan suomentaa Tero Valkonen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme