WSOY

Tiedote: Vuoden 2018 Kirsi Kunnas -palkinto Helsinki Poetry Connectionille

Jaa

WSOY perusti runoilija, akateemikko Kirsi Kunnaksen 70-vuotista taiteilijauraa kunnioittaakseen uuden runopalkinnon, joka juhlistaa samalla 140-vuotista WSOY:tä. Tänä vuonna ensimmäisen kerran jaettavan palkinnon saa Helsinki Poetry Connection. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa.

Raati luki valtavan määrän kiinnostavaa ja korkeatasoista kotimaista runoutta. Lukiessa nousi huoli siitä, miten ja mistä runon lukijat löytyvät. Raati pohti myös nykyrunouden vaikutusta ja julkaisukanavia.

Tietyn runoilijan sijasta raati halusi palkita toimijan, joka on edistänyt elävän runouden traditiota. Esimerkilliseksi valikoitui jo kymmenen vuotta pitkäjänteistä työtä runouden näkyvyyden ja kuuluvuuden hyväksi tehnyt Helsinki Poetry Connection.

Helsinki Poetry Connection -kollektiivi alkoi vuonna 2008 järjestää lavarunoustapahtumia ja rekisteröityi vuonna 2012 yhdistykseksi, jonka tehtävä on edistää kotimaisen sanataiteen asemaa Suomessa ja kansainvälisesti.

”Helsinki Poetry Connection onnistuu ennakkoluulottomasti ja monipuolisesti tuomaan yhteen yleisön ja kotimaiset runoilijat sekä tapahtumissa että sosiaalisessa mediassa. HPC:n toiminta antaa tilan tämän päivän lahjakkaille äänille, uudelle ilmaisulle sekä aidolle, välittömälle ja elävälle runokulttuurille, joka piirtää monimuotoista kuvaa maailmastamme”, palkintoraati toteaa juhlapuheessaan.

WSOY ja WSOY:n kirjallisuussäätiö myöntävät 10 000 euron suuruisen palkinnon joka toinen vuosi aikuisten tai lastenrunouden runoteokselle, runoilijalle tai runoutta edistäneelle toimijalle. Palkinnon saajan valitsee viisihenkinen asiantuntijaraati, jonka vuonna 2018 muodostavat runoilijat Kirsi Kunnas ja Joni Pyysalo, kustantajat Anna-Riikka Carlson ja Paula Halkola sekä Kirsi Kunnaksen elämäkerran kirjoittanut emeritaprofessori Leena Kirstinä.

Lisätiedot

Puheenjohtaja Outi-Illuusia Parviainen, Helsinki Poetry Connection, puh. 050 402 4014, outi.illuusia@gmail.com  

Kustantaja, palkintoraadin puheenjohtaja Paula Halkola, puh. 050 341 4210, paula.halkola@wsoy.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme