Tiedote: Werner Söderström Osakeyhtiön äänikirjoja on myyty BookBeatissa yli miljoona kappaletta

Jaa

Helmikuussa Werner Söderström Osakeyhtiön ja sen kustantamoiden WSOY:n ja Tammen äänikirjojen yhteenlaskettu kulutus äänikirjapalvelu BookBeatissa sen lanseeraamisesta alkaen ylitti miljoonan myydyn kappaleen rajan. Kaikkien aikojen kuunnelluin yksittäinen kirja on Oskari Saaren Aki Hintsa – Voittamisen anatomia, joka on kuunneltu yli 25 000 kertaa. Myös vuodesta 2019 on tulossa äänikirjamarkkinassa vahva kasvun vuosi: BookBeat ennustaa asiakasmääränsä ylittävän 100 000 maksavan asiakkaan rajan ja Werner Söderström osakeyhtiö kasvattaa maan laajinta äänikirjakatalogia edelleen voimakkaasti.

”Kirjallisuuden kulutus muuttuu kuluttajan käyttäytymisen mukana. Selkeästi tulokset osoittavat, että kuluttajat ovat valmiita yhä kasvavaan kirjan kuluttamiseen erityisesti äänikirjan muodossa” kiteyttää Werner Söderström osakeyhtiön toimitusjohtaja Timo Julkunen. ”Digitaalisen myynnin kasvu ja äänikirjavalikoiman jatkuva kasvattaminen ovat keskeinen osa julkaisustrategiaamme ja digitaalisesta liiketoiminnasta on tullut yhä voimakkaampi osa liiketoimintaamme. Kuluttaja määrittää markkinat ja kuluttaa kirjan siinä muodossa kuin kulloinkin haluaa. Lisäksi uudet palvelut ovat jatkaneet usean kirjan elinkaarta useilla vuosilla, koska kirjan saatavuus on jatkuvasti taattu Bookbeatin kaltaisissa palveluissa,” jatkaa Julkunen.

”Olemme nyt olleet Suomen markkinassa kaksi ja puoli vuotta ja kasvu on ollut huimaa. Pitkälti tästä on kiittäminen WSOY:n kaltaisia kustantamoja, jotka ovat tuottaneet jatkuvalla ja kiihtyvällä tahdilla uusia, upeita äänikirjoja. Näin asiakkaamme voivat nauttia tuhansista suomenkielisistä äänikirjoista,” toteaa BookBeatin toimitusjohtaja Niclas Sandin. ”Kaikki merkit viittaavat siihen, että kasvu jatkuu vahvana myös vuonna 2019. Tavoitteena on ylittää 100 000 maksavan asiakkaan määrä Suomessa kuluvan vuoden aikana,” hän jatkaa.  

Werner Söderström Osakeyhtiön kuunnelluimmat kirjat BookBeatissa Top 5*

1. Oskari Saari: Aki Hintsa – Voittamisen anatomia (2015), WSOY
2. Aki Linnanahde: Jere (2017), WSOY
3. Maria Veitola: Veitola (2018), Johnny Kniga
4. Dan Brown: Alku (2017), WSOY
5. Kimmo Takanen: Tunne lukkosi (2011), WSOY

Lisätiedot: 
Timo Julkunen, toimitusjohtaja, Werner Söderström Osakeyhtiö, timo.julkunen@wsoy.fi  puh. 040 549 0434

Niclas Sandin, toimitusjohtaja, BookBeat Oy, niclas.sandin@bookbeat.com  

*Tilasto perustuu äänikirjojen kuuntelumääriin äänikirjasovellus BookBeatissa 05/2016-02/2019. 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Werner Söderström Osakeyhtiö
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 300

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Werner Söderström Osakeyhtiö

Nimitysuutisia Werner Söderström Osakeyhtiön viestinnässä31.10.2019 12:00:00 EETTiedote

Werner Söderström Osakeyhtiö vahvistaa markkinointi- ja viestintäorganisaatiotaan uudella viestintäpäälliköllä. Jaakko Mikkola on nimitetty viestintäpäälliköksi 1.1.2020 lähtien. Mikkola on aikaisemmin työskennellyt Turun Sanomien tuottajana ja kirjallisuuskriitikkona. Oman yrityksensä Sanova Communications Oy:n kautta Mikkola on tehnyt eri yrityksille viestinnän konsultaatiota ja markkinointiviestintää. Viimeisimpänä hän on toimittanut hiljattain ilmestyneen Exit-tietokirjan viidestätoista yrityksensä myyneestä suomalaisesta yrittäjästä.

Lankisen lukupiirin ensimmäinen kirja on ilmastoaktivisti Greta Thunbergista kertova Sydämen asioita5.9.2019 10:07:46 EESTTiedote

Kiekkovahti Kevin Lankisen lukuharrastuksesta liikkeelle lähtenyt Lankisen lukupiiri saavutti Facebookissa juuri 10 000 seuraajan rajan. Lukupiirin ensimmäiseksi kirjaksi Kevin valitsi ilmastoaktivisti Greta Thunbergin perheen tarinan Sydämen asioita – Perhe ja planeetta kriisissä (Tammi, 2019). Greta ja Svante Thunbergin sekä Malena ja Beata Ernmanin kirjoittama teos on koskettava tarina erityislasten ongelmien kanssa kamppailevasta perheestä, joka päättää suunnata voimansa taisteluun ilmastonmuutosta vastaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme