WSOY

Tiedote: WSOY perustaa Kirsi Kunnas -palkinnon runoudelle

Jaa

WSOY kunnioittaa rakastetun runoilijan, runoutemme uudistajan ja akateemikon 70-vuotista taiteilijauraa perustamalla Kirsi Kunnas -nimikkopalkinnon. 10 000 euron suuruinen tunnustus jaetaan joka toinen vuosi kotimaiselle runoudelle. Palkinto jaetaan ensimmäisen kerran toukokuussa 2018 ja se kuuluu myös WSOY:n 140-vuotisjuhlavuoden ohjelmaan.

WSOY haluaa uudella palkinnolla antaa tunnustusta runoilijoille, jotka osoittavat Kunnaksen tavoin runouden syvimmän merkityksen: kyvyn kiteyttää, herättää, puhuttaa, koskettaa, muuttaa meitä ja maailmaamme.

Palkinnon saajan valitsee viisihenkinen asiantuntijaraati, jonka vuonna 2018 muodostavat kustantajat Anna-Riikka Carlson ja Paula Halkola, professori Leena Kirstinä sekä runoilijat Kirsi Kunnas ja Joni Pyysalo.

Yhä uudet lukijapolvet ovat löytäneet vuonna 1947 esikoisrunokokoelmansa Villiomenapuu julkaisseen Kunnaksen tuotannon, johon kuuluu yli 30 runo-, loru- ja tarinakokoelmaa sekä lukuisia merkittäviä käännöksiä. WSOY julkaisee 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi uusintapainoksen Kirsi Kunnaksen kootuista runoista Puut kantavat valoa.

Lisätietoja:
Paula Halkola, paula.halkola@wsoy.fi, puh. 050 3414 210
Anna-Riikka Carlson, anna-riikka.carlson@wsoy.fi, puh. 040 7781 149

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme