WSOY

Tiedote: WSOY täyttää 140 vuotta

Jaa

Suomen vanhimpiin kustantamoihin lukeutuva WSOY juhlii tänä vuonna 140-vuotista taivaltaan.

Yksi merkittävimmistä juhlavuoden projekteista alkoi viime vuoden puolella, kun WSOY:n kirja-arkisto järjestettiin seitsemänhenkisen projektiryhmän voimalla. Wernerin helmet -arkistohankeen myötä käytiin läpi kuusi hyllykilometriä eli noin 330 000 kirjaa. Osa näistä helmistä päätyy nyt digitoitavaksi ja osa harvinaisista teoksista 140 vuoden ajalta huutokaupataan Vanhan kirjallisuuden päivillä Sastamalassa. Arkistoon jää vähintään kaksi jokaista kustantamon historian aikana julkaistua teosta. Wernerin helmet-hankkeen myötä vanhojen kirjojen kansitaide nousee uudelleen esiin muistikirjojen kansissa, julisteissa ja postikorteissa.  

Runous nousee esille tänä vuonna erityisesti, sillä runoteoksia ilmestyy enemmän kuin vuosiin ja toukokuussa jaetaan myös ensimmäistä kertaa Kirsi Kunnas -runopalkinto. 10 000 euron arvoinen tunnustus jaetaan joka toinen vuosi kotimaiselle runoudelle.

Juhlavuoden alussa WSOY lahjoitti kaikille Suomen yläkouluille Pelastetaan Itämeri -teoksen. Sen toivotaan herättävän keskustelua kouluissa Itämeren suojelusta.

Nykyaika ja historia puolestaan yhdistyvät upealla tavalla kun suurin osa William Shakespearen näytelmistä saatetaan e-kirjoiksi ja Aale Tynnin suomentamista Shakespearen Soneteista otetaan juhlapainos.

WSOY julkaisee lisäksi Mika Waltarin Sinuhe egyptiläisen juhlapainoksena. Tove Janssonin rakastetut muumiromaanit saavat uudet kannet ja Marjatta Kurenniemen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi julkaistaan Toivoisin että asuisin kuussa -kokoelmateos toivotuimmista runoista ja saduista.

WSOY:n verkkosivuilla julkaistaan juhlavuoden aikana WSOY:n kirjailijoiden, työntekijöiden ja yhteistyökumppaneiden tarinoita WSOY:stä.

Juhlavuosihankkeita voi seurata sosiaalisessa mediassa #wsoy140-tunnisteella.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Timo Julkunen, timo.julkunen@bonnierbooks.fi, puh. +358 40 5490 434

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Tiedote: Aki Hintsa – Voittamisen anatomia -kirjaa on myyty yli 100 000 kappaletta22.1.2019 08:00Tiedote

Vuonna 2015 ilmestyneen Oskari Saaren kirjoittaman Aki Hintsa - Voittamisen anatomia -teoksen myynti on kasvanut kiihtyvää tahtia ilmestymisvuodestaan lähtien, ja nyt sitä on myyty runsaat 100 000 kappaletta. Vuonna 2018 teosta myytiin 64 000 kpl:tta. Poikkeuksellista on myös se, että teos menestyy samaan aikaan kaikissa formaateissa: niin kovakantisena, pokkarina kuin ääni- ja sähkökirjana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme