WSOY

Tiedote: WSOY vahvistaa kotimaisen kaunokirjallisuuden toimitusta

Jaa

WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkönä aloittaa 1.9.2022 Irina Björkman. Hän on työskennellyt 90-luvun lopulta saakka niin kaunokirjallisuuden kustannustoimittajana kuin toimittajana. WSOY:lle siirtyminen on hänelle eräänlainen paluu takaisin juurille.

"On todella jännittävää ja innostavaa palata taloon ­­– jopa juhlavaa. Siitä, kun viimeksi 2000-luvun alussa työskentelin WSOY:llä, kustannusmaailma – ja kustantamokin – on muuttunut valtavasti. Tulen siis aika lailla itselleni uuteen taloon töihin. Silti talossa on jotain tuttuakin: saan jälleen työkavereiksi huippuammattilaisia ja -kirjailijoita. Ja palaan työhön, jossa voi taas kokea niitä tihentyneitä hetkiä, kun kustannustoimittajana saan ensi kertaa kiinnostavan käsikirjoituksen käsiini. Sille hetkelle pitäisi keksiä oma sanansa, jokin sellainen, johon sekoittuu innostusta, odotusta, ja melkeinpä hartautta. Niihin hetkiin jää koukkuun. Vaikka kirjat muuttavat muotoaan, kirjailijan rakentamaan maailmaan sukeltaminen on aina yhtä kiehtovaa. Ja juuri sen etuoikeutetun ensi hetken välittäminen eteenpäin valmiin kirjan muodossa lukijoille tekee oloni suorastaan juhlavaksi. Se on melkoinen kunniatehtävä", iloitsee Irina Björkman.

”WSOY:n kotimainen kaunokirjallisuus saa Irinasta kokeneen huippuammattilaisen vahvistamaan tiimiä tilanteessa, jossa kotimaisen kaunokirjallisuuden kysyntä on vahvistunut ja ympäröivä maailma muuttuu vauhdilla. Haluamme julkaista entistä monipuolisempaa kirjallisuutta: vaalia kunnialla vanhaa ja seurata valppaina omaa aikaamme ja sen ääniä”, toteaa kotimaisen kaunokirjallisuuden kustantaja Anna-Riikka Carlson.

Kotimaisen kaunokirjallisuuden toimitukseen kuuluvat kustannuspäällikkö Hanna Pudas, toimituspäällikkö Mikko Rouhiainen, kustannustoimittajat Silja Koivisto, Samuli Knuuti, Lea Peuronpuro ja Jouni Tikkanen.

WSOY kustantaa monipuolisesti kotimaista ja suomennettua kauno- ja tietokirjallisuutta sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Vuonna 1878 perustettu WSOY on menneiden ja tulevien klassikkokirjojen kustantamo. WSOY toimii kirjallisuuden suunnannäyttäjänä ja kustantaa tulevaisuuden klassikot.

Lisätiedot:
Anna-Riikka Carlson, puh. 040 778 1149, anna-riikka.carlson@wsoy.fi
Irina Björkman, puh 040 551 9635, irina.bjorkman@gmail.com

Avainsanat

Kuvat

Irina Björkman, kuva: Olli Vaittinen
Irina Björkman, kuva: Olli Vaittinen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Soturikissat muuttavat uuteen kotiin – WSOY osti Art Housen lasten- ja nuortenkirjat1.9.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

WSOY on ostanut suomalaisen Art Housen lasten- ja nuortenkirjaoikeudet. Suurin kaupassa siirtyvä kokonaisuus on supersuosittu Soturikissat-fantasiasarja, jonka äänikirjaoikeudet kuuluvat WSOY:lle jo ennestään. Art House keskittyy jatkossa tietokirjojen kustantamiseen. Erin Hunterin Soturikissat-teoksia (Warriors tai Warrior Cats) koskevat luvut ovat huikaisevia: 42 miljoonaa myytyä kirjaa, 33 kielialuetta ja 14 vuotta New York Timesin bestseller-listalla. Tähän mennessä sarjan kirjoja on suomennettu jo yli 50. WSOY jatkaa Soturikissojen julkaisijana Suomessa vuoden 2023 alusta lähtien. ”Soturikissat on yksi aikamme suurimmista lastenkirjailmiöistä: fanilaumaan kuuluu miljoonia lukijoita ympäri maailman. On huikeaa päästä tekemään Soturikissoja kaikissa formaateissa ja tarjota nykyisille ja tuleville suomalaisfaneille sisältöä, josta riittää ammennettavaa jopa vuosiksi”, WSOY:n lasten- ja nuortenkirjojen kustantaja Paula Halkola iloitsee. Soturikissoja pitkään suomentanut ja toimittanut

Tiedote: WSOY julkaisee Jenni Haukion kirjan keväällä 202316.6.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Teoksessa Jenni Haukio kertoo työstään tasavallan presidentin puolisona kymmenen vuoden ajalta. Hän kirjoittaa teoksessaan kohtaamistaan ihmisistä, presidentin puolison roolista sekä niistä teemoista, joiden puolesta hän on puhunut ja joiden hyväksi työskennellyt. Keskeisinä sisällöllisinä aihealueina teoksessa nousevat esille muun muassa kirjallisuus, lasten ja nuorten hyvinvointi, luonto- ja ympäristökysymykset, kansallisen kulttuuriperinnön vaaliminen sekä veteraanisukupolven työn kunnioittaminen. Teos ilmestyy 26.4.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme