Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tiedote/kutsu: Iso haha susi on Nukketeatteri Kuuman Ankanpoikasen uutuus

Jaa

Iso haha susi on nukketeatteriesitys susista, hillosta ja pelon kohtaamisesta. Esitys tutkii monialaisesti susia ja tuntemattoman pelkoa. Nukketeatteri Kuuman Ankanpoikasen uutuus saa ensi-iltansa Kanneltalossa keskiviikkona 3.10.2018 klo18.

Iso haha susi -julistekuvan on tehnyt Heini Maaranen
Iso haha susi -julistekuvan on tehnyt Heini Maaranen

Iso haha susi haluaa omalta osaltaan olla herättämässä keskustelua suhteestamme luontoon ja omaan eläimellisyyteemme. Esitys katsoo lempeän lämpimin silmin ihmisen yritystä kommunikoida niin toisen ihmisen kuin toisen lajin edustajan kanssa, ja haluaa tarjota lapsille välineitä peloista puhumiseen ja niiden kohtaamiseen.

Riemastuttavat esiintyjät Sirpa Järvenpää ja Riina Tikkanen luovat näyttämölle satumaisen maailman, johon eksyvät kuin metsään. Matka vie heidät huvittavasta ongelmatilanteesta toiseen ja läpi kaikenlaisten pesien ja muiden pikku luontoplänttien, possujen röhkinän ja suden turkin. Se, mikä on aivan pientä, näyttäytyy joskus mielikuvituksen tai kameran linssien läpi valtavan suurena. Näyttämölle muodostuu kahden esiintyjän kokoinen turvallinen ja intiimi maailma, jossa kohdata omia pelkojaan, kaiken läpäisevän koomisen tason kautta, yhdessä.

Esityksen valmistaa (vierailevine tähtineen) mm. Helsingin Juhlaviikoilla vieraillut ja lukuisia palkintoja voittanut työryhmä Kuuma Ankanpoikanen. Ryhmä on mellastanut nukketeatteritaiteen kentillä ja rajamailla vuodesta 2008 alkaen. Työryhmäläiset ovat nukketeatterin täysverisiä ammattilaisia, ja ovat olleet vahvasti mukana vaikuttamassa koko taiteenalan uuteen aaltoon. Kuuma Ankanpoikanen on yksi maamme tämän hetken aktiivisimmista, kunnianhimoisimmista ja tinkimättömimmistä nukketeatterin tekijöistä.

Ohjaus ja käsikirjoitus Antti-Juhani Manninen, esiintyjät Sirpa Järvenpää ja Riina Tikkanen, nuket ja visuaalinen toteutus Heini Maaranen, videotekniikka Markus Alanen, valot Katri Kinnunen, musiikki Hilla Väyrynen, remiksaukset Henna Haahti, Jukka Herva ja Mikko Tirri, tuotanto Kanneltalo ja nukketeatteri Kuuma ankanpoikanen.

Esitystä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Suomen UNIMA ry, Tehdasteatteri ry ja Aura of Puppets ry.

---------------------------------------

Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikanen: Iso haha susi 

ke 3.10. klo18 ensi-ilta
to 4.10. klo 9 koululaisryhmille
pe 5.10. klo 9 ja 10.30 koululaisryhmille
la 6.10. klo 14 ja 18 koko perheen esitykset

Suositellaan yli 5-vuotiaille. Kesto 45min

Liput: 3.10 ja 6.10 esityksiin 6 €, Kannelmäen kirjastosta Kanneltalosta , verkkokaupasta lippu.fi ja R-kioskeilta, verkossa ja kioskeilla hintaan lisätään toimitusmaksu.
(Koululaisryhmille 4.10 ja 5.10 vapaa pääsy ennakkoilmoittautumisella.)

Kanneltalo, Klaneettitie 5, Helsinki
www.kanneltalo.fi

---------------------------------------

Hyvä toimittaja

Olet lämpimästi tervetullut nukketeatteri Kuuman ankanpoikasen esityksen Iso haha susi ensi-iltaan 3.10. klo 18:00 Kanneltaloon (Klaneettitie 5). Kutsu on voimassa myös muihin esityksiin 4.–6.10. Kutsu on kahdelle.

Kutsuvierasliput ensi-iltaan ja lauantaiesityksiin vain tämän linkin kautta, ole hyvä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ohjaaja/käsikirjoittaja Antti-Juhani Manninen, anttijuhhani@gmail.com, +358 40 0421524
www.kuumaankanpoikanen.com

Kanneltalon kulttuurituottaja Tiina Laukkanen
tiina.laukkanen@hel.fi
040 176 9173, 09 310 37841, www.kanneltalo.fi/yhteystiedot

Viestintäsuunnittelija Irene Salama
irene.salama@hel.fi
0400 293376, 09 310 80825
Helsingin kaupunki, Kulttuuri ja vapaa-aika, Viestintä- ja markkinointi

Kuvat

Iso haha susi -julistekuvan on tehnyt Heini Maaranen
Iso haha susi -julistekuvan on tehnyt Heini Maaranen
Lataa
Riemastuttavat esiintyjät Sirpa Järvenpää ja Riina Tikkanen luovat näyttämölle satumaisen maailman. Kuva: Antti-Juhani Manninen ja Heini Maaranen
Riemastuttavat esiintyjät Sirpa Järvenpää ja Riina Tikkanen luovat näyttämölle satumaisen maailman. Kuva: Antti-Juhani Manninen ja Heini Maaranen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kanneltalo on rouhea teatteri- ja konserttitalo, joka sijaitsee Kannelmäen juna-aseman kupeessa, 13 minuutin junamatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta.

kanneltalo.fi
Kanneltalo Facebookissa
Kanneltalo Instagramissa

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso. Kanneltalo kuuluu kulttuurin palvelukokonaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uintilipun ostaneille kuntosalikäynti kaupan päälle - Itiksessä myös maksuttomia virtuaalijumppia16.4.2019 14:00:00 EESTTiedote

Pääsiäisen jälkeen tiistaista 23.4.2019 alkaen Itäkeskuksen, Pirkkolan ja Jakomäen uimahallien uintilipun ostaneet pääsevät samaan hintaan huhkimaan uimahallien kuntosaleille. Tarjous on voimassa kyseisten uimahallien kevätkauden 2019 loppuun asti ja koskee myös sarja- ja kuukausikortteja. Lisäksi Itäkeskuksen uimahallissa järjestetään pääsiäisen jälkeen maksuttomia virtuaalijumppia.

Helsingin mallin ensimmäinen hankekausi edisti uudenlaisen taidekentän syntymistä16.4.2019 10:38:32 EESTTiedote

Helsingin malli onnistui ensimmäisellä hankekaudellaan luomaan hahmotelman uudenlaisesta taidekentästä, joka sijoittuu ammattitaiteen ja harrastuskentän rinnalle omanaan, arvioidaan hankekauden loppuraportissa ”Toisenlainen taidemaailma. Taidelaitokset lähiöissä vuosina 2016–2018 Helsingin osallistavassa kulttuurityön mallissa”, joka julkaistaan tänään 16.4.2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme