Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tiedote/Kutsu: Myllyteatterin Viisi tapaa olla vapaa -esityksen ensi-ilta Kanneltalossa 6.11.2019

Jaa

Myllyteatterin Viisi tapaa olla vapaa -esitys pohtii kiirettä sekä intohimojen ja pakkomielteiden suhdetta. Esityksen on käsikirjoittanut Niina Miettinen ja sen on ohjanut Kaisa-Liisa Logrén. Ensi-ilta on Kanneltalossa 6.11.2019 klo 19.

Myllyteatteri: Viisi tapaa olla vapaa (c) Kanneltalo
Myllyteatteri: Viisi tapaa olla vapaa (c) Kanneltalo

”Ymmärrätkö, että sun pitäis hahmottaa ettei sun ikäisellä voi olla viistoistavuotiaan tunne-elämä? Ei elämä oo mikään kasiluokan disco. Ei tää oo mikään SKAM Ilosaarirock. Jos sä käyttäsit sun ajan järkevään, suunnitelmalliseen ja tuottavaan aikuisuuteen niin uskon että kaikki ois tyytyväisempiä.”

Viisi tapaa olla vapaa kuvaa nelikymppisten naisten elämää, jossa perheen, taiteen tekemisen, työn ja omien haaveiden yhteensovittaminen tuottaa tuskaa. Pääseekö perhe retkelle helvetillisen kaakaoepisodin jälkeen? Kuka soittaa nuohoojalle, kun yhteisomistuksessa olevan perintötalon uuni savuttaa? Kehtaako tunnustaa, että sunnuntain paras hetki on se, kun saa olla ihan yksin, omassa rauhassa?

Hektisessä elämänvaiheessa naiset alkavat jakaa toisilleen listoja viidestä asiasta, jotka heitä kaiken keskellä puhuttelevat. Syntyy riemullisen tunnistettavia tilanteita, joissa on paikkansa myös nautinnolla ja hekumoinnilla. Dialogista kasvaa liikettä ja näyttämökuvia, esitys, joka on Myllyteatterin persoonallisella kieliopilla toteutettu intohimojen ja pakkomielteiden rönsyävä amppeli.

Helsinkiläinen vuonna 2003 perustettu Myllyteatteri luo musikaalisia ja visuaalisia näyttämöteoksia ihmisyydestä.

Konsepti: Kaisa-Liisa Logrén ja Niina Miettinen
Näyttämöllä: Tatu Mönttinen, Kaisa Niemi, Jarkko Nyman ja Hanna Raiskinmäki
Käsikirjoitus: Niina Miettinen
Ohjaus: Kaisa-Liisa Logrén
Lavastus- ja pukusuunnittelu: Veera-Maiju Murtola
Valosuunnittelu: Luca Sirviö
Äänisuunnittelu: Joonas Outakoski
Tuotanto: Leo Van Aerschot /Myllyteatteri
Kuvat: Cvijeta Miljak
Yhteistyössä: Kanneltalo

Myllyteatteri: Viisi tapaa olla vapaa

ke 6.11.2019 kello 19 ENSI-ILTA
to 7.11.2019 kello 19
pe 8.11.2019 kello 19
la 9.11.2019 kello 19
ti 12.11.2019 kello 19

kesto 1 h 30 min (ei väliaikaa)
Liput alk. 15/12€, www.lippu.fi

* * * * * * * *

Hyvä toimittaja,

olet lämpimästi tervetullut Myllyteatterin Viisi tapaa olla vapaa -ensi-iltaan ke 6.11. klo 19 Kanneltaloon (Klaneettitie 5). Kutsu on voimassa myös muihin esityksiin. Kutsu on kahdelle.

Kutsuvierasliput ensi-iltaan tai muuhun esitykseen saat tämän linkin kautta, ole hyvä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kanneltalon kulttuurituottaja ts. Maria Junno
maria.junno@hel.fi
040 176 9173

Myllyteatterin tuottaja Leo Van Aerschot
info@myllyteatteri.fi
0400 63522 0

Viestintäsuunnittelija Anne Malmström
Helsingin kaupunkin kulttuuri ja vapaa-aika, viestintä ja markkinointi
040 334 1089
anne.malmstrom@hel.fi

Kuvat

Myllyteatteri: Viisi tapaa olla vapaa (c) Kanneltalo
Myllyteatteri: Viisi tapaa olla vapaa (c) Kanneltalo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kanneltalo on teatteri- ja konserttitalo, joka sijaitsee Kannelmäen juna-aseman kupeessa, 13 minuutin junamatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta.

kanneltalo.fi
Kanneltalo Facebookissa
Kanneltalo Instagramissa

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso. Kanneltalo kuuluu kulttuurin palvelukokonaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

The BioArt exhibition Criss-Crossing Ecologies leads viewers to deeper questions about the ecosystem.31.7.2020 14:04:05 EESTPress release

This August, six internationally renowned BioArt artists come together to form the Criss-Crossing Ecologies exhibition at Annantalo. The environmental crisis has amplified the need to examine and reflect on our living environment – also through art. The exhibition is aimed for children and young people, providing opportunities to encounter and discuss complex and difficult topics responsibly, as a part of a multidisciplinary cultural education.

Utställningen Kors och tvärs om ekologin leder med hjälp av biokonst till djupare frågor kring ekosystemet31.7.2020 10:00:00 EESTTiedote

I Annegårdens galleri öppnas i augusti utställningen Kors och tvärs om ekologin med internationellt kända konstnärer. Miljökrisen har väckt ett behov av att undersöka och tänka kring vår levnadsmiljö, också genom konsten. Utställningen på Annegården är riktad till barn och unga och erbjuder möjligheter att bemöta komplicerade och svåra ämnen med hjälp av tvärkonstnärlig och -vetenskaplig kulturfostran.

Poikkipolkuja ekologiaan -näyttely johdattaa biotaiteen keinoin syvempiin kysymyksiin ekosysteemistä31.7.2020 10:00:00 EESTTiedote

Annantalon galleriassa avautuu elokuussa kansainvälisesti tunnettujen biotaiteilijoiden näyttely Poikkipolkuja ekologiaan. Ympäristökriisi on herättänyt tarpeen tutkia ja miettiä elinympäristöämme myös taiteen kautta. Annantalon erityisesti lapsille ja nuorille suunnattu näyttely antaa mahdollisuuksia kohdata monimutkaisia ja vaikeitakin aiheita osana vastuullista poikkitaiteellista ja -tieteellistä kulttuurikasvatusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme