Amos Rex

Tiedotustilaisuus 5.3 klo 11: Studio Drift: Elemental   

Jaa

Maaliskuussa 2019 Amos Rex esittelee ensimmäistä kertaa Pohjois-Euroopassa amsterdamilaisen taiteilijakollektiivin Studio Driftin. Magritten rinnalle 6.maaliskuuta avautuva näyttely sisältää elokuvaa, kuvanveistoa ja installaatiota.

Drifter, Rendered image, Tuomas Uusheimo / Amos Rex, 2019
Drifter, Rendered image, Tuomas Uusheimo / Amos Rex, 2019

Elemental tarkastelee kaiken elollisen toiminnan perustaa: yksittäisiä kokonaisuuksia, jotka kiinnittyvät laajempaan kontekstiin. Hiukkanen yksinään on merkityksetön; se saa merkityksen vasta osana jotain suurempaa, monimutkaisempaa järjestelmää. Ihminen luo luonnon hallintaan tarkoitettuja järjestelmiä ja tekniikoita kehittyäkseen, toteuttaakseen unelmiaan, luodakseen paremman tulevaisuuden ja, perustavanlaatuisemmalla tasolla: luodakseen yhteyksiä. 

Lonneke Gordijnin ja Ralph Nautan vuonna 2007 perustama Studio Drift käyttää teoksissaan useita tekniikoita liikkuen vaivattomasti taiteen ja teknologian rajapinnoilla. Viime vuosina he ovat siirtyneet monialaisessa taiteellisessa tuotannossaan yhä enemmän suurimittaisten installaatioiden suuntaan, joissa luonnon monimutkaiset prosessit on käännetty visuaaliseksi runoudeksi.

Näyttelyn keskeinen teos on Drifter, utooppinen visio, jossa betoninen monoliitti leijailee ääneti kohti tuntematonta määränpäätä. Teoksen tärkeä innoittaja on Thomas Moren klassikkoteos ”Utopia” (1516). Kirja kertoo yhteiskunnasta, jossa vallitsee sukupuolten tasa-arvo, jossa ei ole yksityisomistusta ja jossa kaikki kuviteltavissa oleva voidaan rakentaa muovailtavasta ihmeaineesta. Mielikuvituksensa avulla More näyttää ennakoineen betonin jo 200 vuotta ennen sen keksimistä. Kyseenalaistamalla nykytilanteemme ja kuvittelemalla tulevaisuuden voimme saada aikaan innovaatioita ja muuttaa maailmaa.

Näyttely sisältää neljä teosta. Studio Driftin uusin teos Materialism on laajennettu erityisesti Amos Rexin näyttelyä varten; se sisältää suomalaisia arjen esineitä, kuten Fiskarsin sakset, Nokian puhelimen ja Iittalan Savoy-maljakon.

Amos Rexin kuratoima näyttely on kollektiivin toinen museonäyttely. Näyttely aukeaa yleisölle keskiviikkona 6. maaliskuuta ja päättyy 19. toukokuuta.

Tiedotustilaisuus järjestetään Bio Rexissä. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.

 

Oheisohjelma Bio Rexissä

Elokuvat

Studio Driftin videoteokset The Drifter ja Franchise Freedom, kuten myös dokumenttielokuva taiteilijakollektiivista esitetään maanantaisin 18.3 - 13.5.2019 klo 16-18 Bio Rexissä. Ensimmäinen näytös on 18.3. ja viimeinen 13.5. Näytökset sisältyvät museon sisäänpääsylipun hintaan.

Studio Drift: Afterwork 

6.3 klo 17

Rento musiikkia, elokuvaa ja esityksiä sisältävä yleisölle avoin avajaistilaisuus. Iltatilaisuudessa nähdään taiteilijakollektiivia käsittelevän dokumenttielokuvan ensiesitys sekä Studio Driftin videoteos ”The Drifter”. Dokumentin jälkeen dokumentttiohjaaja Inka Achté keskustelee dokumentin tekijöiden Hanna Verboomin ja Jefta Varwijkin kanssa.

Illan aikana nähdään myös musiikkiesityksiä. Illan päätteeksi näyttelyn kuraattori Itha O’Neill keskustelee Studio Driftin Ralph Nautan ja Lonneke Gordijnin kanssa heidän työskentelystään.

Tilaisuus on ilmainen ja yleisölle avoin. Maksullinen juomatarjoilu.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Timo Riitamaa, viestintä- ja markkinointipäällikkö

timo.riitamaa@amosrex.fi, +358415292620

Lehdistömateriaali

Lehdistökuvia on saatavilla 5. maaliskuuta alkaen osoitteessa https://amosrex.fi/lehdisto

Studio Drift

Studio Driftin perustivat vuonna 2007 Lonneke Gordijn (s. 1980) ja Ralph Nauta (s. 1978). Heidän tuotantonsa koostuu valoinstallaatioista ja interaktiivisista veistoksista, jotka käsittelevät ihmisen, tekniikan ja luonnon välisiä yhteyksiä. Studio Driftin teoksia on useissa julkisissa taidekokoelmissa kuten Rijksmuseum, Stedelijk Museum (NL), Victoria and Albert Museum (UK), Atlanta High Museum, San Francisco MOMA (USA), sekä lukuisissa yksityiskokoelmissa.

www.studiodrift.com

Instagram: @studio.drift

Facebook: studiodrift

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Drifter, Rendered image, Tuomas Uusheimo / Amos Rex, 2019
Drifter, Rendered image, Tuomas Uusheimo / Amos Rex, 2019
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Amos Rex
Amos Rex
Mannerheimintie 22-24
00100 HELSINKI

museum@amosrex.fihttp://www.amosrex.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Amos Rex

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme