Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Tiedotustilaisuus Lounais-Suomen medialle 18.5.2022 klo 13

Jaa

Lounais-Suomen aluehallintovirasto järjestää keskiviikkona 18.5. klo 13-14 median edustajille mahdollisuuden tutustua alueelliseen valmiusharjoitukseen Porissa. Tilaisuuteen pitää ilmoittautua ennakkoon.

EMMA22-valmiusharjoitus on osa aluehallintoviraston säännöllistä, lakisääteistä toimintaa. Tämänkertaisen harjoituksen teemana on väestönsuojelu. Harjoitukseen osallistuvat valmiusviranomaiset työskentelevät harjoituksen ajan keskitetysti Porissa, kuntien edustajat omissa kunnissaan. Media on tervetullut Porin paloasemalle tunnin ajaksi seuraamaan, mitä alueellisessa valmiusharjoituksessa tapahtuu.

Tilaisuuden aluksi annetaan yleiskatsaus valmiusharjoituksen tavoitteisiin ja etenemiseen. Kysymyksiin on vastaamassa Lounais-Suomen aluehallintoviraston ja Satakunnan pelastuslaitoksen johtoa ja asiantuntijoita sekä monipuolisesti muita valmiusviranomaisten edustajia.

Tilaisuutta ei välitetä verkossa eikä siitä tule tallennetta.

Lisätietoa tiedotustilaisuudesta ja ilmoittautuminen:

viestintäpäällikkö Mari Kaarnavaara-Puutio, mari.kaarnavaara-puutio(at)avi.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket rekommenderar strängare villkor än vad lagen kräver för införsel av rescuehundar från den inre marknaden - betydligt större rabiesrisk på grund av kriget i Ukraina19.5.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

På grund av kriget i Ukraina har många ukrainska hemlösa hundar förts till ett EU-grannland. Hundarna har kunnat id-märkas med dessa länders mikrochip. Det här gör det svårare att på ett tillförlitligt sätt säkerställa hundens ursprung. Rabiesläget i Ukraina är dåligt, och hemlösa hundar är förknippade med en stor rabiesrisk. När man inte med säkerhet känner till en rescuehunds ursprung finns det en ökad risk för rabiesspridning vid införsel av dessa hundar.

Aluehallintovirasto suosittelee lakia tiukempia vaatimuksia rescuekoirien sisämarkkinatuontiin – rabiesriski merkittävästi kasvanut Ukrainan sodan vuoksi19.5.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Ukrainan sodan vuoksi ukrainalaisia kulkukoiria on tuotu runsaasti EU-alueella oleviin naapurimaihin, ja koirat on voitu tunnistusmerkitä näiden maiden mikrosiruilla. Toiminta vaikeuttaa koiran alkuperän luotettavaa varmistamista. Ukrainassa rabiestilanne on huono, ja kulkukoirissa rabiesriski on suuri. Kun rescuekoiran alkuperä ei ole luotettavasti tiedossa, niiden maahantuonti aiheuttaa kohonneen riskin rabieksen leviämiselle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme