Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

TIEDOTUSTILAISUUS ma 28.5. klo 10 ON PERUTTU. Stoan aukiosta tulee viihtyisä paikka kohtaamisille

Jaa

Stoan aukion perusparannus Helsingin Itäkeskuksessa alkaa tämän vuoden kesä-heinäkuussa. Aukiolle tulee mm. esiintymislava ja taideseinä. Lähiöprojekti on rahoittanut hankkeen suunnittelua ja toteutusta vuosina 2016–2018 reilulla kahdella miljoonalla eurolla.

Stoan aukiosta tulee kohtaamispaikka. Havainnekuva: WSP Finland Oy
Stoan aukiosta tulee kohtaamispaikka. Havainnekuva: WSP Finland Oy

Stoan aukiosta on tarkoitus tulla aktiivinen ja kutsuva paikka kaupunkilaisten omaehtoiselle toiminnalle, kokoontumiselle ja ihmisten tapaamiselle. Suunnittelun lähtökohtana ovat olleet myös alueen rakennussuojelulliset arvot. Aukio on rakennettu 1980-luvulla ja sen käyttö on jäänyt melko vähäiseksi. Uuden aukion myötä kaupunkilaiset saavat toimivammat ja viihtyisimmät ulkotilat Stoan pihapiirissä.

Suunnittelussa on kiinnitetty huomiota ihmisen mittakaavaan, mikroilmastoon, valaistukseen kävelijöiden ja pyöräilijöiden tarpeisiin, reitteihin aukion läpi sekä monipuolisiin toiminta- ja oleskelumahdollisuuksiin.

Aukiolle tulee esiintymislava, taideseinä sekä oleskelupaikkoja

Aukion pohjoispäätyyn tulee esiintymislava ja länsireunalle taideseinä. Esiintymislava on suunniteltu sekä spontaaneja että järjestettyjä tapahtumia varten. Lava varustetaan yksinkertaisella esitystekniikalla.

Aukiolle on tulossa myös oleskelupöytiä ja -penkkejä, päivänvarjoja sekä leikki- ja pelipaikka ulkopingispöytineen. Myös asukkaiden omatoimista grillausmahdollisuutta on mietitty. Aukion länsireunalle varataan paikat kioskeja ja myyntikojuja varten. Tilaa kahvila- ja terassitoiminnalle tulee nykyistä enemmän.

Pääosa aukion pintamateriaaleista uusitaan. Nykyinen tumma, harmaa betonipäällyste korvataan laadukkaalla ja kestävällä vaaleanharmaalla graniittilaatalla, jota koristaa sileämmästä kivestä tehty, alkuperäistä suunnitelmaa kunnioittava ruudutus. Värikkyyttä ja rentoutta aukiolle tuovat kumirouheesta valetut raitamatot leikkipaikan ja oleskelupisteen yhteydessä, värikkyys kalusteissa sekä erikoisvalaistus.

Kasvillisuutta ja valaistusta

Aukion vanhat puut säilyvät suurelta osin. Katseenvangitsijoina käytetään värikkäitä ja kukkivia puita sekä pensaita. Oleskelualuetta koristavat ruukkuistutukset.

Aukion alkuperäiset Louis Poulsenin suunnittelemat valopylväät säilytetään. Hannu Sirénin Stoa-veistos valaistaan. Erikoisvalaistuksen avulla luodaan tunnelmaa, joka voi vaihdella erilaisten tapahtumien ja vuodenaikojen mukaan.

Rakennustyöt alkavat kesä-heinäkuussa 2018 ja valmistuvat säiden mukaan joko loppuvuodesta 2018 tai kesäkuussa 2019. Kulku Stoan aukiolla vaatii rakennustöiden aikaan erikoisjärjestelyjä ja niistä tiedotetaan projektin edetessä Stoassa ja Stoan verkkosivuilla www.stoa.fi. Stoan toiminta jatkuu normaalisti aukion remontin aikana.

Tilaaja: Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
Arkkitehti- ja pääsuunnittelu: Matti Tapaninen/ WSP Finland Oy
Ympäristösuunnittelu: maisema-arkkitehti Satu Niemelä-Prittinen/ WSP Finland Oy

  • Tiedotustilaisuus medialle maanantaina 28.5.2018 klo 10.00 Stoan aulassa. Ilmoittautumiset pe 25.5. mennessä viestintäasiantuntija Marjo Haatainen: marjo.haatainen@hel.fi.

  • Asukastilaisuus peruskorjauksesta maanantaina 28.5.2018 klo 17–18.30 Stoan aulassa. Vapaa pääsy, kahvitarjoilu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Stoan ts. johtaja Ulla Laurio
Helsingin kaupunki
puh. 09 310 70137
ulla.laurio@hel.fi

Rakennuttaminen:
yksikön päällikkö Kalevi Hinkkanen
Helsingin kaupunki
puh. 09 310 43867
kalevi.hinkkanen@hel.fi


Stoa, Turunlinnantie 1, Itäkeskus
www.stoa.fi/stoanaukio

Kuvat

Stoan aukiosta tulee kohtaamispaikka. Havainnekuva: WSP Finland Oy
Stoan aukiosta tulee kohtaamispaikka. Havainnekuva: WSP Finland Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Stoa
Turunlinnantie 1, Itäkeskus, Helsinki | www.stoa.fi

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmistossa on tanssia, sirkusta, teatteria, konsertteja, eri alojen festivaaleja, taidekasvatusta, näyttelyjä sekä monimuotoisia ja monikulttuurisia esityksiä ja tapahtumia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kaupunginkirjasto ottaa käyttöön tekoälypohjaisen kellutus- ja logistiikkajärjestelmän14.5.2019 12:00:00 EESTTiedote

Helsingin kaupunginkirjasto ottaa käyttöön tekoälypohjaisen kirjaston aineiston kellutus- ja logistiikkajärjestelmän keskiviikkona 15.5.2019. Uudistuksen myötä Helsingin kaupunginkirjasto siirtyy yhteen yhtenäiseen kokoelmaan. Jatkossa kirjat jäävät siihen kirjastoon, johon asiakas ne palauttaa, ellei niille ole tarvetta muissa kirjastoissa. Järjestelmä oppii vähitellen asiakkaiden lainojen ja palautusten avulla, minkä kirjaston profiiliin palautuva kirja parhaiten sopii, ja ohjaa sen oikeaan paikkaan. Aikaa kunkin kirjaston profiilin muokkautumiseen menee noin 1,5–2 vuotta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme