Pirkanmaan ELY-keskus

Tiekaiteiden kunnostustyöt käyntiin Valtatie 12:lla Atalan ja Kangasalan välillä

Jaa

Tampereen Atalan ja Kangasalan Huutijärven välisellä vilkasliikenteisellä Valtatie 12:n moottoriliikennetiellä alkaa kesäkuun lopulla tiekaiteiden kunnostustyöt.

Pirkanmaan ELY-keskus kunnostaa Atalan ja Kangasalan välisellä, noin 12 kilometrin pituisella tieosuudella Valtatie 12:n nykyiset tiekaiteet vastaamaan tämän päivän vaatimuksia. Kaiteiden kunnostustöiden lisäksi moottoriliikennetielle rakennetaan myös hieman uusia tiekaiteita.

Samaisia kaiteiden kunnostus- ja rakentamistöitä tehdään myös Valtatie 12:een liittyvillä ja siltä erkanevilla rampeilla. Lisäksi kaidetöiden yhteydessä myös valtatien ja sen ramppien pintakuivatusta parannetaan poistamalla pientareiden reunapalteet.

Rakennustöistä on haittaa liikenteelle ja vilkasliikenteisen valtatien liikenne voi ajoittain ruuhkautua. Työmaan kohdalla on käytössä alennetut nopeusrajoitukset ja työnaikaisia kaistajärjestelyjä. Liikenteellisen haitan minimoimiseksi työt tehdään pääsääntöisesti ilta- ja yötyönä klo 18–06 välisenä aikana.

Rakennustyöt käynnistyvät juhannuksen jälkeen aivan kesäkuun lopulla. Urakka valmistuu tämän vuoden syys-lokakuussa. Töiden kustannusarvio on noin 400 000 euroa.

Urakoitsijana toimii Saferoad Finland Oy ja rakennuttajakonsulttina Ramboll Finland Oy. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Projektipäällikkö Heikki Koski, puhelin 0295 03 6251

Saferoad Finland Oy
Työpäällikkö Arto Törmälä, puhelin 040 831 9498

Ramboll Finland Oy
Rakennuttajakonsultti Tatu Hoikkala, puhelin 050 309 7598

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Teiskontien jalankulku- ja pyöräilyväylän liikennettä ohjataan työnaikaisille kiertoreiteille12.7.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Teiskontien polkupyöräliikennettä ohjataan vaiheittain kiertotielle Pirkanmaan ELY-keskuksen, Tampereen kaupungin ja Fintraffic Tie Oy:n yhteistyössä parannettavalla Tampereen Teiskontien jalankulku- ja pyöräilyväylällä. Teiskontien työmaatauluihin ensi viikolla ilmestyvät QR-koodit tarjoavat pyöräilijöille lisätietoja vaihtoehtoisista kulkureiteistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme