Keski-Suomen ELY-keskus

Tienpidon ja liikenteen suunnitelma nostaa esiin ajankohtaisia tieasioita

Jaa

Keski-Suomen Tienpidon ja liikenteen suunnitelma 2022 on julkaistu. Suunnitelmassa kerrotaan maantieverkolla tämän vuoden aikana tehtävistä toimenpiteistä sekä ELY-keskuksen tienpidon suunnittelun ja joukkoliikenteen järjestämisen taustoista sekä keskeisistä linjauksista.

Valtatiellä 4 investointihankkeessa Kirri-Tikkakoski rakennustyöt jatkuvat Kirrissä sekä Kirrin ja Puuppolan välisellä rinnaikkaistiellä. Muutakin tehdään.

– Kuluvana vuonna teiden ja siltojen korjaushankkeiden lisäksi Keski-Suomessa toteutetaan joukko pienempiä rakentamishankkeita. Kestävän ja turvallisen liikkumisen edellytyksiä parannetaan mm. Äänekoskella, Muuramessa ja Jyväskylässä kevyen liikenteen väyliä rakentamalla. Valtatiellä 9 rakenteilla oleva eritasoliittymä Himoksen kohdalla valmistuu syksyllä, ylijohtaja Jukka Lehtinen Keski-Suomen ELY-keskuksesta kertoo.

Päällystystyöt ja siltojen peruskorjaukset

Päällysteitä korjataan noin sadalla kilometrillä. Korjauksista yli puolet kohdistuu vilkkaasti liikennöidyille teille. Korjauksia tehdään myös jalankulku- ja pyöräilyväylillä. Sillan peruskorjauksia tehdään suunnitelman mukaan kymmenellä sillalla ja lisäksi pienempiä korjauksia tehdään tarpeen mukaisesti.  Merkittävimmät käynnissä olevat siltakohteet ovat Tourulan ylikulkusillan korjaus Jyväskylässä ja Masonjoen sillan korjaus nelostiellä Äänekoskella.

Kesän tietyöt käynnistyvät tänä vuonna nopeasti muuttuvassa markkinatilanteessa. Raaka- ja polttoaineiden hinnat ovat nousseet merkittävästi ja kustannustason kehittymistä edelleen on vaikea ennustaa. Kustannusten nousuun vaikuttavat muun muassa keskeisten raaka-aineiden, esimerkiksi bitumin, teräksen, kaasun sekä betonin saatavuus. Polttoaineen hinnannousu näkyy tienpidon ohella joukkoliikenteen palveluissa kustannusten nousuna.  

– Kaikesta huolimatta töitä tehdään tänäkin vuonna tieverkon hyväksi niin että liikenteen sujuvuus ja palvelujen saatavuus eivät kohtuuttomasti kärsi, toiminnanohjauspäällikkö Tiina Lamminmäki Keski-Suomen ELY-keskuksesta vakuuttaa.

Ohjelma tarkentuu kustannustason pohjalta

Vuonna 2022 tienpitoon ja joukkoliikennepalvelujen ostoon on ELY-keskuksella käytössä 52 miljoonaa euroa, josta 45 miljoonaa euroa käytetään maanteiden hoitoon, korjauksiin ja pieniin parantamishankkeisiin. Kustannustason nousun johdosta päällysteitä ja siltoja pystytään korjaamaan vähemmän kuin vuonna 2021, ja maanteiden korjausvelan määrä kasvaa. Korjausohjelmia tarkennetaan kesän alussa talven jälkeen havaittujen korjaustarpeiden, kuntomittauksien ja tarkentuvan kustannustason pohjalta.

Ajankohtaisia linkkejä:

Keski-Suomen ELY-keskus tiedottaa kesän aikana tietöiden etenemisestä urakkakohtaisesti liikenneaiheisella Twitter-kanavallaan @elyliiks. Suurimmista ja eniten liikennehaittaa aiheuttavista töistä tehdään myös mediatiedotteita.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylijohtaja
Jukka Lehtinen
p. 0295 024 698

Toiminnanohjauspäällikkö
Tiina Lamminmäki
p. 0295 024 697

Keski-Suomen ELY-keskus

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Tulvat ovat olleet Keski-Suomessa keskimääräistä korkeampia – suurten järvien vedenpinnat vielä nousussa16.5.2022 11:26:54 EEST | Tiedote

Runsaslumisen talven jälkeen oli odotettavissa tavanomaista korkeampia kevättulvia. Kuukausi sitten ennustettiin pahempia tulvia verrattuna nykyiseen tilanteeseen. Tulvat ovat pääosin jo saavuttaneet huippunsa, mutta isojen järvien pinta on vielä nousussa. Tulva on kuitenkin voinut aiheuttaa tai tulee aiheuttamaan haittaa ja vahinkoa useiden järvien ranta-alueilla, varsinkin maataloudelle ja alimmille rantarakenteille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme