Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Tiesitkö, että kissoista tehtiin margariinia? Mari Koistinen tutustuttaa ruoan historiaan kirjassaan Lautasmatka

Jaa
Maailmanhistoriamme on täynnä outoja sattumuksia ruoasta. Ruokavalinnat ovat muokanneet kokonaisia yhteisöjä. Uutuuskirjassaan Lautasmatka Mari Koistinen näyttää arkiset elintarvikkeet uudessa valossa ja avartaa käsitystämme suomalaisen ruokapöydän historiasta.
Mari Koistinen Kuva: Johanna Kannasma
Mari Koistinen Kuva: Johanna Kannasma

Lautasmatka kertoo ruoasta, joka on vaikuttanut maailmanhistoriaan. Kirjan aiheita ovat muun muassa afrodisiakit, purukumi,1990-luvun vähärasvaisuustrendi, suola, kahvi, maito ja kultainen riisi. Kirja avartaa käsitystämme erityisesti suomalaisen ruokapöydän historiasta. 

Esimerkiksi tomaatilla on pitkä polku ruokapöytäämme. Kun tomaatit tulivat, niitä luultiin sattumuksen takia myrkyllisiksi. Nykyään tomaatteja geenimuunnellaan jopa terveyssyistä, sillä niihin yritetään saada syöpää ehkäiseviä ainesosia.

"Ruoalla on valtava merkitys historiassa. Se on antanut mahdollisuuden väestönkasvuun ja tehnyt kansainvälisessä kaupassa isoja asioita suolasta sokeriin. Ruoka kietoutuu niin vahvasti kulttuuriin, elämään ja yhteiskuntaan, tekemiseen ja olemiseen", kertoo Mari Koistinen haastatteluvideossaan.

Mari Koistinen on ruoankulutuksen ympäristövaikutuksiin perehtynyt asiantuntija ja tietokirjailija. Hän kommentoi taajaan julkisuudessa erilaisia ruokaan liittyviä uutisia ja on vuosien ajan kirjoittanut aiheesta myös blogia. Koistisen aiempi kirja käsitteli ruokaväärennöksiä ja niiden historiaa.

Mari Koistinen: Lautasmatka – poimintoja ruuan historiasta
Aula & Co 2023

https://aulakustannus.fi/kirjat/lautasmatka

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Mari Koistinen, mitkä ovat mielestäsi parhaimmat lemmenruoat?

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Mari Koistinen Kuva: Johanna Kannasma
Mari Koistinen Kuva: Johanna Kannasma
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Aula & Co
Kustannusosakeyhtiö Aula & Co
Eerikinkatu 36
00180 HELSINKI

info@aulakustannus.fihttps://aulakustannus.fi/

Aula & Co on kasvava keskisuuri kirjankustantamo. Kustantamon hittikirjoja ovat muun muassa Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija, maailman tunnetuimman tähtitieteilijän Neil DeGrasse Tysonin Tähtitiedettä kiireisille, Ison-Britannian tunnetuimman nykykirjailijan Matt Haigin teokset sekä kulttimaineeseen noussut Lucia Berlinin Siivoojan käsikirja.

Aula & Co:n omistaa nykyään Storytel Books mutta on itsenäinen yhtiö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Jeff Bezosin ja Elon Muskin suosikkikirjailijan Iain M. Banksin klassikkoteos suomeksi24.3.2023 08:20:08 EET | Tiedote

Skotlantilainen Iain M. Banks on yksi maailman tunnetuimpia ja arvostetuimpia tieteiskirjailijoita Isaac Asimovin ja Philip K. Dickin ohella. Banks erottuu muista aikansa scifikirjailijoista siinä, että hän viljelee teoksissaan paljon mustaa huumoria. Banksin Kulttuuri-sarjan avaava Muista Flebasta -romaanin voi sanoa aloittaneen avaruusoopperoiden uuden tulemisen kirjallisuudessa. Aula & Co julkaisee Kulttuuri-sarjan kolme ensimmäistä kirjaa, ensimmäisen ensi viikolla. SpaceX:n perustaja, miljardööri Elon Musk on nimennyt avaruusrakettiensa laukaisualustat Banksin kirjojen avaruusalusten mukaan.

Menestyskirjailija Leigh Bardugolle 12 kirjan ja kymmenien miljoonien kustannussopimus21.3.2023 13:18:32 EET | Tiedote

Suomessakin Grishaversumi-kirjasarjastaan suosiota saanut kirjailija Leigh Bardugo on solminut "kahdeksannumeroisen sopimuksen" kustantajansa kanssa. Bardugon Grishaversumi-kirjasarjoja yhdistelevä Varjo ja riipus -sarjan uusi kausi on nyt nähtävissä Netflixissä. Edellinen kausi oli katsotuimpien sarjojen kärjessä viikkojen ajan. Toukokuussa suomeksi ilmestyy aikuisten romaani Salatun tiedon seura.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme