Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Tiesuunnitelmaa laaditaan jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentamiseksi valtatielle 5 välille Ronkaisenniementie - Toranki, Kuusamo

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) laatii lii-kennejärjestelmästä ja maanteistä annetun lain mukaista tiesuunnitelmaa jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentamiseksi valtatielle 5 välille Ronkaisenniementie – Toranki (Kies-tingin alikulkukäytävä). Suunnitelma laaditaan yhteistyössä Kuusamon kaupungin kanssa.

Tiesuunnittelu on edennyt vaiheeseen, jossa luonnoksia esitellään alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Suunnitelmaluonnoksia esitellään 15.11.2022 klo 17.00 – 18.30 Kuusamon kaupungin-talon valtuustosalissa, osoitteessa Keskuskuja 6. Tilaisuudessa voi tutustua luon-noksiin ja esittää niistä mielipiteensä. Tilaisuudessa esitettäviin aineistoihin voi tutus-tua 9.11.2022 alkaen osoitteessa https://vayla.fi/vt5-jkpp-ronkaisenniementie-toranki.

Hankkeen tavoitteena on jalankulun ja pyöräilyn väyläverkkoa laajentamalla parantaa liikenneturvallisuutta. Lisäksi pyritään Kiestingintien liittymää siirtämällä parantamaan puutteellista liittymisnäkemää.

Tiesuunnitelman toimenpiteitä:

-    Noin 2,4 km pituinen jalankulku- ja pyöräilyväylä valtatien 5 itäpuolelle välille Ronkaisenniementie - Toranki (Kiestingintie). Väylälle rakennetaan vesistösilta Säynäjäjoen yli.
-    Kiestingintien liittymän sijaintia muutetaan hieman pohjoisemmaksi liittymän nä-kemien parantamiseksi.
-    Jalankulku- ja pyöräilyväylälle rakennetaan erillinen valaistus ja tieosuuden linja-autopysäkit parannetaan.

Tiesuunnitelman valmistuttua Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus asettaa suunnitelman nähtäville verkkosivuillaan 30 päivän ajaksi ja huolehtii nähtävillä olon kuuluttamises-ta. Tällöin kansalaiset voivat perehtyä suunnitelmaan ja tarvittaessa jättää siitä muis-tutuksia. ELY-keskus hankkii tiesuunnitelmasta tarvittavat lausunnot ja suunnitelma toimitetaan lausuntoineen ja mahdollisine muistutuksineen Väylävirastolle ja edelleen liikenne- ja viestintävirasto Traficomiin hyväksymistä varten.

Hankkeen rakennussuunnitelma valmistuu keväällä 2023. Hankkeen kustannusarvio on noin 1,2 - 1,5 milj. € (alv 0 %). Kustannusarvio tarkentuu suunnittelun edetessä. Hanke pyritään toteuttamaan lähivuosien aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tie- ja rakennussuunnitteluvastaava Ari Kuotesaho, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus,
p. 0295 038 259, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
Yhdyskuntatekniikan insinööri Jukka Väisänen, Kuusamon kaupunki, p. 0400 420 432,
etunimi.sukunimi@kuusamo.fi
Projektipäällikkö Jouni Heikkilä, WSP Finland Oy, p. 040 575 9787,
etunimi.sukunimi@wsp.com

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Kantatien 86 (Ouluntie) liikennejärjestelyt Kaisaniemenkadun kohdalla, Ylivieska7.12.2022 10:42:58 EET | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus laatii yhteistyössä Ylivieskan kaupungin kanssa tiesuunnitelmaa ”Kantatien 86 (Ouluntie) liikennejärjestelyt Kaisaniemenkadun kohdalla, Ylivieska”. Suunnittelukohteena on kantatien 86 ja Kaisaniemenkadun liittymäalueen parantaminen. Kantatielle suunnitellaan saarekkeellinen kanavointi (uudet kaistajärjestelyt), Kaisaniemenkadulle tulee muutoksia kaistajärjestelyihin ja kantatien liittymään suunnitellaan uusi katuyhteys (Helaalankatu). Lisäksi liittymään suunnitellaan liikennevalot sekä kantatielle jalankulkijoille ja pyöräilijöille alikulkusilta. Suunnitelman tavoitteena on parantaa ajoneuvoliikenteen ja kevyen liikenteen turvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Suunnittelutyö on käynnistetty kesällä 2022 ja tiesuunnitelma valmistuu keväällä 2023. Tiesuunnitteluvaiheen aikana suunnitelmaluonnoksia esitellään asianosaisille ja muille asiasta kiinnostuneille 13.12.2022 klo 17.00 - 18.30 Ylivieskan kaupungintalolla, Kyöstintie 4,

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus antoi lausuntonsa Verkasalon (Ylivieska, Alavieska, Kalajoki) tuulivoimahankkeen YVA-ohjelmasta29.11.2022 14:50:30 EET | Tiedote

Winda Energy Oy suunnittelee tuulivoimapuistoa Alavieskan kunnan sekä Kalajoen ja Ylivieskan kaupunkien alueelle. Maksimitoteutusvaihtoehtoina tarkastellaan YVA-ohjelmavaiheessa Alavieskan 14–21, Kalajoen 5–8 ja Ylivieskan 5–8 voimalasta koostuvaa yhteensä 20–30 voimalan kokonaisuutta. Suunniteltujen voimaloiden kokonaiskorkeus on enimmillään noin 300–350 metriä. Hankkeen sähkönsiirtoa varten hankealueelle rakennetaan uusi 110 kV tai 400 kV sähköasema. Tuulivoimapuisto liitetään joko Herrfors Nät Oy:n sähköverkkoon Kalliomaan sähköasemalla tai Fingrid Oyj:n sähköverkkoon uudella, Sievin kunnan alueelle rakennettavalla sähköasemalla. Verkasalon tuulivoimahankkeessa toteutetaan YVA- ja kaavamenettely erikseen, mutta samanaikaisesti. Asetus ympäristövaikutusten arviointimenettelystä (277/2017) määrää arviointiohjelman sisällön. Arviointiohjelma sisältää pääpiirteissään ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun asetuksen (277/2017) 3 §:n mukaiset asiat. Jatkosuunnittelussa on otet

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus antoi lausuntonsa Sievin Kenkäkankaan tuulivoimapuiston YVA-ohjelmasta24.11.2022 14:42:42 EET | Tiedote

Semecon Oy suunnittelee Kenkäkankaan tuulipuiston rakentamista Sievin kunnan eteläosaan Toholammin kunnan kunnanrajan läheisyyteen. Hankkeen ympäristövaikutusten arvioinnissa (YVA) tarkastellaan kahta toteutusvaihtoehtoa. VE1 vaihtoehdossa hankealueelle sijoittuisi 35 voimalaa ja VE2 vaihtoehdossa 25 voimalaa. YVA:ssa tarkastellaan myös ns. nollavaihtoehtoa (VE0), jossa tuulipuistoa ei rakenneta. Tuulivoimaloiden kokonaiskorkeus on enintään 300 metriä ja yksikköteho noin 6-10 MW. Tuulivoima-alueella tuotettu sähkö on tarkoitus siirtää valtakunnan verkkoon joko 400 kV tai 110 kV ilmajohdolla. Ympäristövaikutusten arvioinnissa sähkönsiirron vaihtoehtoina tarkastellaan kahta vaihtoehtoista liityntäpistettä. Sievin Kenkäkankaan tuulivoimapuistohankkeessa toteutetaan YVA- ja kaavamenettely erikseen, mutta samanaikaisesti. Asetus ympäristövaikutusten arviointimenettelystä (277/2017) määrää arviointiohjelman sisällön. Arviointiohjelma sisältää pääpiirteissään ympäristövaikutusten arviointimen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme