Pirkanmaan hyvinvointialue

Tietojohtamisen ohjelma tukee hyvinvointialueen strategian toteutumista 

Jaa
Pirkanmaan hyvinvointialueelle on valmisteltu tieto- ja tiedolla johtamisen strateginen ohjelma, jonka aluehallitus käsittelee 24. huhtikuuta. Tietojohtaminen on yksi edellytys sille, että hyvinvointialue onnistuu päätöksenteossa, johtamisessa ja koko toiminnassaan strategian tavoitteiden mukaisesti.

Toiminnasta kerätyn ja jalostetun tiedon avulla saadaan myös luotettavaa ymmärrystä palveluiden vaikuttavuudesta ja hyvinvointialueen kehityksestä. 

– Yksinkertaistettuna tietojohtaminen on toimintamallien ja teknisten ratkaisuiden kokonaisuus, joiden avulla oikea tieto on oikeilla henkilöillä oikeaan aikaan ja oikeassa muodossa saatavilla, tiivistää Pirkanmaan hyvinvointialueen tietojohtaja Emil Ackerman. 
– Näin tietoa voidaan hyödyntää aktiivisesti päätöksenteon tukena organisaation kaikilla tasoilla ja suunnata toimintaamme kohti strategian kärkiteemoja, Ackerman jatkaa.  

Tietojohtamisen ohjelman tavoitteiksi on asetettu, että tieto on laadukasta ja vertailukelpoista ja että tieto on saatavilla nopeasti ja oikeaan aikaan toiminnan eri tasoilla. Kolmas päämäärä on, että tiedolla johtamista hyödynnetään systemaattisesti toiminnan johtamisessa, ohjauksessa ja kehittämisessä.  

– Tietojohtaminen läpileikkaa kaikkia hyvinvointialueen toimintoja ja on olennainen osa toimivaa organisaatiota. Toisin sanoen tietojohtaminen kuuluu kaikille, Ackerman sanoo. 
– Tietojohtamista koordinoidaan tietojohtamisen vastuualueella. Osaamista ja vastuuta on hajautettu myös palvelulinjoille ja muualle organisaatioon. Tietojohtamisen yhdyshenkilöt edistävät tietojohtamista omilla alueillaan yhdessä muiden työntekijöiden kanssa. 

Tietojohtamisen kokonaisuuden rakentamista Pirkanmaan hyvinvointialueella haastaa kunnilta siirtyneiden tietojärjestelmien, erityisesti asiakas- ja potilastietojärjestelmien moninaisuus.  Ensivaiheen ratkaisuna on koostaa eri järjestelmistä tietoa yhteisiin tietovarastoihin. Muutaman vuoden sisällä Pirkanmaan hyvinvointialueella on tarkoitus saada käyttöön yhteiset asiakas- ja potilastietojärjestelmät. Tietojohtamisen ohjelman tavoitteista ja toimenpiteistä on koottu tiekartta vuosille 2023-2025. 

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Kokemusasiantuntijat pitivät uutta psykiatrista sairaalaa toimivana26.5.2023 15:48:48 EEST | Tiedote

Taysin uuden psykiatrisen sairaalan rakennustyöt ovat loppusuoralla. Omaiskokemusasiantuntijat tutustuivat ensi vuoden alussa käyttöön otettaviin tiloihin. Vaikutelmat olivat positiivisia. Sekä rakennuksen valoisa arkkitehtuuri että toiminnan kannalta tarkasti harkitut tilat saivat kiitosta. Kokemusasiantuntijoiden mukaan rakennus luo toiminnalle puitteet, vaikka henkilökunta onkin tärkein.

Hyvinvointialue turvaa palveluja myös ulkomaisella työvoimalla – työntekijät ovat pääosin intialaisia ja filippiiniläisiä26.5.2023 07:45:00 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialue turvaa eniten hoivaa tarvitsevien pirkanmaalaisten palvelut muun muassa rekrytoimalla työntekijöitä ulkomailta. Aiemmin ulkomaista työvoimaa on ollut vain muutamissa Pirkanmaan kunnissa, mutta nyt ulkomailta tulleita työntekijöitä työskentelee koko hyvinvointialueella. Ulkomainen rekrytointi on yksi keino, jolla työvoiman saatavuutta Pirkanmaalla parannetaan.

Pirkanmaan hyvinvointialueen ja sen tytäryhtiöiden sähköpostiosoitteista on lähtenyt tietojenkalasteluviestejä24.5.2023 20:09:33 EEST | Tiedote

Useista @pirha.fi, @coxa.fi, @fimlab.fi ja @sydansairaala.fi -loppuisista sähköpostiosoitteista on lähtenyt keskiviikkona 24.5.2023 tietojenkalasteluviestejä. Viestien vastaanottajina on ollut hyvinvointialueen ja tytäryhtiöiden omaa henkilöstöä, mutta voi olla, että kalasteluviestejä on päätynyt myös yksityishenkilöille ja muihin organisaatioihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme