Suomen Punainen Risti SPR

Tietomurron kohteeksi joutuneita tuetaan Suomen Punaisen Ristin auttavassa puhelimessa

Jaa

Auttava puhelin päivystää tulevana viikonloppuna lauantaina ja sunnuntaina kello 12–18. Maksuton ja suomenkielinen palvelu toimii numerossa 0800 100 200 ja se on suunnattu psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron kohteiksi joutuneille. Puheluihin vastaavat Punaisen Ristin koulutetut vapaaehtoiset.

Punaisen Ristin psykologien valmiusryhmän johtaja Atte Varis kehottaa tietomurron kohteeksi joutuneita ottamaan yhteyttä matalalla kynnyksellä. Auttavassa puhelimessa voi jakaa tietomurron aiheuttamia ajatuksia ja tuntemuksia luottamuksellisesti. 
- Perusturvallisuuden tunne on ihmisen primääritunne ja jos sitä kolhaistaan, siitä palautuminen voi kestää jonkin aikaa. Voi herätä vahvoja kiukun ja ärtymyksen tunteita, kun omalle henkilökohtaiselle identiteettialueelle on kajottu.

Varis kertoo, että auttavassa puhelimessa pyritään rauhoittamaan ja vakauttamaan soittajan tunnetilaa ja oloa. - Nyt on selvästi kajottu johonkin sellaiseen omaan, minkä jokainen haluaisi pitää turvassa.

Puheluihin vastaavien henkisen tuen vapaaehtoisten jaksamisesta pidetään myös huolta tarjoamalla heille mahdollisuus päivittäiseen ryhmäpurkuun psykologien valmiusryhmäläisen kanssa.
- Punaisella Ristillä on suuri joukko koulutettuja henkisen tuen vapaaehtoisia. Varautuminen ja valmiuden ylläpitäminen mahdollistaa sen, että voimme kaikissa tilanteissa tarjota nopeasti tarvittavaa apua. Ihmiset tarvitsevat henkistä tukea kaikissa onnettomuus- ja kriisitilanteissa, kertoo Punaisen Ristin kotimaan valmiustoiminnan päällikkö Aki Pihlaja.

Punaisen Ristin auttava puhelin palvelee numerossa 0800 100 200 lauantaina ja sunnuntaina kello 12–18.

Lisätiedot:
Kotimaan valmiustoiminnan päällikkö Aki Pihlaja, p. 040 163 2227
Viestinnän asiantuntija Senni Puustinen, p. 040 610 9447

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme