Jyväskylän yliopisto

Tietotekniikan historiaa esillä Agorassa

Jaa

Suomen tietokonemuseon "Tietotekniikan historiaa" -näyttely on avattu yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa. Agoran C-siiven toisen kerroksen aulassa esitellään tietokoneiden historiaa suurista keskustietokoneista kämmentietokoneisiin.

Vitriineihin on koottu esineitä Vaajakosken varastonäyttelystä ja isompia laitteita esitellään valokuvien avulla. Näyttelystä löytyy myös videoesityksiä, esimerkiksi Palkanlaskenta Valmet Rautpohjan tehtailla reikäkorttikoneilla. Näyttely avaa katsojalleen aikamatkan tietotekniikan kehitykseen useilta vuosikymmeniltä.

Ainutlaatuinen näyttely kertoo tietotekniikan eri alueista mm. reikäkortit, kovalevyt, kannettavat, kämmentietokoneet jne. Tällaista näyttelyä ei löydy muualta Suomesta. Näyttelyyn on vapaa pääsy Agoran aukioloaikoina.

Näyttelystä tehdään myös nettisivut museon omille sivuille www.suomentietokonemuseo.fi.

Video näyttelystä löytyy https://youtu.be/Vw1czq4BarM  

Lisätietoja:

Mauno Poikonen
p. 050 5705811
Suomen tietokonemuseo
Varikkotie 89
40800 Vaajakoski

museo@suomentietokonemuseo.fi  

www.suomentietokonemuseo.fi

https://facebook.com/suomentietokonemuseo

Suomen tietokonemuseo sijaitsee Vaajakoskella ja on toiminut yli 35 vuotta. Sen toiminnasta vastaa Suomen tietojenkäsittelymuseoyhdistys ry, joka on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys. Yhdistys koostuu vapaaehtoistyötä tekevistä nykyisistä tai eläkkeellä olevista IT-ammattilaisista.

Museon merkittävimpiä kokonaisuuksia ovat suuret keskustietokoneet ja reikäkorttikoneet. Kokoelmassa on ainutlaatuisia yksilöitä Suomen tietojenkäsittelyn historiasta. Museon kokoelma tunnustetaan kulttuurihistoriallisesti merkittäväksi omalla alallaan.

Teemme yhteistyötä Tekniikan museon, Keski-Suomen museon, Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän kaupungin kanssa.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Tyttöjen kilpaurheiluharrastus tuo etuja terveyteen keski-iässä2.12.2020 07:30:00 EETTiedote

Nuoruudessaan kilpaurheilleet naiset ovat keski-iässä paremmassa kunnossa kuin ne naiset, jotka eivät harrastaneet kilpaurheilua, selviää tuoreesta Jyväskylän yliopiston tutkimuksesta. Suurempi kehon rasvaton paino ja luuntiheys sekä parempi fyysinen kunto keski-iässä olivat yhteydessä 13–16-vuotiaana harrastettuun kilpaurheiluun. Tutkimuksessa havaittiin lisäksi luuntiheyden olevan pienempi, jos naisen kuukautiset ovat alkaneet vasta 14-vuotiaana tai sen jälkeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme