Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiilismäenrinteen kaava tuo Kiviruukkiin kerrostaloja, liiketilaa ja päiväkodin

Jaa

Tiilismäenrinne on ensimmäinen suuri asumiseen keskittyviä kortteli uudistuvalla Kiviruukin kaupunkialueella. Ehdotusvaiheessa oleva asemakaava toisi alueelle lähes 800 uutta asukasta.

Havainnekuva suunnittelualueesta Ruukintieltä. Kuva: L Arkkitehdit
Havainnekuva suunnittelualueesta Ruukintieltä. Kuva: L Arkkitehdit

Tiilismäenrinne sijaitsee Länsiväylän pohjoispuolella aivan Kivenlahden metroaseman tuntumassa. Nykyisten teollisuus- ja varastorakennusten tilalle on tulossa kerrostaloasuntoja, liiketilaa, päiväkoti ja pysäköintitalo. Metsäinen alue säilyy liito-oravan elinalueena ja kulkuyhteytenä.

Kaavaehdotuksessa näkyy myös asukkailta saatujen mielipiteiden vaikutus. Etenkin Ruukintien ympäristöstä on tehty aiempaa elävämpää ja vaihtelevampaa. Asukkaiden toiveesta myös pysäköintitaloa on madallettu. Samoin kerrostaloja, jotka sijaitsevat lähimpänä viereistä pientaloaluetta.

Matalimmista kerrostaloista ehdotetaan nyt 5–6-kerroksisia. Myös alueen laskennallinen asukasmäärä ja kaavan kokonaiskerrosala ovat pienentyneet aiemmista suunnitelmista. Korkeimmat ehdotetut talot ovat yhä 16-kerroksisia. Ne sijaitsevat alueen eteläosassa Ruukintien varrella.

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee asemakaavaehdotusta kokouksessaan 23.11.2022. Jos kaava asetetaan nähtäville, pidetään siitä asukkaille info- ja keskustelutilaisuus. Lisätiedot päivitetään kaavahankkeen verkkosivulle ja Espoon kaupungin Facebook-sivulle.

Työtä ohjaa uusi Kiviruukin osayleiskaava

Tiilismäenrinne on osa laajempaa Kiviruukin kaupunkialuetta, jonka osayleiskaava astui hiljattain voimaan. Kiviruukissa vanhan teollisuusalueen tilalle luodaan vehreää ja tiivistä kaupunkia asuntoineen, työpaikkoineen ja palveluineen. Alueella sijaitsee myös merkittävä bio- ja kiertotalouden innovaatiokeskus, joka kokoaa yhteen tutkimuksen ja koulutuksen toimijoita sekä yrityksiä.

Tammikuussa 2022 hyväksytystä osayleiskaavasta ei tullut kaupungille yhtään valitusta, joten kaavasta tuli nopeasti lainvoimainen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Havainnekuva suunnittelualueesta Ruukintieltä. Kuva: L Arkkitehdit
Havainnekuva suunnittelualueesta Ruukintieltä. Kuva: L Arkkitehdit
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Professor Rebecca Piekkari selected as Espoo Ambassador 20222.12.2022 15:18:25 EET | Press release

Espoo has a new congress ambassador after a two-year break since Professor Rebecca Piekkari from the Aalto University School of Business was selected as the Espoo Ambassador 2022. As Espoo Ambassador, Professor Piekkari will represent Espoo's scientific excellence when travelling around the world and encourage Espoo scientists to participate in academic organisations and congresses. Professor Piekkari is the 12th Espoo Ambassador.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme