Like Kustannus Oy

Tiina Raevaaran Kaksoiskierre voitti Laurin kirja -äänikirjakilpailun

Jaa

Näkövammaisjärjestöjen järjestämän Laurin kirja -äänikirjakilpailun on voittanut Tiina Raevaaran romaani Kaksoiskierre lukijanaan Krista Putkonen-Örn. Palkinto on 6 000 €.

Laurin kirja -palkinto on näkövammaisten lukijoiden kumarrus laadukkaalle äänikirjalle. Näkövammaisjärjestöt haluavat tällä palkinnolla kiinnittää huomiota kotimaisen äänikirjan laatuun.  

Palkintolautakunnan tavoitteena oli löytää ehyt kokonaisuus, äänikirja, jossa tekstin ääneen luenta on tuonut sisällölle elämyksellistä lisäarvoa. Voittajan kohdalla asetetut kriteerit täyttyivät raadin mukaan ansiokkaasti. Se perustelee valintaansa näin:

"Kaksoiskierteen aihe on hyvin ajankohtainen - geeniteknologia ja kimeerien kehittäminen sen suomin mahdollisuuksin. Geneetikkona Raevaara rakentaa kirjan todellisuutta sellaisella yksityiskohtiin menevällä asiantuntijuudella, että sitä kuuntelevalle se muuttuu mahdolliseksi reaalitodellisuudeksi. Samalla päähenkilön kokema tulevaisuudenpelko ja kauhu siirtyvät ratkaisemattomina moraalisena ja eettisenä dilemmana kuuntelijalle.

Äänikirjan lukijaksi pitäisi aina löytää kyseiseen aiheeseen ja sävyyn sopiva, ”oikea” lukija. Putkonen-Örn on ollut onnistunut valinta. Hän lukee vähäeleisesti elävöittäen, mutta siirtäen tekstin tunnelmia jopa yksittäisten tavujen tasolle. Raevaaran teksti on tyyliltään selkeän toteavaa, suorastaan raportoivaa. Lyhyet virkkeet seuraavat toisiaan ja vievät vääjäämättömällä rytmillään tapahtumien kierrettä eteenpäin. Samoin tekee lukija, kauhun kumuloituessa hän säilyttää kylmän rauhallisen rytminsä, mikä vain lisää pelonsekaisia uhkakuvia kuuntelijan mielessä."

Palkinto jaettiin Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivänä 10.10.2020 keskustakirjasto Oodissa. Kilpailuun osallistui 100 kustantamojen ehdottamaa äänikirjaa.

Lisätietoja:
Palkintolautakunnan puheenjohtaja Eija-Liisa Markkula, p. 050 5317 539 el.markkula@gmail.com

Like Kustannuksen liiketoimintapäällikkö Noora Al-Ani, p. 050 5392 870
noora.al-ani@otava.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus Oy
Like Kustannus Oy
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme