Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Tiivis tietopaketti Helsingin alueista ja niiden kehityksestä on ilmestynyt

Jaa

Helsingin kaupunki koostuu omaleimaisista kaupunginosista, joista jokaisella on oma erillinen historiansa ja nykyilmeensä. Kaupunki myös muuttuu jatkuvasti: esimerkiksi Helsingin väkiluku kasvoi vuosien 2014–2016 aikana 22 500 hengellä. Tuore Helsinki alueittain 2017 -julkaisu kuvaa pääkaupungin moni-ilmeisyyttä ja esittelee moni-ilmeisen Helsingin tiiviinä tietopakettina.

Uusimmat vertailtavat tiedot muun muassa alueiden väestöstä, työpaikoista ja palveluista

Tuoreessa julkaisussa kuvataan kaikki Helsingin kahdeksan suurpiiriä kolmella ja 34 peruspiiriä neljällä sivulla. Kunkin alueen tilastollinen profiili hahmottuu kahdeksan kuvaajan avulla, joilla aluetta verrataan koko kaupunkiin ja muihin alueisiin. Tilastot sisältävät tietoja alueiden väestöstä, koulutus- ja tulotasosta, asumisesta, työssäkäynnistä ja työpaikoista sekä koulu-, sosiaali-, terveys- ja muista palveluista. Lisäksi alueiden maankäyttöä ja palveluita esitellään yksityiskohtaisissa kartoissa.

Aluekuvauksia täydentää kirjan alussa laaja katsaus koko kaupungin viimeaikaiseen kehitykseen ja asemaan osana laajempaa Helsingin seutua. Lisäksi julkaisussa valotetaan Helsingin eri osien tulevaisuuden näkymiä.

Helsinki alueittain 2017 on tarkoitettu kaikille Helsingin alueista kiinnostuneille: kaupungin päättäjille, suunnittelijoille ja tutkijoille, opiskelijoille ja koululaisille, elinkeinoelämälle ja järjestöille, tiedotusvälineille ja tietenkin asukkaille.

Kirja julkaistaan verkossa joka vuosi ja painettuna noin joka toinen vuosi. Julkaisu on osin ruotsin- ja englanninkielinen. Tämän vuoden julkaisu on saatavilla myös painettuna marraskuun lopussa.

Yksityiskohtaisempaa Helsingin aluetilastoa löytyy lisäksi Helsingin Seudun aluesarjoista (linkki).

Linkki Helsinki Alueittain 2017 -julkaisuun.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja julkaisusta:
tutkija Tea Tikkanen, puh. 09 310 36386, e-mail: tea.tikkanen(a)hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
tiedottaja Tero Lahti, puh. 09 310 36376, e-mail: tero.j.lahti(a)hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunkitutkimus ja -tilastot -yksikkö on kaupunkitutkimuksen asiantuntija. Tutkimuksen kohteina ovat asuminen, elinolot, alue- ja kuntatalous, kansalaisten osallisuus ja kaupunkikulttuuri. Yksikkö huolehtii myös kaupungin tilastotoiminnan perustietovarannoista ja tilastotietokannoista, tilastojulkaisuista sekä kirjasto- ja tietopalvelusta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pormestari Jan Vapaavuori tapaa Berliinissä kollegansa, Berliinin pormestari Michael Müllerin perjantaina 12.4.12.4.2019 09:41:43 EESTTiedote

Pormestarit keskustelevat tapaamisessa kaupunkien välisen yhteistyön tiivistämisestä. Pormestari Vapaavuoren pääteemoja tapaamiseen ovat muun muassa kaupunkien mahdollisuudet yhteistyöhön puhtaampien ja kestävämpien energiaratkaisujen etsimisessä sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden paikallinen vapaaehtoinen raportointi, johon Helsinki on sitoutunut ensimmäisenä kaupunkina Euroopassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme