Espoon kaupunki - Esbo stad

Tila- ja asuntojaosto 9.10.2017: Viherlaakson koulun ja lukion vuonna 1955 valmistunut osa puretaan

Jaa

Tila- ja asuntojaosto hyväksyi Viherlaakson koulun ja lukion elinkaariurakan 26.9.2017 tarkistetun hankesuunnitelman. Valtuuston joulukuussa 2015 hyväksymää hankesuunnitelmaa on tarkennettu lisätutkimusten perusteella siten, että vuonna 1955 rakennettu koulun osa osoitetaan purettavaksi.

Lisätutkimuksissa löydettiin merkkejä rakennuksen rakennusaikaisesta rungon vaurioitumisesta. Tarkennettu hankesuunnitelma etenee vielä valtuuston käsittelyyn.

Peruskorjaus- ja laajennushanke koostuu useammasta rakennuksesta: vuonna 1948 valmistuneesta säilytettävästä Aarne Ervin suunnittelemasta koulusta, vuonna 1955 valmistuneesta, nyt purettavaksi esitetystä Juri E. Sillanderin suunnittelemasta koulusta, sekä uusista rakennuksista. Lisäksi vuonna 2002 valmistunut osa säilytetään.

Koulun osan purkaminen mahdollistaa kohteen uuden suunnitteluratkaisun. Suunnitteluratkaisusta on mahdollista saada selkeämpi, rationaalisempi ja toimivampi, jossa mm. vaatimukset uusista oppimisympäristöistä on helpompi toteuttaa. Suunnitelmamuutoksen kustannusvaikutukset sekä muutosten vaikutukset aikatauluun ovat vielä selvityksen alla. Arvion mukaan muutos lykkää hankkeen valmistumista 10-12 kuukautta alkuperäisestä arviosta, jonka mukaan koulu valmistuisi käyttökuntoon kesällä 2019.

Päätöstä täydennettiin seuraavasti: Hankkeen jatkosuunnittelussa ja toteutuksessa tarkastellaan mahdollisuuksien mukaan asukkaita osallistavasti kohteen liikenne-, kulku- ja pysäköintijärjestelyitä, ja pyritään löytämään tontin käytön kannalta parempia ratkaisuja niiden toteuttamiseksi. Hankkeen jatkosuunnittelussa huomioidaan paremmin tontin sisäänajo ja pysäköinti. Kaakkoiskulma rajautuu seurakuntien omistamaan tonttiin. Selvitetään tontin saamista kaupungin käyttöön ja mahdollisesti koulun pysäköintialueeksi.

Jaosto kuuli Tilapalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtaja Maija Lehtisen selostuksen ajankohtaisista sisäilma-asioista. Esitys on liitteenä.

Muut asiat päätettiin esityksen mukaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunkipyörät tulivat Espooseen jäädäkseen - laaja järjestelmä käyttöön ensi keväänä18.10.2017 22:39Tiedote

Espoon kaupunki jatkaa oman kaupunkipyöräjärjestelmänsä hankinnan valmistelua. Tekninen lautakunta päätti asiasta 18.10.2017. Espooseen hankittava kaupunkipyöräjärjestelmä kattaa keväästä 2018 lähtien 700 pyörää ja 70 pyöräasemaa. Kaupunkipyörien soveltuvuutta Espooseen on toukokuusta lähtien kokeiltu Matinkylän ja Olarin alueilla 100 pyörän ja 10 pyöräaseman voimin. Tekninen lautakunta kehotti tutkimaan mahdollisuutta laajentaa kaupunkipyöräjärjestelmää mahdollisimman nopeasti myös Leppävaaran alueelle.

Tapiola Sinfoniettan Beatles-konsertti käynnistää Nenäpäivä-kampanjan 26.10.18.10.2017 14:45Tiedote

HELP! Nenäpäivä goes Beatles -konsertti Espoon kulttuurikeskuksessa 26.10. käynnistää Nenäpäivä-kampanjan, joka toteutetaan tänä vuonna 26.10.–19.11. Konsertissa kuullaan Beatlesin parhaita biisejä upeina orkesterisovituksina. Kitaristi Marzi Nymanin johtaman Tapiola Sinfoniettan kanssa lavalla nähdään joukko maamme valovoimaisimpia artisteja, mm. Ellinoora, Janna, Pepe Willberg ja Von Hertzen Brothers.

Tornitalon asukkaat muuttavat 21-kerroksisen asuintalonsa suureksi valoteokseksi Espoossa17.10.2017 19:40Tiedote

Asukkaat toteuttavat suurikokoisen valoteoksen 21-kerroksiseen kerrostaloonsa lauantaina 21.10. klo 18-20. Leppävaaran juna-aseman vieressä sijaitsevan tornitalon asukkaat valaisevat oman kotinsa ikkunat värikkäin valoin yhdessä kuvataiteilija Anne Roinisen kanssa, jolloin kaupunkimaisemaan muodostuu hetkellisesti näyttävä taideteos. Valoinstallaatiota kutsutaan katsomaan kaikki kaupunkilaiset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme