Espoon kaupunki - Esbo stad

Tila- ja asuntojaosto 9.10.2017: Viherlaakson koulun ja lukion vuonna 1955 valmistunut osa puretaan

Jaa

Tila- ja asuntojaosto hyväksyi Viherlaakson koulun ja lukion elinkaariurakan 26.9.2017 tarkistetun hankesuunnitelman. Valtuuston joulukuussa 2015 hyväksymää hankesuunnitelmaa on tarkennettu lisätutkimusten perusteella siten, että vuonna 1955 rakennettu koulun osa osoitetaan purettavaksi.

Lisätutkimuksissa löydettiin merkkejä rakennuksen rakennusaikaisesta rungon vaurioitumisesta. Tarkennettu hankesuunnitelma etenee vielä valtuuston käsittelyyn.

Peruskorjaus- ja laajennushanke koostuu useammasta rakennuksesta: vuonna 1948 valmistuneesta säilytettävästä Aarne Ervin suunnittelemasta koulusta, vuonna 1955 valmistuneesta, nyt purettavaksi esitetystä Juri E. Sillanderin suunnittelemasta koulusta, sekä uusista rakennuksista. Lisäksi vuonna 2002 valmistunut osa säilytetään.

Koulun osan purkaminen mahdollistaa kohteen uuden suunnitteluratkaisun. Suunnitteluratkaisusta on mahdollista saada selkeämpi, rationaalisempi ja toimivampi, jossa mm. vaatimukset uusista oppimisympäristöistä on helpompi toteuttaa. Suunnitelmamuutoksen kustannusvaikutukset sekä muutosten vaikutukset aikatauluun ovat vielä selvityksen alla. Arvion mukaan muutos lykkää hankkeen valmistumista 10-12 kuukautta alkuperäisestä arviosta, jonka mukaan koulu valmistuisi käyttökuntoon kesällä 2019.

Päätöstä täydennettiin seuraavasti: Hankkeen jatkosuunnittelussa ja toteutuksessa tarkastellaan mahdollisuuksien mukaan asukkaita osallistavasti kohteen liikenne-, kulku- ja pysäköintijärjestelyitä, ja pyritään löytämään tontin käytön kannalta parempia ratkaisuja niiden toteuttamiseksi. Hankkeen jatkosuunnittelussa huomioidaan paremmin tontin sisäänajo ja pysäköinti. Kaakkoiskulma rajautuu seurakuntien omistamaan tonttiin. Selvitetään tontin saamista kaupungin käyttöön ja mahdollisesti koulun pysäköintialueeksi.

Jaosto kuuli Tilapalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtaja Maija Lehtisen selostuksen ajankohtaisista sisäilma-asioista. Esitys on liitteenä.

Muut asiat päätettiin esityksen mukaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme