Espoon kaupunki - Esbo stad

Tila- ja asuntojaosto: Esitys Tilapalvelut-liikelaitoksen talousarvioksi 2021

Jaa

Tila- ja asuntojaosto antoi kaupunginhallitukselle esityksen Tilapalvelut-liikelaitoksen talousarvioksi ja taloussuunnitelmaksi vuosille 2021 - 2023 käyttötalouden osalta.

Talousarvioesitys pohjautuu kaupunginjohtajan kesäkuussa antamaan kehysohjeeseen. Kaupunginhallitus päätti toukokuussa, että laaditaan Taloudellisesti kestävä Espoo -tuottavuus- ja sopeutusohjelma, jolla suunnitelmallisesti parannetaan Espoon tuottavuutta ja talouden tasapainoa vuosina 2020-2025. Ohjelmasta järjestetään talousarvioneuvotteluja vastaavat valtuustoryhmien neuvottelut syyskuussa. Ohjelmasta päätetään valtuuston kehys- ja veroprosenttipäätöksen yhteydessä lokakuussa 2020. Ohjelma, sen linjaukset ja toimenpiteet sitovat kaikkia toimielimiä talousarvion valmistelussa ja päätöksenteossa.

Tilapalvelut-liikelaitoksen sitova tulostavoite vuodelle 2021 on 22,1 milj. euroa ylijäämäinen tulos ennen varauksia. Tässä on huomioitu Metropolia Ammattikorkeakoululle maksettava vuokra-avustus. Lisäksi sitovana tulostavoitteena on talonrakennusinvestointien hankkeiden toteutuminen valtuuston päättämän talousarvion sekä taloussuunnitelman investointiohjelman aikataulun ja kustannusarvion mukaisesti.

Vuonna 2021 liikevaihdon arvioidaan tarkistuksen jälkeen olevan 289,5 milj. euroa. Sisäisten toimitilavuokratulojen osuus on 248,7 milj. euroa, ulkoisten vuokratuottojen 11,8 milj. euroa, sisäisten siivouspalveluiden 18,4 milj. euroa sekä sisäisten aula- ja turvallisuuspalveluiden 6,3 milj. euroa. Muut myyntituotot ovat 4,3 milj. euroa sekä muut tuotot 9,9 milj. euroa, joka sisältää käyttöomaisuuden myyntituloja 9,7 milj. euroa. Toimintamenoihin on budjetoitu 194,5 milj. euroa.

Tilapalvelut-liikelaitoksen esitys talousarvioksi ja taloussuunnitelmaksi vuosille 2021 - 2023 käyttötalouden osalta ja henkilöstösuunnitelma ovat esityslistan liitteenä.
Tiedote 7.9.2020: Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelma esiteltiin luottamushenkilöille

Jaosto kuuli selostukset ajankohtaisista asioista:

Tilapalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtaja Maija Lehtinen: Ajankohtaista sisäilma-asioista 14.9.2020 

Jaosto sai selostuksen Tapiolan uimahallia koskevista selvityksistä: Tapiolan uimahallia koskevat selvitykset valmistuneet.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon valtuusto hyväksyi kriittisen sote-lausunnon15.9.2020 08:19:37 EESTTiedote

Valtuusto päätti 14.9. lausunnosta, jonka mukaan esitetyn sote-uudistuksen taloudelliset vaikutukset Espoon kaupungille ovat kestämättömiä. Esitys leikkaa suoraan ja perusteettomasti kaupungin rahoitusta ja muuttaa rahoituksen rakennetta vahingollisesti. Tulojen puolitus, velkojen jääminen kaupungille, omaisuuden vastikkeeton siirto ja verorahoituksen korvautuminen valtionosuuksilla heikentävät kaupungin investointikykyä. Investointitarve ei sen sijaan juurikaan vähene.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme